Forum Machete,Modelism,Hobby: Cuirasatul Bismarck - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck

#941 Useril este offline   sorin_petre 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 15-January 12

Postat 21 April 2012 - 07:58 PM

Vezi postareakorent, la 20 April 2012 - 08:09 PM, a spus:

Buna seara.

Din cauza ca nu am mai gasit revista Bismark ultimile 5 numere , mam hotarat sa o construesc singur din prorie initiativa.
Am fost la OBI , Dedeman si Carrefour si mi-am cumparat tot ce trebuie{ tot ce am considerar eu}
Si am vopsita rosu si albastru {Forzza Steaua}

Mos E MARFA! ii pui si panze?

#942 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 21 April 2012 - 08:06 PM

au aparut in chioscuri numerele din urma, respectiv 54 si 55 , astazi la Campina erau peste tot, mai exista si solutia abonamentului... ce ai facut tu , nu numai ca este risipa de bani dar mi se pare o bataie de joc, mai bine ii puneai motor si il faceai barca de nadit ... daca tie iti place asa, e ok :hi:     

Aceasta postare a fost editata de bobby: 21 April 2012 - 08:14 PM

#943 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 21 April 2012 - 08:57 PM

nici daca opresc revista definitiv tot nu ii poti da in judecata, pentru o intarziere care a provocat unora dintre noi niste nervi, nici atat.

relax, ia o :drinks: si editeaza postul ca sa nu iti iei vreo sanctiune.

#944 Useril este offline   chlio 

• Membru deplin
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 05-January 10
  • Interests:web design, modelism

Postat 21 April 2012 - 09:09 PM

Culmea tupeului si a nesimtirii: Sa ceri 10 lei in plus pe revista (in total 27 lei pentru firecare numar pierdut) pentru ca este tiparita doar pentru tine. Aceasta este explicatia unei domnisoare de la un punct Immedio.

Ne forteaza mina sa facem abonamente si dumnezeu cu mila ce surprize ne mai pregatesc. Doar traim in Romania, nu?

Dezgustat de aceasta editura Hachette am decis sa renunt la bismarck si sa raman fidel plasticelor. Succes celor care mai spera ca vor apuca sa cumpere numarul 140.

#945 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 21 April 2012 - 09:34 PM

Dincolo de limbajul mai temperamental al unora din noi se pare ca unii ca Hachette si partenerii lor in Romania reusesc sa compromita o idee principial foarte buna. Probabil daca or sa o dea de gard de tot, 5 ani de-acum inainte nu o sa mai aibe nimeni nici o sansa cu o asemenea initiativa pe piata. Pacat. Masochismul unor colegi cu "trebuie sa muncesti pentru revista, sa o cauti nu stiu pe unde, sa faci zeci de km cu masina". VAX!!! Am prins putin din vremea "impuscatului" si nu mai vreau sa aud de cozi la lapte sau la BIS sau de "sa se dea cate unul sa ajunga la toti". Daca cei care editeaza revista stiu de acest forum ar face bine sa dea niste explicatii...daca au considerat ca e un "mini-tun", problema lor, dar din nou, pacat de idee.

#946 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 17-September 11

Postat 21 April 2012 - 10:22 PM

[quote name='MiG' timestamp='1335036875' post='148720']
Dincolo de limbajul mai temperamental al unora din noi se pare ca unii ca Hachette si partenerii lor in Romania reusesc sa compromita o idee principial foarte buna. Probabil daca or sa o dea de gard de tot, 5 ani de-acum inainte nu o sa mai aibe nimeni nici o sansa cu o asemenea initiativa pe piata.

