Forum Machete,Modelism,Hobby: Cuirasatul Bismarck - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck

#981 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 10 May 2012 - 02:31 PM

Ce va ziceam. In a doua poza se vede un avionas in gura hangarului gata de urcat pe rampa. Ideea mi se pare OK.

#982 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 10 May 2012 - 02:42 PM

n-aveam ce face asa ca... am vectorizat steagul nazist  :pardon: pentru cine doreste: Fisier atasat  Nazi_flag.pdf (56.97K)
Numar de descarcari: 369 

Aceasta postare a fost editata de bobby: 10 May 2012 - 02:43 PM

#983 Useril este offline   leonard71 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 10 May 2012 - 03:24 PM

Vezi postareaLeo2003, la 10 May 2012 - 01:29 PM, a spus:

Bine ca mai sunt si alti de Leo vinovati. Imagine postata
Habar nu am, nu stiu forumul, nu am vazut ce si cum. Probabil sa se vaza fun avionas in hangar.Imagine postata

Salutare tuturor!

Recunosc că eu sunt ”vinovatul”. Ideea însă nu-mi aparține în totalitate. Am găsit pe net o pagină a unui neamț care însa nu prezintă decât prima parte a ideii (modificarea hangarului, nu și a porților). Nu știu dacă se poate pune link-ul, dar dacă da, atunci o voi face într-un post viitor. Tot de acolo mă voi inspira și în ce privește iluminarea navei.

@bobby Te miști foarte repede! Dimineață am vorbit și deja e gata!! Felicitări!

Toate bune!

Leo

Aceasta postare a fost editata de leonard71: 10 May 2012 - 03:25 PM

#984 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 17-March 11

Postat 10 May 2012 - 04:16 PM

BOBBY
-cu ce se poate intinde filerul daca nu am compresor?

#985 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 10 May 2012 - 04:43 PM

Ce am folosit eu este special pt pistol, nu cred ca ai sanse sa il dai cu altceva

#986 Useril este offline   doru2 

• Membru senior
  • Postari: 163
  • Inregistrat: 01-August 11

Postat 11 May 2012 - 09:38 AM

Salut
Urmind sfatul lui Leo am chituit cu chit auto care se lucreaza mult m-ai bine decit cel normal, este mult mai maleabil si se slefuieste destul de usor (dar cu multa rabdare). Aceste poze sunt dupa vreo 3 chituiri si slefuiri si o mina de filer. Dupa prima mina de Primer s-au vazut mult m-ai bine diferentele si denivelarile asa ca am m-ai slefuit inca odataImagine atasata: DSC00942.JPGImagine atasata: DSC00943.JPGImagine atasata: DSC00944.JPG
Asa arata dupa cea dea doua mina de filer. Au aparut noi probleme asa ca urmeaza o noua slefuire si vedem dupa aceea rezultatul finalImagine atasata: DSC00945.JPGImagine atasata: DSC00946.JPGImagine atasata: DSC00947.JPG
Bafta

Aceasta postare a fost editata de doru2: 11 May 2012 - 09:43 AM

#987 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 09:48 AM

A iesit foarte frumos!

o mica observatie... roteste si tu pozele inainte sa le pui, asa a trebuit sa le salvez eu in calculator ca sa le rotesc sa pot intelege ceva din ele.

---------

Atentie ! - pe okazii este un individ care cica vinde "SET VOPSELE BICOMPONENTE SPECIALE DE AIRBRUSH PENTRU BISMARCK"

in afara de faptul sa sunt la supra-pret (un set de la humbrol spre ex. e mai ieftin cu tot cu transport) individul a refuzat sa dea detalii cu privire la producator (marca) si sa afiseze poze reale ale produselor, ba chiar m-a luat la misto: citez "nu sunt disponibile deoarece consider ca stim cu totii cum arata un borcan de plastic alb"

#988 Useril este offline   doru2 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 10:08 AM

