Forum Machete,Modelism,Hobby: Cuirasatul Bismarck - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck

#621 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 27-March 11
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 26 November 2011 - 11:33 PM

@Leo - dupa numarul 36 cate randuri de file ai in total lipite ? 8 nu?
Eu dupa numarul 35 x2 de saptamana trecuta am lipit 7 si am lasat unul ca marja de siguranta.
Merci ;)

#622 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 27 November 2011 - 10:18 AM

Da, 8 randuri sunt pana acum. Au mai ramas 6 file pentru inca un rand pe fiecare bord saptamana viitoare, apoi montam stabilizatorul antiruliu.

#623 Useril este offline   NERO 

• Membru deplin
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 05-June 11

Postat 29 November 2011 - 07:47 AM

Vad ca ai dat si gaurile pentru axele carmelor,... probabil esti deja in posesia lor. Am rugamintea sa mai dai o poza si cu partea interna a modelului ca sa vad pozitia unde trebuie practicate aceste gauri pentru carme, caci cei de la redactie nu s-au obosit sa ne-o dea... Chiar daca alegem varianta statica, macheta tot va avea carme si nu cred ca vor fi lipite de coca... Multumesc si succes in continuare...

#624 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 29 November 2011 - 09:37 AM

Pozitia gaurilor pentru axele carmelor a fost indicata foarte clar in numarul 23, pagina 46, figura 9A cu verde, special pentru modelul static.
Cred ca ar fi trebuit sa citesti mai cu atentie instructiunile.
Spre deosebire de SIB, macheta asta este mult mai bine realizata, iar instructiunile sunt mult mai bune. Pina acum au fost doar cateva situatii in care au fost erori s-au s-a putut face altfel decat in instructiuni.

#625 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 29 November 2011 - 01:15 PM

@NERO Asa cum zicea si AlexPI, gaurile pentru axele carmelor trebuiau date chiar si in varianta statica la timpul lor, asa cum scrie in instructiuni. Nu sunt in posesia carmelor deoarece eu nu fac macheta RC. Nu-ti face probleme totusi. D'aia suntem p'aici. Pot masura pozitia gaurilor si pot sa-ti spun exact unde trebuie date.
Ceea ce am facut eu, si nu e specificat in instructiuni, a fost sa mai dau doua gauri in dreptul tuburilor etambou laterale. Daca te uiti atent se vad in pozele puse de mine. Smecheria mi-a fost vanduta de un modelist cu experienta si va ajuta la pozitionarea tuburilor respective. Chestia asta, din cate tin io minte, am scris-o pe forum. Dar, si fara acele gauri nu-i mare bai. Instructiunile ne vor furniza cote pentru instalarea corecta a tuburilor etambou laterale.

NU INTRATI IN PANICA! TOATE PROBLEMELE AU O REZOLVARE! Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 29 November 2011 - 01:45 PM

#626 Useril este offline   NERO 

• Membru deplin

Postat 29 November 2011 - 07:32 PM

Mea culpa...! Aveti dreptate, nu am citit cu atentie instructiunile din Nr. 23, pentru ca eu deja gaurisem si fixasem puntile cu suruburi, inainte de a apare si acest numar. Eu am facut toate puntile demontabile, pentru orice eventualitate, in intentia de a face modelul RC. Deasemenea voi face si suprastructurile demontabile, in eventualitatea unor functii suplimentare: rotire motorizata tunuri si radare, iluminare faruri si semnalizari de pozitie, functionarea cosului de fum cu fum artificial, etc...

#627 Useril este offline   doru2 

• Membru senior
  • Postari: 163
  • Inregistrat: 01-August 11

Postat 03 December 2011 - 11:49 AM

Buna dimineata Leo
Eu sunt la servici si nu prea am ce face, dar astept cu nerabdare pozele cu ultimul nr.:clapping: Diseara sper sa m-ai prestez si eu ceva la Bis
Week end placut si spor :good:

#628 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 12:28 PM

Abia acum am reusit sa-i fac poze.
Dupa nr.37 arata asa:

Imagine atasata: DSCF0002.JPG Imagine atasata: DSCF0003.JPG

Acum ar fi loc pentru cateva comentarii.
- Lipirea piesei de pe bordaj - cea cu drcupajele - am facut-o cu cianoacrilat. Mi s-a parut inuman sa o lipesc cu aracet dar poate nu am avut eu rabdarea necesara.
- Chila am lipit-o, asa cum scrie in instructiuni, cu epoxi bicomponent Bison.
- Montarea acestor piese m-a solicitat cel mai mult deoarece instructiunile, de aceasta data nu sunt clare. In instructiuni zice sa ascuti chila antiruliu "ïn pana", dar nu zice daca pe ambele fete. Dupa ce am intors chila antiruliu pe toate fetele am constatat ca nu e bine sa fie ajustata la fel pe ambele fete. Recunosc ca nu stiu nici acum daca e bine sau nu, dar eu am ajustat suprafata interioara (cea dinspre chila navei, dinspre apa) si foarte putin din suprafata opusa. Repet, nu stiu daca e bine dar muchia exterioara a chilei trebuie sa fie ascutita.
- Nici in plan longitudinal chila antiruliu nu este simetrica. Este mai ascutita catre prova si mai rotunjita la pupa.
- Si sa nu uitati sa puneti filele ramase din numerele anterioare.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 03 December 2011 - 01:06 PM