M-am gandit pana la finalul meciului Real - Barca sa-mi "editez" postul de mai devreme, insa se pare ca nu mai pot tehnic sa realizez aceasta operatie. Referitor la raspunsul tau, unul foarte civilizat, trebuie sa-ti spun ca nu sunt de acord cu tine. Ce face Hachette nu este initiativa, ci un business! Ei si-au propus sa vanda ceva, noi sa cumparam. Dar vad ca au ajuns sa ne trateze ca pe somalezi. Vorbind de Inmedio si Relay, cum e posibil sa aduci tu la vansare cateva bucati - in ultimele 2 saptamanai 2 buc pentru Relay si 15 pentru Inmedio (si nu bat campii!). Si dupa cateva zeci de numere sa vina si sa spuna, pentru a doua oara, ca intrerup temporar revista.

Din pacate pentru mine trebuie sa prestez nu una, ci 2 nave, asa ca sa ma orientez pe ebay sau altceva e o varianta dura. Dar, asta e. Azi chiar m-au facut sa ma simt ca ultimul om.

Rog administratorul acestui forum sa stearga mesajul meu de mai sus, si imi cer scuze tuturor pentru lmbajul folosit, Si cu asta inchid discutia, ca tot nu ajung la nici un rezultat.

#947 Useril este offline   NNegoita 

• Membru deplin
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 12-July 11
  • Interests:Cum există(orice!) - curiozitate profesională(fizicant)

Postat 21 April 2012 - 10:22 PM

Bună seara,

Scuze că intervenţia mea privind distribuţia nu rezolvă problema celor nemulţumiţi, pānă la invective, dar la mine īn Călăraşi se pare că nu sunt probleme deloc.
Nu am fost pe la prea multe chioşcuri, dar am vorbit cu cei de la care "m-am abonat"(fără suprataxă) şi mi-au zis că nu sunt decāt probleme minore, pe care
au reuşit să le rezolve īntre ei(chiar firme diferite). Eu am toate numerele cu toate că sunt cazuri īn care merg să cumpăr numărul curent chiar şi după 3-4 zile de la apariţie.
Au fost săptămāni cānd se plāngeau că au primit numerele curente īn exces. Eu cumpăr de la acelaşi chioşc, cu convenţia că dacă intenţionez să renunţ, anunţ īn timp util ca să-şi facă
socotelile de comandă.
V-am relatat cele de mai sus īn speranţa să găsiţi soluţia optimă pe "lanţul slăbiciunilor", cred că tipic romāneşti, Hachette - īmpătimiţi.

#948 Useril este offline   george_s 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 22 April 2012 - 12:19 AM

Scuze ca nu sunt on-topic dar chiar nu credeam ca se va ajunge aici, aveam rezervari cu SIB-ul dar se pare ca cei care dezamagesc grav sunt cei de la Hachette, azi la carrefour vitan au fost 7 bucati la care cum spuneau si colegii de forum mai devreme se astepta la coada inca de dimineata, este ridicol, acum chiar imi pun o mare intrebare daca mai continui acest proiect, cred ca cel mai bine ma orientez catre kituri complete si uit acest gen de constructie, sper sa se remedieze problema in saptamana care urmeaza ca daca nu il transform in barca de nadit si gata renunt la Hachette si la Bismarkul lor si alte viitoare proiecte legate de aceasta editura!

#949 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 22 April 2012 - 10:50 AM