@boby
Multumim pt sfaturi, o sa tinem cont........
Airbrush si compresor nu am asa ca am sa merg pe metoda spray. Problema este ca nu gasesc 3 nuante de gri pt camuflaj ( desi in Pitesti sunt 5 hipemarket gen Brico plus o gramada de magazine cu piese auto unde se gasesc vopsele la spray).
M-ai vedem, intrebam si tinem aproape de Cartula ca le-om rezolva cumva.
O zi buna

#989 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 10:12 AM

vezi ca exista magazine de vopsele auto care "imbuteliaza" la spray vopseaua facuta pe comanda, problema este ca este cam scump, la cat dai pe toate cele 7 culori mai bine iti cumperi compresor

#990 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin

Postat 11 May 2012 - 10:43 AM

bobby, sau oricine altcineva....
Cam ce caracteristici ar trebui sa indeplineasca compresorul pentru a putea fi utilizat cu acel pistol cu care ai lucrat si sa poate fi folosit si cu un aerograf mai tarziu la vopsit.
Ma refer la Debit (l/min), Presiune max, Capacitate butelie, Putere motor...etc.
Multumesc anticipat !

#991 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 10:54 AM

pai in primul rand cu cat este butelia mai mare cu atat mai bine, esti sigur ca ai presiune constanta si nu scade cand ti-e lumea mai draga. la vopsit iti trebuiesc maxim 4 Atm, in general intre 2 si 3 se lucreaza deci compresorul trebuie sa fie dotat cu un regulator la iesire. - astea din comert de obicei au 2 iesiri , una full si una prin regulator (trebuie sa aibe 2 ceasuri)

Eu am un compresor cu butelie de 50L care baga pana pe la 8 ATM (zic ei) . fillerul care este mai gros l-am dat cu 4 Atm iar la pistolul mic sau aerograf reglez pe la 2 - 2,5.

Este no-name , luat din comert, am dat 400 lei pe el... i s-a rupt biela dupa nici un an si a trebuit sa fac alta in rest e ok. Motorul cred ca este de 750W

Imagine atasata: SDC13813.jpgImagine atasata: SDC13814.jpg

Aceasta postare a fost editata de bobby: 11 May 2012 - 11:03 AM

#992 Useril este offline   sorin_petre 

• Membru deplin
  • Inregistrat: 15-January 12

Postat 11 May 2012 - 11:02 AM

Salutare baieti,
In modelizm nu se foloseste pistolul de vopsit se foloseste airbrushul, ca sa mai ai detalii dupa ce vopsesti macheta.Pistolul arunca mult prea multa vopsea si consuma pe masura. Am gasit pe net doze de vopsea de 10 ml care erau in jur de 4 euro fara transport dar care nu aveau toate nuantele specifice de bismarck de exemplu nu am gasit exact rosul de sub linia de plutire. In plus , daca incerci sa bagi 10 ml intr-un pistol de vopsit nu ajung decat ca sa-i murdaresti borcanul. In concluzie am luat de pe okazii, de la "individu' dubios", citat mai sus de bobby si mi-am vopsit coca celor doua machete pe care le am in in constructie. Sunt postate rezultatele pe forum.
In alta ordine de idei , nu sunt 7 nuante, sunt 8, una din ele se obtine prin amestecul a doua din cele 7 , nu am majuns inca acolo.... in alta ordine de idei.
----------
HE he , intradevar, vopseaua era in borcane albe

#993 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 11:05 AM

atunci poate dai tu mai multe detalii despre vopseaua respectiva pentru ca el nu a vrut sa dea, desi oricum nu o sa cumpar de la el dupa ce m-a luat la misto.

#994 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 May 2012 - 11:10 AM

Cum zicea si Sorin, in modelism nu folositi pistolul pentru vopsit, ci aerograful. Pentru suprafete mari se recomanda o duza de 0,5 - 0,7 mm, presiunea de lucru 0,8 - 1 bar.
Ca sa raspund si lui Gicu: citeste asta: http://www.cartula.r....-comprese.html , te vei lamuri.