#629 Useril este offline   ACHRISTIAN 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 03 December 2011 - 04:04 PM

Vezi postareaLeo2003, la 03 December 2011 - 12:28 PM, a spus:

Abia acum am reusit sa-i fac poze.
Dupa nr.37 arata asa:

Atasament DSCF0002.JPG Atasament DSCF0003.JPG

Acum ar fi loc pentru cateva comentarii.
- Lipirea piesei de pe bordaj - cea cu drcupajele - am facut-o cu cianoacrilat. Mi s-a parut inuman sa o lipesc cu aracet dar poate nu am avut eu rabdarea necesara.
- Chila am lipit-o, asa cum scrie in instructiuni, cu epoxi bicomponent Bison.
- Montarea acestor piese m-a solicitat cel mai mult deoarece instructiunile, de aceasta data nu sunt clare. In instructiuni zice sa ascuti chila antiruliu "ïn pana", dar nu zice daca pe ambele fete. Dupa ce am intors chila antiruliu pe toate fetele am constatat ca nu e bine sa fie ajustata la fel pe ambele fete. Recunosc ca nu stiu nici acum daca e bine sau nu, dar eu am ajustat suprafata interioara (cea dinspre chila navei, dinspre apa) si foarte putin din suprafata opusa. Repet, nu stiu daca e bine dar muchia exterioara a chilei trebuie sa fie ascutita.
- Nici in plan longitudinal chila antiruliu nu este simetrica. Este mai ascutita catre prova si mai rotunjita la pupa.
- Si sa nu uitati sa puneti filele ramase din numerele anterioare.

Buna Leo2003,ca o mentiune de ajutor,la poza nr.13 este mentionat {recomandat }profil triunghiular.{poate ti-a scapat din vedere.}Oricum se lasa loc de interpretari,cum ar fi profilul triunghiului,ei dau comparatie gen LAMA.O zi buna!

Aceasta postare a fost editata de ACHRISTIAN: 03 December 2011 - 04:08 PM

#630 Useril este offline   NERO 

• Membru deplin

Postat 03 December 2011 - 05:11 PM

• Da, asa este, ...conform instructiunilor , aceasta piesa numita "deriva" trebuie ascutita ca pe o lama de cutit, dar din figurile 14 si 16, se vede ca trebuie ascutita si la capete, nu numai pe un cant. In privinta fixarii derivelor pe corpul navei, i-mi dau seama ca trebuie lipite cu un lipici rezistent atat la rupere cat si la apa. Eu nu am gasit un lipici bicomponent asa cum scrie la instructiuni, insa am cumparat un lipici poliuretanic de la Bison, rezistent si la apa de mare. Cu acest lipici am fixat piesele de rasina si este foarte dur si rezistent, insa i-si mareste volumul pana la uscare, deci necesita o prelucrare dupa uscarea totala.

Aceasta postare a fost editata de NERO: 03 December 2011 - 05:14 PM

#631 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 05:28 PM

@ACHRISTIAN Am vazut. De aceasta data am citit atent instructiunile.
Dupa ce am lipit piesa bordajului am asezat deriva (chila) neajustata. Fata superioara a derivei se aseza bine pe curbura piesei din bordaj. Daca o profilam simetric, catre capete, piesa nu se mai aseaza corect. In poza cu deriva montata (fig.18 din instructiuni), deriva se aseaza bine.

Oricum, chiar daca am gresit, la ochi "da bine" si... nici nu se vede zona fiind sub apa. Imagine postata
Macar sa fie asta singura eroare. N-am de gand sa particip cu nava la vreun concurs de modelism, asa ca...
...Multi vad, putini pricep si cei mai multi se baga.Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 03 December 2011 - 05:30 PM

#632 Useril este offline   olimpiu 

• Membru deplin
  • Postari: 93

Postat 03 December 2011 - 08:55 PM

Buna seara.
Am si eu o nelamurire...in total de sus pana la chila antiruliu sunt 10 file...ultimele 2 file sunt puse in ultimul numar...dar chila antiruliu si suportul ei sunt mai lungi decat filele...cum facem? Asteptam si numarul 39, si dupa aceea punem chilele antiruliu?

Cu respect,
Olimpiu

#633 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 09:07 PM

Cred ca ai gresit pe undeva. Sunt 8 randuri de file pina la numarul de azi. Cu cel pus azi se fac 9. Apoi pui piesa de lemn. Se poate numara si in a doua poza pusa de mine.

P.S. Am uitat sa va zic. Ne-au mai ramas 6 file din numerele trecute, cate 3 pentru fiecare bord.
Eu le-am lipit pe toate 3x2 de saptamana trecuta. Am pus prima fila din prova, in linie cu cele montate anterior, netinand cont de instructiuni. Chestia asta chiar nu are importanta.

