Cuirasatul Bismarck
Postat 31 July 2011 - 08:47 PM
intreb asta deoarece mie punte mi-a iesit putin deformata in zona in care este facuta din bucatile de lungime 124 mm si m-am gandit la urmatoarele variante pentru a o indrepta: sa chituiesc acea parte sau sa slefuiesc pana ajung la nivel cu restul puntii?
voi ce ma sfatuiti sa fac?
Postat 31 July 2011 - 10:07 PM
raulwasile, la 31 July 2011 - 09:46 PM, a spus:
Ca să postezi pozele, cea mai simplă metodă este următoarea:
Înainte de a începe operaţiunea de urcare a pozelor, trebuie să te asiguri că nu sunt mai mari de 380 Kb. Pentru asta, poţi redimensiona pozele cu un photo viewer (eu folosesc ACDSee, spre ex). Dar după redimensionare, ai grijă să salvezi pozele micşorate sub altă denumire, sau în alt loc, pentru a nu pierde pozele originale, prin suprascriere.
Acum începe urcarea propriu-zisă:
În josul paginii de postare, ai secţiunea Attachments
1. Dai click pe răsfoire, te duci în fereastra unde ai salvat pozele micşorate selectezi poza cu pricina şi dai Open (sau dubluclick pe poza respectivă)
2. Dai click pe Attach this file de dedesubt.
3. Dacă dai click pe butonul din dreapta, din dreptul pozei, Add to post, îţi va insera poza în text (inserarea se va face la poziţia cursorului)
4. Gata, poţi considera operaţiunea încheiată
Aceasta postare a fost editata de VALIX: 31 July 2011 - 10:10 PM
Postat 01 August 2011 - 07:11 AM
moflea, la 31 July 2011 - 09:06 PM, a spus:
Din ce am vazut, peste punte vor veni niste placaje printate (subtiri, cred, de 1 mm). Pune si tu niste poze..
pot slefui, dar ma gandesc daca fac asta acea portiune unde puntea este putin stramba fi sub nivel
poze o sa pun azi, cand ajung acasa
Postat 01 August 2011 - 07:34 AM
Puntea se va finisa cand va avea toate elementele ei montate si bineinteles ca se poate chitui pentru corectarea unor mici erori.
In nr.23 se va preciza cum trebuie montata puntea pentru varianta statica sau RC. Pentru varianta statica puntea va fi fixa, lipita de coca. Pentru varianta RC puntea va fi demontabila.
In jurul nr.50 corpul vasului ar trebui sa arate cam asa:
Postat 01 August 2011 - 06:11 PM
thrax, la 31 July 2011 - 08:47 PM, a spus:
intreb asta deoarece mie punte mi-a iesit putin deformata in zona in care este facuta din bucatile de lungime 124 mm si m-am gandit la urmatoarele variante pentru a o indrepta: sa chituiesc acea parte sau sa slefuiesc pana ajung la nivel cu restul puntii?
voi ce ma sfatuiti sa fac?
scrie chiar in numarul de saptamana trecuta ca puntea se va slefui cand va fi completa, pentru a corecta eroarea aia de aliniere de 1 mm si alte mici erori
vezi ca nu cumva eroarea sa fie din alta parte, teoretic (si practic la mine) iese dreapta impecabila, sa nu ai coca stramba sau mai stiu eu ce altceva
Aceasta postare a fost editata de bobby: 01 August 2011 - 06:14 PM
Postat 03 August 2011 - 10:27 PM
Am nevoie de 2 mici consultatii :)
Nu am terminat inca de slefuit, am slefuit cam 50%, dar am zis sa ma apuc de punte, ca sa schimb din monotonie. La punte nu am facut inca nimic, nici macar structura de sustinere, asa ca am 2 intrebari:
1. Ati asamblat structura puntii pe o suprafata plana? Sau direct pe nava? Daca ati facut-o pe nava, au fost suficiente greutati puse pentru a forma curbura in plan longitudinal si de a lipi grinzile la nivel cu traversele? Am pus ceva greu peste grinzi (pe nava) dar nu mi s-a parut a fi suficient
2. Filele de punte au 3 mm iar placajul puntii are cam 2.75mm (masurat cu rigla, ca nu gasesc sublerul). Ma apuc si le lipesc ca berbecul si slefuiesc dupa aceea filele de punte pt a le aduce la nivel cu placajul? Am vazut problema asta la mai multi, inclusiv aici, dar nu am vazut si daca se poate rezolva altfel, inainte de a le lipi :) Bobby, spuneai ca tu ai patit-o pt ca nu ai citit atent instructiunile, m-am mai uitat si eu pe ele dar nu mi s-a parut nimic deosebit :)
Multumesc!
Postat 04 August 2011 - 07:13 AM
2. Micile diferente se vor corecta la final cu intreaga punte montata pe nava.
Pe acest topic am pus tot "desfasuratorul de executie" incepand cu nr.2 pana in prezent.
Postat 04 August 2011 - 08:35 AM
Fleancu, la 03 August 2011 - 08:35 PM, a spus:
exista topic de vanzari pentru treaba asta.
@moflea : puntea am asamblat-o direct pe corpul navei, nici nu ai cum separat - prinzi travesele de coaste cu carlige de rufe sau cleme speciale daca ai, si lipesti baghetele longitudinale linistit, curbura se formeaza de la sine
eu nu folosesc greutati , doar cleme
Postat 04 August 2011 - 06:48 PM
bobby, la 04 August 2011 - 04:44 PM, a spus:
Salut, eu m-am apucat de 3 zile de Bismark, si am ajuns la numarul 11, cu ce recomandati sa lipesc stinghiutele alea, am luat 3 tipuri de lipici, dar nu stiu care este mai bun. Sfaturi ?
Postat 05 August 2011 - 10:25 AM
Fleancu, la 04 August 2011 - 06:48 PM, a spus:
eu zic ca al 3 - lea e cel mai bun, sau poti sa incerci si cu primul dar nu se stie, al 2-lea poti sa il arunci la gunoi ca nu e bun deloc - daca intelegi ce vreau sa spun
Postat 05 August 2011 - 11:58 AM
Pe la pag.3 -5 atat Crios cat si eu am prezentat adezivul cu care lucram. Da' citeste cineva??? Cucu-bau.
Asa ca ... vorba cuiva... HAI PA! Sau... R.T.F.F.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 05 August 2011 - 12:29 PM