#995 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 11:45 AM

bineinteles ca scule diferite dau rezultate diferite si unele sunt mai bune ca altele dar ne fiind o lege in "modelizm" se foloseste ce ai la indemana,

eu am vopsit cu pistol mare si mi-a iesit foarte bine, altii vopsesc cu spary, altii poate cu pensula.
am vazut si lucrarea vopsita cu aerograful si sincer... ma abtin. 

si cu asta eu personal inchei ca sa nu deviem de la subiect.

Aceasta postare a fost editata de bobby: 11 May 2012 - 11:47 AM

#996 Useril este offline   doru2 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 12:16 PM

Revin cu poze (sper )mai bune dupa aceasta a doua vopsire cu primer. Constat ca in zonele unde nu sa aplicat chit este o anumita asperitate diferita de luciu suprafetei cu chit. Cred ca este m-ai bine sa se chituiasca tot corpul decit anumite portiuni,
Imagine atasata: DSC00948.JPG
asa cum am facut eu (subliniez ca nu am avut de-a face cu chituri si vopsele decit odata in copilarie cind am vopsit un gard cu ulei ars)
Imagine atasata: DSC00949.JPGImagine atasata: DSC00950.JPG
Imagine atasata: DSC00952.JPG
O intrebare.
Dupa acest filler urmeaza culoarea. Dupa aplicarea stratului de culoare, se m-ai uniformizeaza suprafata acoperita ?
Spor

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 12 May 2012 - 10:27 AM

#997 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin

Postat 11 May 2012 - 12:23 PM

Multumesc pentru raspunsuri!
Z-mare: am citit acea pagina dar nu m-am elevat in ceea ce priveste presiunea de lucru pt acel filler-grund (care e un pic mai gros din spusele lui bobby). Acum stiu cam ce fel de compresor imi trebuie pentru aceste operatiuni dar si pentru un vopsit ulterior (evident folosind aerograful).
bobby : Multumesc! Urmeaza sa achizitonez si eu un compresor tinand cont de spusele tale cat si de topicul lui Cartula.

#998 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 12:42 PM

specificatiile de pe cutie, cu mentiunea ca eu am pus mai mult intaritor si s-a uscat in 10 minute.

am dat cate 3-4 maini la inteval de 5 minute

diferenta intre filler si grund sau vopsea este ca ce vedeti scurs pe cutie (ma refer ca grosime) se poate slefui ca un chit., nu este elastic nu se exfoliaza si nu incarca smirghelul

Imagine atasata: SDC13816.jpg

Aceasta postare a fost editata de bobby: 11 May 2012 - 01:36 PM

#999 Useril este offline   sorin_petre 

• Membru deplin
  • Inregistrat: 15-January 12

Postat 11 May 2012 - 02:20 PM

Vezi postareabobby, la 11 May 2012 - 11:45 AM, a spus:

bineinteles ca scule diferite dau rezultate diferite si unele sunt mai bune ca altele dar ne fiind o lege in "modelizm" se foloseste ce ai la indemana,

eu am vopsit cu pistol mare si mi-a iesit foarte bine, altii vopsesc cu spary, altii poate cu pensula.
am vazut si lucrarea vopsita cu aerograful si sincer... ma abtin.

Modelism, modelizm, e bine ca stim ce scule sa folosim si nu "ce scule avem prin casa", cred ca e mai important sa ai cunostinte minime in ce faci decat sa remarci greseli de tastatura. Incep sa inteleg de ce te-a luat ala la misto... Sunt curios... ce l-ai intrebat.

#1000 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 11 May 2012 - 02:49 PM

pai asta am spus si eu dar nu esti atent, fiecare cu ce poate si are prin casa nu toata lumea cu airbrush ca "asa se face in modelism". hai sa nu mai poluam inutil. ai PM. 

Aceasta postare a fost editata de bobby: 11 May 2012 - 02:50 PM

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic