Cuirasatul Bismarck
Postat 10 July 2011 - 07:34 AM
Postat 10 July 2011 - 11:17 AM
Postat 10 July 2011 - 02:28 PM
Mioriticul, la 10 July 2011 - 11:17 AM, a spus:
Buna ziua.
Si eu sunt interesat de forumul ala...vreau si eu adresa pe PM...va rog mult de tot...
Cu respect,
Olimpiu
Postat 11 July 2011 - 08:14 PM
Aceasta postare a fost editata de NERO: 11 July 2011 - 08:16 PM
Postat 11 July 2011 - 09:08 PM
Mioriticul, la 10 July 2011 - 11:17 AM, a spus:
Nu 'iti sar in cap' daca pui link-ul. Fiind vorba de R/C-uri, poate fi vorba fie de http://www.rhcforum.ro , fie de http://modelism.info.ro (asta-i chiar si pe pagina principala a site-ului www.cartula.ro) . Cum scopul forumului acesta e strict partea de machete statica, oricine a fost interesat de orice pe partea de R/C a fost indrumat catre cele doua forumuri care au ca subiect principal radiocomanda.
Pentru ce iti 'sar in cap' insa este faptul ca emiti pareri de genul asta fara a avea nici cea mai vaga idee despre cum stau lucrurile defapt. Pe viitor, daca nu stii ceva, intreaba, asa mi s-ar parea civilizat.
Postat 11 July 2011 - 09:11 PM
Dar, vorba lui Marean Vanghelie, exista mereu 'goagal'... te asigur ca asa am dat de el (culmea, in prima pagina de cautare).
LE... intre timp mi-am luat-o si de la Cartula. Multumesc... da, era vorba de rhcforum... nu stiam ca pot posta un alt link aici. N-a fost cu intentie sa supar pe nimeni. Faza cu 'imi sare cartula in cap' nu a fost cu intentie peiorativa, ci mai degraba sa atrag atentia ca nu este etic. Cred ca de aici incolo ma voi limita sa citesc. Bafta-n constructie tuturor
Aceasta postare a fost editata de Mioriticul: 11 July 2011 - 09:15 PM
Postat 11 July 2011 - 10:41 PM
Mioriticul, la 11 July 2011 - 09:11 PM, a spus:
Dar, vorba lui Marean Vanghelie, exista mereu 'goagal'... te asigur ca asa am dat de el (culmea, in prima pagina de cautare).
LE... intre timp mi-am luat-o si de la Cartula. Multumesc... da, era vorba de rhcforum... nu stiam ca pot posta un alt link aici. N-a fost cu intentie sa supar pe nimeni. Faza cu 'imi sare cartula in cap' nu a fost cu intentie peiorativa, ci mai degraba sa atrag atentia ca nu este etic. Cred ca de aici incolo ma voi limita sa citesc. Bafta-n constructie tuturor
Scuzele mele ca am fost cam dur, pentru ca sunt necajit ca nu gasesc informatii despre cum si unde sa gasesc setul de R/C pentru Bismarck.... Am citit si eu celelalte doua Forum-uri, si am gasit numai lucruri pentru modelisti avansati cu ani de experienta in spate si cu o dotare corespunzatoare, ceea ce nu cred ca o sa mai vad si la mine.... Sunt incepator si de aceea am ales acest chit, care pare mai usor de realizat, fata de modelele care se fac dupa planuri de catre modelisti cu experienta. Daca ar exista in orasul meu un Cerc de modelism, m-as inscrie cu placere, ca sa invat ceea ce trebuie pentru acest hoby. Sper, totusi, ca Redactia revistei Bismarck sa faca, pana la urma, o notificare in legatura cu varianta R/C a modelului. Fara ajutor, nu cred ca as fi in stare sa construiesc varianta telecomandata din piese disparate achizitionate de pe la diverse magazine de specialitate. Mai sper totusi...
Postat 12 July 2011 - 12:20 AM
Ma uit in instructiuni si vad ca (imi) este aproape imposibil de modelat fila aia ca sa se strecoare onorabil printre cele 2 file laterale.
Exista variante? Zona aia trebuie sa fie plata, corect? Si... cam de cati milimetri?
Postat 12 July 2011 - 12:32 AM
Eu unul recunosc ca am pus fila AIA intii, inainte de a veni cu ultimele 4-5 file de jos in sus (sau ma rog, de sus in jos ) si am facut incheierea "in unghi" undeva pe la mijloc. Dar, inca o data - nu cred sa ai vreo problema cu cit e sau nu de plata zona. Tu pune fila cum iti iese mai bine si apoi slefuieste fain fain
Parerea mea, ca sa citam din clasici
Si...BTW - chiar acolo pe capat, in virf, inainte de piesa de rasina - si la mine o fost un pic de "diferenta de nivel" intre fila si schelet.... Acuma.... nu mai e. Sau nu se mai vede ca e
Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 12 July 2011 - 12:38 AM
Postat 12 July 2011 - 12:38 AM
Nu ar fi oare mai simplu daca ne-am vedea cuminciori de oalele noastre macar cita vreme nu avem habar nici despre ce vorbim - nici cu cine vorbim?
Adica...in umila-mi parere - genul asta de forumuri nu-s nici pe departe cluburi de fite in care esti al mai tare din parcare daca in primele 5 minute dupa ce-ai intrat te-ai facut auzit, luindu-te de "regular customers" si batindu-te cu pumnul in piept. (sper sa se inteleaga corect comparatia, si sa nu se preia add literam.... nu de alta, dar vad ca se practica...)
Postat 12 July 2011 - 12:48 AM
M-am mai zgait la zona cu pricina. Ceva imi spune ca totusi trebuie sa fie plata. De ce? Pt ca si piesa de rasina e plata. Daca nu ar trebui sa fie plata, banuiesc ca ar fi turnat-o ei rotunjita, cumva.
Am ales sa fac putin altfel (evident ca probabil e gresit :) )
Am ajuns cu filele laterale exact ca in poza dar nu am "strecurat" fila centrala printre ele. O sa slefuiesc cele 2 file laterale care ies in exterior pana ajung cu ele la nivelul chilei. Dupa care voi lipi fila centrala peste chila si peste cele 2 file laterale exact asa cum e, de 5mm.
Daca nu trebuie sa fie plata, imi va fi usor sa o rotunjesc din smirghel. Daca trebuie sa fie plata, imi va fi aproape imposibil dupa aia. Ce-o iesi? Om vedea...
LE: cred ca am gasit raspunsul chiar in instructiuni :) E plata, dar e usor rotunjita pe margini.
Ca sa-mi fie usor, cred ca o sa aplic metoda de mai sus, urmand sa rotunjesc ulterior. Gresesc rau?
Aceasta postare a fost editata de moflea: 12 July 2011 - 01:07 AM