Forum Machete,Modelism,Hobby: Cuirasatul Bismarck - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck

#281 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 04 July 2011 - 01:07 PM

Am terminat de filat coca. A iesit cam asa. I-am tras si o slefuire grosiera.

Imagine atasata: DSCF0579.JPG
Imagine atasata: DSCF0580.JPG

Dar...
...- - -... mayday, mayday, ...---... Leo2003 catre Crios & all...

... Ce facem aici, ca la mine nici nu se inhohane si nici nu se indurliga...

Imagine atasata: DSCF0581.JPG
Imagine atasata: DSCF0582.JPG

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 July 2011 - 01:26 PM

#282 Useril este offline   cristi_olteanu 

• Nou venit
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 19-May 11

Postat 04 July 2011 - 01:32 PM

Salutare ''lume''!
Sunt nou in bransa cat si pe acest forum. Am inceput constructia la cuirasat si am ajuns cumva la incurcatura.
Nu stiu exact daca piesa turnata din rasina (denumita ''D'') atunci cand este montata (de proba) pe structura cum ar trebui sa cada corect, adica
daca filele de bordaj cum ar trebui sa vina montate?
La mine filele vin putin sub nivelul piesei D.
Piesa D in partea superioara cum ar trebui sa fie in raport cu fila aflata chiar pe piesa longitudinala (nr 37) din axul machetei?

#283 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 04 July 2011 - 01:36 PM

Ceva nu se pupa bine acolo, Leule!
Nu ma prind acum de ce la tine piesa de rasina este mai jos sau de ce s-a dus chila asa de sus. Ceva n-ai facut bine.
Imagine atasata: etambou2.jpg

Inainte de filare trebuia sa se vada ca la mine, cu spatiul ala ce l-am "cotat" cu rosu.
Exista solutii si pentru situatia aparuta la nava ta, dar sa ma uit mai bine la ce-ai facut. Este posibil sa trebuiasca sa te departezi cu piesa de rasina cam 1,5 - 2 mm de la suportul de prindere. Se rezolva cu niste adaosuri de lemn (bagheta sau placaj). Poti sa si prelungesti cu bagheta peste partea de chila care apare pe piesa din rasina. Se mascheaza cu chit si vopsea si din avion te asigur ca nu se va vedea ;-)
In zona aia (am vazut ca si la prova) inbinarile pieselor din rasina cu lemnul nu sunt cele mai fericite. Exista insa atat chit epoxi cu intarire rapida cat si alte rasini epoxi ce pot fi folosite cu succes ca sa nu se vada decat asa cum trebuie sa se vada.

Bafta!

#284 Useril este offline   cristi_olteanu 

• Nou venit

Postat 04 July 2011 - 01:45 PM

Cat este acest spatiu la tine (dintre cele doua linii aratate pe foto de mai sus)

#285 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 04 July 2011 - 01:50 PM

Asta e... Probleme de incepator inerente. Inca n-o bag pe foc. Vad io cum o rezolv.

P.S. M-am mai uitat pe net si aceeasi aiureala a mai aparut si la alti aburici, ca mine.

Vezi postareacristi_olteanu, la 04 July 2011 - 01:45 PM, a spus:

Cat este acest spatiu la tine (dintre cele doua linii aratate pe foto de mai sus)

Iti zic io. Exact grosimea unei file.

#286 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 04 July 2011 - 02:16 PM

La mine nu e ca la Leo, dar nici ca la Crios. Rasina iese cam cu 1.5 mm deasupra chilei.Iar in zona aia inca n-am filat nimic. Dupa ce filez, o sa fie la nivel, asa ca si eu trebuie sa o inalt cu 1 mm.

#287 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 04 July 2011 - 03:31 PM

Vezi postareacristi_olteanu, la 04 July 2011 - 01:45 PM, a spus:

Vezi postareaLeo2003, la 04 July 2011 - 01:50 PM, a spus:

Iti zic io. Exact grosimea unei file.

Vezi postareamoflea, la 04 July 2011 - 02:16 PM, a spus:

La mine nu e ca la Leo, dar nici ca la Crios. Rasina iese cam cu 1.5 mm deasupra chilei.

Distanta aia trebuie sa fie cat grosimea celor doua file care vor forma acea parte a chilei deci, in principiu, aproximativ 2- 2,5 mm.
La mine n-am masurat-o si nici nu mai am cum pana revin din delegatie, dar in spatiul ala, daca va uitati pe marginea piesei din rasina, veti vedea ca mai am loc aproximativ 0,5 mm in zona unde deja am filat. Asa ar trebui sa ramana dupa primul rand de file. La cine nu ramane, exista solutii. Doua dintre ele le-am scris deja. In functie de situatie, se mai pot gasi solutii si sunt mai mult decat sigur ca le vom gasi impreuna fara prea mari dificultati.

Bafta!

#288 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 04 July 2011 - 05:00 PM

Nu imi fac probleme... doar is gelos pe Leo ca a apucat sa o smirgheluiasca :)

#289 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 04 July 2011 - 06:11 PM

Hmmm... Chila in zona pupa a fost de vina. Chiar fila din axa navei. Am pus liniarul pe ea si era aiurea. Am rezolvat-o cu zeama de pila pana am indreptat-o. Acum e mai bine. Asa ramane pana la a doua placare.

Chila, in axa centrala a navei, trebuie sa fie plana. Cel putin asa cred. Verificati si voi chestia asta.

Imagine atasata: DSCF0584.JPG

Sa nu disperam.

Vezi postareamoflea, la 04 July 2011 - 05:00 PM, a spus:

Nu imi fac probleme... doar is gelos pe Leo ca a apucat sa o smirgheluiasca :)

Daca esti insurat si o slefuiesti in casa, ca mine, in mod sigur ti-o iei de la nevasta. :aggressive: O mai slefuiesc cand nu e ea acasa. :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 July 2011 - 06:22 PM

#290 Useril este offline   cristi_olteanu 

• Nou venit

Postat 04 July 2011 - 09:49 PM

Cei care il vor pune pe apa v-ati procurat arborii elicelor, eventual elicele ce dimensiuni ar trebui sa aiba?
Cam cand preconizati ca ar trebui montati?
Eu cred ca ar cam trebui sa faceti probe acum cand se fileaza, ca sa ramana eventualele gauri cu dimensiunile-forma corespunzatoare (din cauza arborilor) :book: ?
Care este sfatul celor avansati?

Aceasta postare a fost editata de cristi_olteanu: 04 July 2011 - 10:00 PM

#291 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 05 July 2011 - 01:28 AM

Leo, eu de vreo 3 zile pregatesc terenul :) Azi i-am luat flori ;) Peste cateva zile ii pregatesc o cina romantica cu oua ochiuri si cartofi prajiti.

Partea inferioara de la prora e... CRIMINALA. Mi-a iesit ceva funny. Sunt prea obosit sa pun poze acum, pun maine. Cred ca se va rezolva la slefuit.. Din fata se vede bine :) Partea proasta e ca mi se termina acele, tre` sa comand altele.

#292 Useril este offline   Mioriticul 

• Membru deplin
  • Postari: 76

Postat 05 July 2011 - 07:49 PM

Pana la urma nevestele trebuie sa ne accepte 'nebunia' asta cu Bismarckul. A mea jumatate era sa lesine cand am smirgheluit coastele, asa ca pentru slefuitul bordajului am gandit ceva de ma rad si curcile. Slefuirea va avea loc in cada, doar cu slipul pe mine ca sa pot trage un dus dupa aia :)) va inchipuiti tabloul? hehehe

Dar pana acolo mai am... eu am ramas in urma, abia am apucat sa filez 82 de scanduri. Probleme de sanatate in ultima luna :(

#293 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 06 July 2011 - 09:38 AM

Hm, nu-i rea ideea cu cada. Dar sper sa nu ajung acolo. Multa sanatate, mioriticule.