@NERO Eu nu te contrazic cand spui ca deriva "...trebuie ascutita ca pe o lama de cutit...", dar, in instructiuni, nu apare si termenul "cutit". De ce nu ar fi ascutita ca o lama de dalta sau ca o lama de cutit de rindea, care se ascut numai pe o parte.Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 03 December 2011 - 09:29 PM

#634 Useril este offline   ACHRISTIAN 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 09:23 PM

idem si la mine {9}:whistle:

#635 Useril este offline   ACHRISTIAN 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 10:23 PM

Vezi postareaLeo2003, la 03 December 2011 - 09:07 PM, a spus:

Cred ca ai gresit pe undeva. Sunt 8 randuri de file pina la numarul de azi. Cu cel pus azi se fac 9. Apoi pui piesa de lemn. Se poate numara si in a doua poza pusa de mine.

P.S. Am uitat sa va zic. Ne-au mai ramas 6 file din numerele trecute, cate 3 pentru fiecare bord.
Eu le-am lipit pe toate 3x2 de saptamana trecuta. Am pus prima fila din prova, in linie cu cele montate anterior, netinand cont de instructiuni. Chestia asta chiar nu are importanta.

@NERO Eu nu te contrazic cand spui ca deriva "...trebuie ascutita ca pe o lama de cutit...", dar, in instructiuni, nu apare si termenul "cutit". De ce nu ar fi ascutita ca o lama de dalta sau ca o lama de cutit de rindea, care se ascut numai pe o parte.Imagine postata

triunghiul ,bata-l vina,MARUL DISCORDIEI!:wacko:

#636 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 03 December 2011 - 11:21 PM

Daca va uitati cu atentie la imaginea nr. 16, eu cred ca se vede foarte clar ca piesa trebuie slefuita doar pe o parte, asa cum spune Leo, ca o dalta sau lama de rindea.
Parerea mea...

#637 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 04 December 2011 - 11:25 AM

Nu e nicio discordie ACHRISTIAN. D'aia suntem p'aici, ca sa discutam, sa ne dam cu parerea atunci cand lucrurile nu sunt clare. Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 December 2011 - 11:26 AM

#638 Useril este offline   NERO 

• Membru deplin

Postat 04 December 2011 - 04:15 PM

Vezi postareaLeo2003, la 03 December 2011 - 09:07 PM, a spus:

Pina la urma nu conteaza, cum este ascutita aceasta deriva.... Mai interesant este rolul ei in deplasarea navei. Undeva am vazut ca era numita chila antiruliu, care-i defineste si rolul. Dar daca este numita "deriva" inseamna ca are rolul de a mentine directia la inaintarea navei, si atunci trebuie ascutita pe ambele laturi la fel ca si etrava. In Dictionarul marinaresc, "deriva" inseamna altceva, asa ca pe mine m-a dus in eroare acest termen.

Aceasta postare a fost editata de NERO: 04 December 2011 - 04:16 PM

#639 Useril este offline   ACHRISTIAN 

• Membru senior

Postat 05 December 2011 - 12:41 PM

mea culpa Leo2003! am uitat sa pun ghilimele de rigoare.si acum niste poze cu deriva antiruliu,pentru cei ce doresc o asemenea abordare .{mentionez ca pozele nu-mi apartin,sunt de la o macheta 1/100},de forma a derivei.Spor la slefuit!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Austrennen_02.JPG
  • Imagine atasata: SK_05.JPG
  • Imagine atasata: STB_inlet_04.jpg
  • Imagine atasata: STB_inlet_05.jpg
  • Imagine atasata: STB_inlet_06.jpg
  • Imagine atasata: STB_inlet_07.jpg
  • Imagine atasata: STB_inlet_08.jpg
  • Imagine atasata: SK_04.JPG
  • Imagine atasata: STB_inlet_10.jpg
  • Imagine atasata: Stb_SK_01.JPG
  • Imagine atasata: Stb_SK_03.JPG

Aceasta postare a fost editata de ACHRISTIAN: 05 December 2011 - 01:04 PM

#640 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 05 December 2011 - 02:53 PM

Baieti doua vesti triste.

1. Dupa ce m-am uitat la pozele puse de ACHRISTIAN am observat o neconcordanta :shok: intre ce e acolo si ce avem noi. In dreptul chilei antiruliu sunt niste decupaje care ar trebui sa vina exact la fata chilei antiruliu - asa cum e in poze. La noi e o distanta maricica chiar. M-am dus la sursa - Anatomy of the ship - si e corect cum e in poze nu cum e la noi. Deci piesa aia e gresita clar si nu prea vad ce putem sa-i facem, decat eventual, alta noua. Nu va apucati sa umblati cu cuterul pe la decupaje ca acolo vin niste PE-uri.
2. Am vorbit cu un meserias in ale navomodelelor. Chila trebuie ascutita pe ambele fete nu cum am facut eu :-( . Asa mi-a zis, asa va spun.

Pentru mine este clar. Io nu modific nimic. Repet ... Cine vede si nu stie zice ca asa tre' sa fie. :yahoo:

Dar trebuia sa va spun. Poate altii vor sa fie mai exacti.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 05 December 2011 - 03:11 PM

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic