Cuirasatul Bismarck
Postat 10 May 2012 - 02:42 PM
Numar de descarcari: 369
Aceasta postare a fost editata de bobby: 10 May 2012 - 02:43 PM
Postat 10 May 2012 - 03:24 PM
Leo2003, la 10 May 2012 - 01:29 PM, a spus:
Habar nu am, nu stiu forumul, nu am vazut ce si cum. Probabil sa se vaza fun avionas in hangar.
Salutare tuturor!
Recunosc că eu sunt ”vinovatul”. Ideea însă nu-mi aparține în totalitate. Am găsit pe net o pagină a unui neamț care însa nu prezintă decât prima parte a ideii (modificarea hangarului, nu și a porților). Nu știu dacă se poate pune link-ul, dar dacă da, atunci o voi face într-un post viitor. Tot de acolo mă voi inspira și în ce privește iluminarea navei.
@bobby Te miști foarte repede! Dimineață am vorbit și deja e gata!! Felicitări!
Toate bune!
Leo
Aceasta postare a fost editata de leonard71: 10 May 2012 - 03:25 PM
Postat 11 May 2012 - 09:38 AM
Urmind sfatul lui Leo am chituit cu chit auto care se lucreaza mult m-ai bine decit cel normal, este mult mai maleabil si se slefuieste destul de usor (dar cu multa rabdare). Aceste poze sunt dupa vreo 3 chituiri si slefuiri si o mina de filer. Dupa prima mina de Primer s-au vazut mult m-ai bine diferentele si denivelarile asa ca am m-ai slefuit inca odata
Asa arata dupa cea dea doua mina de filer. Au aparut noi probleme asa ca urmeaza o noua slefuire si vedem dupa aceea rezultatul final
Bafta
Aceasta postare a fost editata de doru2: 11 May 2012 - 09:43 AM
Postat 11 May 2012 - 09:48 AM
o mica observatie... roteste si tu pozele inainte sa le pui, asa a trebuit sa le salvez eu in calculator ca sa le rotesc sa pot intelege ceva din ele.
---------
Atentie ! - pe okazii este un individ care cica vinde "SET VOPSELE BICOMPONENTE SPECIALE DE AIRBRUSH PENTRU BISMARCK"
in afara de faptul sa sunt la supra-pret (un set de la humbrol spre ex. e mai ieftin cu tot cu transport) individul a refuzat sa dea detalii cu privire la producator (marca) si sa afiseze poze reale ale produselor, ba chiar m-a luat la misto: citez "nu sunt disponibile deoarece consider ca stim cu totii cum arata un borcan de plastic alb"
Postat 11 May 2012 - 10:08 AM
Multumim pt sfaturi, o sa tinem cont........
Airbrush si compresor nu am asa ca am sa merg pe metoda spray. Problema este ca nu gasesc 3 nuante de gri pt camuflaj ( desi in Pitesti sunt 5 hipemarket gen Brico plus o gramada de magazine cu piese auto unde se gasesc vopsele la spray).
M-ai vedem, intrebam si tinem aproape de Cartula ca le-om rezolva cumva.
O zi buna
Postat 11 May 2012 - 10:43 AM
Cam ce caracteristici ar trebui sa indeplineasca compresorul pentru a putea fi utilizat cu acel pistol cu care ai lucrat si sa poate fi folosit si cu un aerograf mai tarziu la vopsit.
Ma refer la Debit (l/min), Presiune max, Capacitate butelie, Putere motor...etc.
Multumesc anticipat !
Postat 11 May 2012 - 10:54 AM
Eu am un compresor cu butelie de 50L care baga pana pe la 8 ATM (zic ei) . fillerul care este mai gros l-am dat cu 4 Atm iar la pistolul mic sau aerograf reglez pe la 2 - 2,5.
Este no-name , luat din comert, am dat 400 lei pe el... i s-a rupt biela dupa nici un an si a trebuit sa fac alta in rest e ok. Motorul cred ca este de 750W
Aceasta postare a fost editata de bobby: 11 May 2012 - 11:03 AM
Postat 11 May 2012 - 11:02 AM
In modelizm nu se foloseste pistolul de vopsit se foloseste airbrushul, ca sa mai ai detalii dupa ce vopsesti macheta.Pistolul arunca mult prea multa vopsea si consuma pe masura. Am gasit pe net doze de vopsea de 10 ml care erau in jur de 4 euro fara transport dar care nu aveau toate nuantele specifice de bismarck de exemplu nu am gasit exact rosul de sub linia de plutire. In plus , daca incerci sa bagi 10 ml intr-un pistol de vopsit nu ajung decat ca sa-i murdaresti borcanul. In concluzie am luat de pe okazii, de la "individu' dubios", citat mai sus de bobby si mi-am vopsit coca celor doua machete pe care le am in in constructie. Sunt postate rezultatele pe forum.
In alta ordine de idei , nu sunt 7 nuante, sunt 8, una din ele se obtine prin amestecul a doua din cele 7 , nu am majuns inca acolo.... in alta ordine de idei.
----------
HE he , intradevar, vopseaua era in borcane albe
Postat 11 May 2012 - 11:10 AM
Ca sa raspund si lui Gicu: citeste asta: http://www.cartula.r....-comprese.html , te vei lamuri.
Postat 11 May 2012 - 11:45 AM
eu am vopsit cu pistol mare si mi-a iesit foarte bine, altii vopsesc cu spary, altii poate cu pensula.
am vazut si lucrarea vopsita cu aerograful si sincer... ma abtin.
si cu asta eu personal inchei ca sa nu deviem de la subiect.
Aceasta postare a fost editata de bobby: 11 May 2012 - 11:47 AM
Postat 11 May 2012 - 12:16 PM
asa cum am facut eu (subliniez ca nu am avut de-a face cu chituri si vopsele decit odata in copilarie cind am vopsit un gard cu ulei ars)
O intrebare.
Dupa acest filler urmeaza culoarea. Dupa aplicarea stratului de culoare, se m-ai uniformizeaza suprafata acoperita ?
Spor
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 12 May 2012 - 10:27 AM
Postat 11 May 2012 - 12:23 PM
Z-mare: am citit acea pagina dar nu m-am elevat in ceea ce priveste presiunea de lucru pt acel filler-grund (care e un pic mai gros din spusele lui bobby). Acum stiu cam ce fel de compresor imi trebuie pentru aceste operatiuni dar si pentru un vopsit ulterior (evident folosind aerograful).
bobby : Multumesc! Urmeaza sa achizitonez si eu un compresor tinand cont de spusele tale cat si de topicul lui Cartula.
Postat 11 May 2012 - 12:42 PM
am dat cate 3-4 maini la inteval de 5 minute
diferenta intre filler si grund sau vopsea este ca ce vedeti scurs pe cutie (ma refer ca grosime) se poate slefui ca un chit., nu este elastic nu se exfoliaza si nu incarca smirghelul
Aceasta postare a fost editata de bobby: 11 May 2012 - 01:36 PM
Postat 11 May 2012 - 02:20 PM
bobby, la 11 May 2012 - 11:45 AM, a spus:
eu am vopsit cu pistol mare si mi-a iesit foarte bine, altii vopsesc cu spary, altii poate cu pensula.
am vazut si lucrarea vopsita cu aerograful si sincer... ma abtin.
Modelism, modelizm, e bine ca stim ce scule sa folosim si nu "ce scule avem prin casa", cred ca e mai important sa ai cunostinte minime in ce faci decat sa remarci greseli de tastatura. Incep sa inteleg de ce te-a luat ala la misto... Sunt curios... ce l-ai intrebat.