#294 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 06 July 2011 - 06:47 PM

Am mai facut si eu cite ceva:

Imagine atasata: Bismarck 001.jpg Imagine atasata: Bismarck 003.jpg Imagine atasata: Bismarck 004.jpg
Imagine atasata: Bismarck 005.jpg Imagine atasata: Bismarck 007.jpg

Si am o intrebare la Crios: la mine zona "cu pricina" arata asa: Imagine atasata: Bismarck 006.jpg E de bine - sau e de rau? :pardon:

#295 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 07 July 2011 - 12:35 AM

Cred va trebui sa pui si tu o fila de 1.5 mm pe piesa de rasina ca sa te ridici putin. Al doilea strat de bordaj are 1mm grosime si din poza cam 1 mm pare diferenta. Si la mine e cam la fel, numai ca trebuie sa o ridic cu 1 mm :)

#296 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 07 July 2011 - 01:07 PM

Am terminat si eu de filat... Am niste degete cit ale lu' Tom cind ii da Jerry cu capacul de la pian peste ele - da' satisfactia e cit China :-D :pardon:

Imagine atasata: BISMARCK 001.jpg Imagine atasata: BISMARCK 004.jpg Imagine atasata: BISMARCK 005.jpg Imagine atasata: BISMARCK 006.jpg

Si, desi Crios nu mi-o mai raspuns - am minarit cum am stiut io in "zona fierbinte" si asta mi-o iesit:

Imagine atasata: BISMARCK 002.jpg

Om vedea daca a fi bine sau rau...

#297 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 08 July 2011 - 09:15 AM

Scuze Radu ca n-am raspuns pana acum dar sunt in Croatia si nu prea am acces la un net decent.
In poza in care apare nefilata nava, partea de chila la piesa din rasina parea un pic cam jos desi lateralele erau bune.
Dupa filare imi pare ca pieasa ta este acum prea sus. Oricum, marerialul se pileste usor asa ca nu vei avea probleme la finisarea finala.
Am sa incerc sa va urmaresc evolutia. Din pacate nu voi fi nici saptamana viitoare in tara si sper sa nu pierd numerele care vor apare pana atunci (doua la numar pana revin).
Toate bune tuturor si nu in ultimul rand

Bafta!

#298 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 08 July 2011 - 10:39 AM

@Crios - mercic de raspuns.
Piesa inca nu e lipita, e doar asezata pe un "postament". Ceea ce inseamna ca inca am libertatea de a o mai "cobori" in momentul in care vad cum se aseaza urmatorul rind de file linga ea...
Ma gindeam ca oricum e mai bine si mai simplu de reparat- sa fie mai sus, decit sa trebuiasca ridicata si cirpita ca sa ajunga la nivel ;-)

#299 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 09 July 2011 - 10:44 AM

Cam asa arata acum, dupa nr.16:

Imagine atasata: DSCF0601.JPG

Evident ca nu am avut stare si am puntat si pentru urmatorul numar. :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 09 July 2011 - 10:47 AM

#300 Useril este offline   NERO 

• Membru deplin
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 05-June 11

Postat 09 July 2011 - 12:39 PM

Daca al doilea rand de bordaj trebuie sa fie la linie cu suprafata piesei de plastic si nu vine la nivel, piesa de plastic se poate prelucra foarte usor, chiar si prin smirgheluire, asa cum am facut si eu, pentru ca piesa de plastic avea baza ovala si nu dreapta. Mai dificil este cand piesa vine sub nivel, dar se poate rezolva prin adaugarea sub ea a unui distantier... Ma mira faptul ca inca nu se discuta despre telecomanda modelului, desi cred ca cei mai multi au ales aceasta varianta. Cineva spunea ca pe la Numarul 14, Redactia va face niste notificari in legatura cu varianta telecomandata, dar pana acum ...nimic.... As ruga pe cei care stiu mai multe despre varianta telecomandata, sa ne informeze si pe ceilalti.... macar ce ar trebui sa facem in momentul de fata in vederea montarii pieselor pentru telecomanda modelului... Am incercat sa sun la Redactie la tel. 0756.096.544, dat in Revista pentru asistenta tehnica, dar inca nu mi-au dat un raspuns, ci au promis ca o sa-mi comunice ulterior informatii in legatura cu procurarea Setului de telecomanda.... Deci orice informatie in legatura cu varianta telecomandata este binevenita ... Va multumesc....

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul