Forum Machete,Modelism,Hobby: Cuirasatul Bismarck - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck

#1061 Useril este offline   monk732 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 13-February 12

Postat 06 June 2012 - 06:59 PM

cu un ochi pe national geografic, unde se prezinta soarta Bismark-ului, si un ochi pe monitor am zis sa pun si eu niste poze. astept sfaturi si critica din partea seniorilor ... dar nu prea dura :crazy:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG

#1062 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 07 June 2012 - 01:03 PM

A - Peretele nitel cam curbat dar se poate corecta.
B - Aici pare un mic prag. Parca nu e in regula ceva dar nu sunt sigur.

Imagine atasata: 2012-06-07_135430.jpg

In rest pare OK.

#1063 Useril este offline   leonard71 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 07 June 2012 - 09:50 PM

Salutare tuturor!

Am făcut câteva mici modificări pentru ca plăcuțele fotogravate poată fi lipite mai bine. Deocamdată nu le lipesc. Vreau să le vopsesc întâi și după aceea le voi lipi. De asemenea, la mine acel luft despre care s-a tot vorbit nu cred să apară deoarece eu nu am lipit încă una de alta structurile A și B (numărul 28 al revistei) tocmai pentru că citisem într-un forum că s-ar putea să apară un mic gol. După ce voi lipi placa fotogravată pe structura B și voi aplica puntea pe structura A voi lipi și structura B pe structura A.

Imagine atasata: 1.JPG Imagine atasata: 2.JPG

De asemenea, mai am în lucru câteva modificări pe care le voi prezenta la momentul terminării lor. Până atunci atașez un fișier în care sunt trecute toate lucrările efectuate până acum pe fiecare număr.

Fisier atasat  Bismarck.doc (211K)
Numar de descarcari: 361

Toate cele bune!

Leo

Aceasta postare a fost editata de leonard71: 07 June 2012 - 09:51 PM

#1064 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 08 June 2012 - 11:14 AM

nu cred ca este o idee buna sa le vopsesti inainte, dar e doar parerea mea.

#1065 Useril este offline   leonard71 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 08 June 2012 - 02:14 PM

Vezi postareabobby, la 08 June 2012 - 11:14 AM, a spus:

nu cred ca este o idee buna sa le vopsesti inainte, dar e doar parerea mea.

Salutare!

Problema e că, dacă întâi le lipesc şi pe urmă le vopsesc, este mai dificil (sau aşa mi se pare mie) să protejezi celelalte elemente. În plus găurile date pentru hublouri le voi face cu vopsea neagră iar dacă vopsesc ulterior se vor astupa cu vopseaua cealaltă. În plus deocamdată încă nu ştiu cu ce voi vopsi... dacă să investesc într-un aerograf să să încerc varianta cu spray (caz în care vopsirea nu mai este aşa de exactă iar posibilitatea de "gazare" sau chiar improşcare e mult mai mare). Oricum mai am ceva de muncă până să ajung la vopsire aşa că mai am timp de gândire.

Toate bune!

Leo

#1066 Useril este offline   monk732 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 13-February 12

Postat 09 June 2012 - 04:49 PM

salutare modelisti. sunt la finalul constructiei din numarul 64 al Bismarck-ului ( cu "c"):crazy: si am o dilema cu pagina 128, imaginea 15. in primul rand , lipesc sau nu platforma 217 si in al doilea rand , sub platforma pe lateral apare o bucata de alama ce mie imi lipseste. este de la un numar anterior , si dc da va rog sa imi spuneti care.
un weeked frumos si spor la construit

#1067 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 09 June 2012 - 05:09 PM

Gata si nr.64.

Imagine atasata: DSCF0001 compus.jpg

Nici platforma de semnalizare nici cea a reflectorului nuu sunt lipite inca.

#1068 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 09 June 2012 - 07:08 PM

Vezi postarealeonard71, la 08 June 2012 - 02:14 PM, a spus:

Problema e că, dacă întâi le lipesc şi pe urmă le vopsesc, este mai dificil (sau aşa mi se pare mie) să protejezi celelalte elemente. În plus găurile date pentru hublouri le voi face cu vopsea neagră iar dacă vopsesc ulterior se vor astupa cu vopseaua cealaltă.