O sa fiu cat se poate de scurt:
- exista un regulament si o lista de sanctiuni. Daca prezenta pe forum incepe sa nu mai aibe legatura cu un schimb civilizat si decent de idei si informatii, asta atrage niste consecinte. Intru extrem de rar pe topicul asta, insa dupa ce am citit ultimele cateva pagini mi-am propus sa-l verific zilnic in urmatoarea perioada. Pentru a va folosi de resursa ce am pus-o la dispozitie, acest forum, nu vi se cere decat sa dati dovada de un minim de bun simt,fata de ceilalti utilizatori si sa respectati regulamentul. Cei care va stiti cu musca pe caciula, va rog corectati modul de abordare, n-am timp liber si nici dispozitia necesara sa stau sa va fac morala sau sa va explic cum sa va comportati, pentru asta sunt asa zisii "cei 7 ani de acasa". Eu doar am posibilitatea sa va trag pe tusa din doua apasari de buton, si poate imi rup si 5 minute sa va informez ca veti fi doar simpli cititori o perioada mai scurta sau mai lunga...
- ca sa spicuiesc din ultimele mesaje, "culmea tupeului" "specific romaneasca" e ca vanzatorul sa-ti puna la dispozitie o varianta simpla si sigura de distribuitie, iar tu onor consumator sa te plangi ca n-o folosesti si te bazezi pe tanti de la chiosc, ba sa mai mergi si n-spe kilometri in alt oras sau sa iti pui problema daca sa stai la coada de la 5 dimineata sa prinzi revista.... Dupa care sa umpli pagini dupa pagini cu lamentari, acuzatii, si chiar insulte. Sunteti aievea? E problema voastra, va asumati un risc, va asumati si consecintele. Cel putin, asa ar fi normal. Stiu ca deja e la moda sa fie oricine altcineva de vina mai putin vinovatul, se pare ca e noul chic al secolului astuia. Dar poate ar fi cazul sa va ganditi si la niste solutii reale, ca altfel ramaneti doar cu lamentarile.

Ca incheiere, o serie de clarificari, ca poate unii dintre voi nu le stiu sau le-au uitat
Ce e in regula sa se intample:
- discutat, civilizat, despre constructie, tehnici, ce are legatura cu profilul forumului
- vreti sa aflati in care oras pe o raza de 1000km se gaseste numarul T-spe pe care nu-l avea tanti la taraba? Nici o problema, exista topic separat, pentru revista, aici http://www.cartula.r.../7409-bismarck/
- vreti sa faceti lista cu bonuri de ordine incepana cu 2AM pentru Relay-ul din Gara de Nord, sa prindeti un numar? Tot in topicul de mai sus

Ce NU e in regula sa se intample:

- fara RC-uri, ca nu sunt in profilul forumului. Si cand vad postari pe teme de genul asta, trag automat concluzia ca nu v-ati obosit sa cititi regulamentul. E scris chiar in primul rand.
- fara platit de polite, fara certuri. Aveti o problema, exista butonul "Reclamatie" / "Report". Daca nu vreti sa-l folositi, si va angrenati in certuri aiurea, s-ar putea sa fie extrem de greu sa zic cine-i cel bun si cine-i cel rau, si sa nu va placa rezultatul.
- daca limbajul folosit coboara sub nivelul minimei decente, tind sa nu dau dovada de intelegere, In functie de cat de creativa si 'educata' e exprimarea se poate sa fie ultima postare pe forum.
- daca aveti plangeri sau nemultumiri privitor la Hachette sau reteaua lor de distributie, postarea lor pe forum e fix egal cu zero. Dureaza la fel de mult sa scrieti un email catre ei direct cat dureaza postarea pe forum, si va avea poate mai mult efect. Tot respectul petru cei care au facut deja asta, si v-au adus si celorlalti la cunostinta rezultatul.

Cel mai important lucru de care trebuie tinut cont e faptul ca aceasta postare NU necesita raspuns, ba chiar ar fi totalmente contraindicat. Am o dispozitie extrem de neplacuta zilele astea, si faptul ca trebuie sa explic niste lucruri elementare nu are darul de a ma inveseli.

#950 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 22 April 2012 - 12:05 PM

soare, aer curat, praf de chit si vapori de vopsea - o duminica minunata

Imagine atasata: 3.jpegImagine atasata: SDC13730.jpgImagine atasata: SDC13731.jpgImagine atasata: SDC13732.jpg

am folosit grund-filler auto. este un grund mai gros (sau un chit mai subtire)... care se poate slefui.

