O sa fiu cat se poate de scurt:
- exista un regulament si o lista de sanctiuni. Daca prezenta pe forum incepe sa nu mai aibe legatura cu un schimb civilizat si decent de idei si informatii, asta atrage niste consecinte. Intru extrem de rar pe topicul asta, insa dupa ce am citit ultimele cateva pagini mi-am propus sa-l verific zilnic in urmatoarea perioada. Pentru a va folosi de resursa ce am pus-o la dispozitie, acest forum, nu vi se cere decat sa dati dovada de un minim de bun simt,fata de ceilalti utilizatori si sa respectati regulamentul. Cei care va stiti cu musca pe caciula, va rog corectati modul de abordare, n-am timp liber si nici dispozitia necesara sa stau sa va fac morala sau sa va explic cum sa va comportati, pentru asta sunt asa zisii "cei 7 ani de acasa". Eu doar am posibilitatea sa va trag pe tusa din doua apasari de buton, si poate imi rup si 5 minute sa va informez ca veti fi doar simpli cititori o perioada mai scurta sau mai lunga...
- ca sa spicuiesc din ultimele mesaje, "culmea tupeului" "specific romaneasca" e ca vanzatorul sa-ti puna la dispozitie o varianta simpla si sigura de distribuitie, iar tu onor consumator sa te plangi ca n-o folosesti si te bazezi pe tanti de la chiosc, ba sa mai mergi si n-spe kilometri in alt oras sau sa iti pui problema daca sa stai la coada de la 5 dimineata sa prinzi revista.... Dupa care sa umpli pagini dupa pagini cu lamentari, acuzatii, si chiar insulte. Sunteti aievea? E problema voastra, va asumati un risc, va asumati si consecintele. Cel putin, asa ar fi normal. Stiu ca deja e la moda sa fie oricine altcineva de vina mai putin vinovatul, se pare ca e noul chic al secolului astuia. Dar poate ar fi cazul sa va ganditi si la niste solutii reale, ca altfel ramaneti doar cu lamentarile.
Ca incheiere, o serie de clarificari, ca poate unii dintre voi nu le stiu sau le-au uitat
Ce e in regula sa se intample:
- discutat, civilizat, despre constructie, tehnici, ce are legatura cu profilul forumului
- vreti sa aflati in care oras pe o raza de 1000km se gaseste numarul T-spe pe care nu-l avea tanti la taraba? Nici o problema, exista topic separat, pentru revista, aici
http://www.cartula.r.../7409-bismarck/
- vreti sa faceti lista cu bonuri de ordine incepana cu 2AM pentru Relay-ul din Gara de Nord, sa prindeti un numar? Tot in topicul de mai sus
Ce NU e in regula sa se intample:
- fara RC-uri, ca nu sunt in profilul forumului. Si cand vad postari pe teme de genul asta, trag automat concluzia ca nu v-ati obosit sa cititi regulamentul. E scris chiar in primul rand.
- fara platit de polite, fara certuri. Aveti o problema, exista butonul "Reclamatie" / "Report". Daca nu vreti sa-l folositi, si va angrenati in certuri aiurea, s-ar putea sa fie extrem de greu sa zic cine-i cel bun si cine-i cel rau, si sa nu va placa rezultatul.
- daca limbajul folosit coboara sub nivelul minimei decente, tind sa nu dau dovada de intelegere, In functie de cat de creativa si 'educata' e exprimarea se poate sa fie ultima postare pe forum.
- daca aveti plangeri sau nemultumiri privitor la Hachette sau reteaua lor de distributie, postarea lor pe forum e fix egal cu zero. Dureaza la fel de mult sa scrieti un email catre ei direct cat dureaza postarea pe forum, si va avea poate mai mult efect. Tot respectul petru cei care au facut deja asta, si v-au adus si celorlalti la cunostinta rezultatul.
Cel mai important lucru de care trebuie tinut cont e faptul ca aceasta postare NU necesita raspuns, ba chiar ar fi totalmente contraindicat. Am o dispozitie extrem de neplacuta zilele astea, si faptul ca trebuie sa explic niste lucruri elementare nu are darul de a ma inveseli.