Tizule, io zic ca bobby are dreptate. Daca vopsesti inainte fotodecupajele, chiar daca lucrezi extrem de ingrijit si corect, tot va trebui sa corectezi cu chit anumite imbinari, colturi etc. Dupa chit trebuie slefuire si daca piesa e deja vopsita... ce faci? Te trezesti ca mai ai nevoie de o vopsire ceea ce nu este indicat estompandu-se detaliile.
Pentru hublouri nu trebuie sa maschezi nimic. Se pot vopsi ulterior cu negru folosind un marker.
Eu am incercat sa-ti ofer o explicatie de ce nu e bine cum te-ai gandit. Decizia, evident, iti apartine.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 09 June 2012 - 07:12 PM

#1069 Useril este offline   sapla 

• Membru deplin
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 10-March 12

Postat 11 June 2012 - 06:40 PM

Salutare tuturor.

Am o problema si caut idei pentru a o rezolva.Poate cei cu experienta in domeniu ma pot ajuta.
Este vorba despre coca Bismarck-ului pe care am finisat-o,chituind-o cu chit auto si duba ce am slefuit-o am dat si doua straturi de filer (un fel de sprit-chit mai nobil),slefuind dupa fiecare strat de filer.
Dupa aceste operatiuni,mindru de capodopera, am pus-o pe dulap,unde a stat aproximativ o luna.Ieri cind am dat-o jos, sa mai lucru ceva la ea, am observat citeva fisuri in lungul filelor de bordaj.
Cred ca acestea au aparut din cauza lemnului care se usca.Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu sugesti in rezolvarea acestei probleme (daca exista rezolvare)

Va multumesc si spor la treaba.

#1070 Useril este offline   Busu4x4 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 13-May 12

Postat 12 June 2012 - 12:58 AM

Poate fi din cauza lemnului, dar nici chitul nu ar fi trebuit sa se crape :unsure: Oricum nu prea conteaza cauza acum.
Te-as sfatui sa iei si sa zgarii cu ceva de-a lungul crapaturii (sa o largesti putin) iar apoi sa-i mai dai o mana de chit.
Dar nu te apuca inca, mai stai, poate are cineva alta rezolvare ;-)

PS: Eu, pt operatiunea asta mi-am luat tot chit auto, dar d-ala cu fibra in el. Se intareste "beton", o sa am mai mult de lucru la slefuit, dar macar sper sa nu apara probleme de genul asta.

#1071 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 12 June 2012 - 06:48 AM

Onorabilul Thomas Schmid ( http://3dhistory.de/wordpress/ ), mi-a semnalat si recomandat o carte noua pe acest subiect, aparuta de curand.
M-am gandit ca ar putea fi utila, multora dintre voi :

http://www.kbismarck...oks/bsbook.html

Probabil ca va este deja cunoscut, dar va aduc totusi in atentie adresa acestui sit, plin de informatii interesante :

http://www.kbismarck.com/

#1072 Useril este offline   laly 

• Membru deplin
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 25-January 11
  • Interests:navomodelism

Postat 12 June 2012 - 07:44 AM

Vezi postareasapla, la 11 June 2012 - 06:40 PM, a spus:

Dupa aceste operatiuni,mindru de capodopera, am pus-o pe dulap,unde a stat aproximativ o luna.Ieri cind am dat-o jos, sa mai lucru ceva la ea, am observat citeva fisuri in lungul filelor de bordaj.
Cred ca acestea au aparut din cauza lemnului care se usca.Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu sugesti in rezolvarea acestei probleme (daca exista rezolvare)

Incearca sa repari fisurile cu acelasi material dupa care sa ii pui un strat de fibra pe tot corpul.

#1073 Useril este offline   sapla 

• Membru deplin

Postat 12 June 2012 - 06:13 PM

Salutare

Va multumesc pentru recomandari.Si eu m-am gindit sa chituiesc crapaturile, dar daca dupa aceea apar altele, le chituiesc iar si apoi iar apar si.......
Ce parere aveti de un asemenea cosmar.Sau cosmarul cosmarului, sa apara crepaturi dupa ce l-am vopsit.
Mai astept sa mai crepe, cit mai are de crepat si apoi il voi chitui, daca nu vine cineva cu o alta idee testata in prealabil.

Va multumescs si spor la lucru.

#1074 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 14 June 2012 - 05:18 PM

de plictiseala stau si ma uit pe pereti :crazy: :crazy:

Imagine atasata: SDC13921.jpg

#1075 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 15 June 2012 - 10:35 AM

nr 64:

Imagine atasata: SDC13922.jpgImagine atasata: SDC13923.jpgImagine atasata: SDC13926.jpgImagine atasata: SDC13927.jpg

#1076 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 15 June 2012 - 05:27 PM

Vezi postareasapla, la 11 June 2012 - 06:40 PM, a spus:

Salutare tuturor.

Am o problema si caut idei pentru a o rezolva.Poate cei cu experienta in domeniu ma pot ajuta.
Este vorba despre coca Bismarck-ului pe care am finisat-o,chituind-o cu chit auto si duba ce am slefuit-o am dat si doua straturi de filer (un fel de sprit-chit mai nobil),slefuind dupa fiecare strat de filer.

Va multumesc si spor la treaba.

Parerea mea este ca acele fisuri apar pentru ca nu ai lipit baghetele si intre ele,sau cel putin nu sint lipite bine.Sfatul meu ar fi sa largesti acele fisuri si sa bagi aracet in ele.Daca era nava mea ,eu as fi pus banda de fibra pe toata nava (este o banda cu se astupa imbinarile placilor de rigips.a nu se confunde cu banda in forma de plasa ,tot pt rigips) si apoi as chitui din nou toata nava.

Poti sa mai astepti ,poate apar si alte idei.

#1077 Useril este offline   sapla 

• Membru deplin

Postat 15 June 2012 - 07:28 PM

Salutare

Multumesc pentru sugesti Jeli.Am lipit filele intre ele, dar poote ca am scapat citeva.Buna ideea cu aracetul.Si aia cu plasa pentru rigips, dar nu stiu daca o pot modela dupa forma navei si apoi trebuie sa mai dau un strat de chit si nu stiu daca nu va fi prea mult incit sa se piarda forma svelta a navei.O mai las sa se mai coaca .Ceva va trebui sa fac, dar inca nu stiu ce si vreme este berechet.

Va multumesc si spor la faurit.

#1078 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 15 June 2012 - 10:54 PM

Banda de fibra pentru rigips are sub 0,5 mm grosime si 5 cm latime.Se poate modela cum vrei.Eu ma gindeam sa o pui pe toata suprafata navei.

Plasa de rigips autoadeziva,este putin mai groasa.Daca optezi pt plasa ai avantajul ca dupa chituire poti slefui nava pina la nivelul plasei.Nu cred ca este vreo problema daca se vad patratelele de la plasa pina vei vopsi nava.

#1079 Useril este offline   sapla 

• Membru deplin

Postat 16 June 2012 - 06:00 AM

Da,dar cu metoda asta nu stiu daca prova navei va ramine la fel de subtire.Numai daca, nu intind banda sau plasa, (parca plasa e mai buna, in viziunea mea) dintr-un capat in altul.
Ideea cu plasa este favorita,deocamdata.Imagine postata

Multumesc si spor la toate.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 16 June 2012 - 09:39 AM

#1080 Useril este offline   tavi 

• Membru senior
  • Postari: 335
  • Inregistrat: 11-January 10

Postat 16 June 2012 - 10:11 AM

Vezi postareasapla, la 16 June 2012 - 06:00 AM, a spus:

Da,dar cu metoda asta nu stiu daca prova navei va ramine la fel de subtire.Numai daca, nu intind banda sau plasa, (parca plasa e mai buna, in viziunea mea) dintr-un capat in altul.
Ideea cu plasa este favorita,deocamdata.Imagine postata

Multumesc si spor la toate.

Desi mi-am propus si mi-am promis ca nu mai fac nici o interventie in vreun topik dedicat constructiilor si montajelor machetelor, sper ca interventia mea sa ajute colegul de fata, adica pe @sapla.
Ca o completare la spusele lui Jeli care nu vorbeste din basme atasez eu cateva poze cu banda in cauza (cred ca despre asta a pomenit colegul Jeli).
Eu am folosit-o si o recomand cu incredere. Am reusit destul de mare greutate sa o masor si cu aproximatie pot spune ca are cam 0.10 mm grosime . In combinatie cu rasina epoxidica (pe care o intinzi cu o pensula) se face "beton".
Ca argument : corpul navei Halny la care lucrez in momentul de fata , l-am acoperit cu banda respectiva in combinatie cu rasina epoxi.
]Acum pozele promise.
Imagine atasata: SDC14036.jpgImagine atasata: SDC14037.jpgImagine atasata: SDC14038.jpg
Si v-o doua poze cu corpul lui Halny dupa aplicarea plasei in discutie:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 10.JPG
  • Imagine atasata: 11.JPG
  • Imagine atasata: 9.JPG

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55