Aici pe forum se gaseste o macheta construita de mine, vopsita integral la Spray
http://www.cartula.r...647#entry132647
Toata treaba sta in planificare. Mai intai am vopsit toate piesele, inclusiv PE-urile in RAL 7001 la spray, dupa care am construit suprastructurile, am mai finista si am dat un nou strat la spray. Acolo unde a fost nevoie, am spart suprastructura in parti mai mici, tratate separat si am lipit puntea din lemn unde a fost nevoie.
La Bismark poate fi chiar mai usor, macheta fiind mai mare.
Pe undeva prin acest topic este un link catre un site nemtesc in care gasesti toate numerele viitoare, cu piesele ce vor veni si cu instructiunile de montaj si de vopsire.
Se observa foarte usor ca noanta RAL 7001 este nuanta predominanta, si pentru corpul navei, si pentru suprastructuri. In plus, instructiunile date de Hachette te lasa mai intai sa construiesti tot subansmblul unei parti din suprastructura, dupa care, atunci cand este gata, iti spune sa o vopsesti. Daca se vor studia instructiunile cu atentie, parearea mea este ca se va putea vopsi macheta cu RAL 7001 din sprai, si restul nuantelor se ot da la pensula, pentru ca sunt suprafete mult mai mici