L.E. si cu ocazia asta l-am dat si la apa , ca a venit ploaia :pardon:

Aceasta postare a fost editata de bobby: 22 April 2012 - 12:35 PM

#951 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 22 April 2012 - 02:33 PM

Imagine atasata: SDC13733.jpgImagine atasata: SDC13734.jpgImagine atasata: SDC13738.jpg 

filler-ul se slefuieste cu apa, cu smirghel fin pana se obtine o suprafata ca oglinda.

se poate repeta operatiunea pana cand suprafata este perfecta (sau posesorul multumit)

Aceasta postare a fost editata de bobby: 22 April 2012 - 02:36 PM

#952 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 24 April 2012 - 01:53 PM

Imagine atasata: SDC13747.jpgImagine atasata: SDC13748.jpgImagine atasata: SDC13750.jpgImagine atasata: SDC13752.jpgImagine atasata: SDC13756.jpgImagine atasata: SDC13758.jpg

acum este la a 3-a mana de filler, urmeaza iar un slefuit.

#953 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 24 April 2012 - 04:13 PM

Fain...

#954 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 27-March 11
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 24 April 2012 - 06:55 PM

bobby - Felicitari, a iesit foarte bine. Pe punte ai dat cu chit si dupa cu filer, sau doar filer ?

#955 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 24 April 2012 - 07:14 PM

Pe punte nu am dat cu nimic, doar am chituit gaurile mai mari si atat, se vede asa ca s-a "gazat", daca te uiti mai atent se vad imbinarile pe mijloc.

Dupa ce am dat al doilea rand de gauri, le-am astupat cu ceara ca sa nu intre apa inauntru in timpul procesului de slefuire.

Ce ma enerveaza ca abia pe la numarul 130 ne da "bucsele" care vin bagate in gauri si piesa care vine in varf, ca sa nu mai zic carmele si axurile, deci pana atunci nu mai am nimic de facut la corp

Aceasta postare a fost editata de bobby: 24 April 2012 - 07:21 PM

#956 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 26 April 2012 - 04:33 PM

Imagine atasata: attachment1.jpegImagine atasata: attachment2.jpeg

#957 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 27 April 2012 - 01:53 PM

E foarte misto bobby, pe bune, bravo. Si grunduitul si restul. Macar sa-mi iasa si mie asa. Ieri am mai facut niste corectii cu chit auto. Nu stiu exact cand voi slefui final si voi aplica fillerul auto, apoi iar chit , iar grund... Oricum in luna mai e musai sa termin faza asta.
De maine, sperand ca voi gasi revista, voi reincepe sa postez continuarea lucraii mele pe acest topic.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 April 2012 - 01:55 PM

#958 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 27 April 2012 - 02:36 PM

nu pot decat sa iti urez spor la treba si astept cu interes sa vad ce ti-a iesit.
mare grija pentru cine slefuieste "pe ud" ,astupati gaurelele pt ca teiul se umfla foarte repede in contact cu apa... eu am patit :pardon:

L.E.

Pentru cine nu are unde sa il vopeseasca si are drum prin Campina, pot pune la dispozitie spatiu si scule pentru acesata operatiune, tot ce trebuie este sa va aduceti singuri materialele.

Aceasta postare a fost editata de bobby: 27 April 2012 - 02:57 PM

#959 Useril este offline   baloo57 

• Membru deplin
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 01-April 11
  • Interests:Modelism, in general

Postat 27 April 2012 - 03:10 PM

Multumim de invitatie, Bobby.
Un week-end PLIN iti urez.
Spor la modelitul minunat pe care ni-l arati :hi:

#960 Useril este offline   monk732 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 13-February 12

Postat 28 April 2012 - 10:30 AM

buna ziua , am reusit sa recuperez numarul 57, si m-am apucat sa il fac. pe ultima suta de metri , la explicatia numarul 10 din revista am descoperit o propozitie care m-a pus pe ganduri : " ... vor trebui inserate puntile din lemn si aplicate placile din alama fotogravata pentru pereti" . avem vreo placa de alama ce trebuie aplicata, afara de cea care reprezinta liftul pt munitie?

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul