Cuirasatul Bismarck
Postat 18 September 2011 - 07:16 PM
Postat 19 September 2011 - 11:33 AM
Cat timp peste ea nu vor fi lipite alte suprastructuri, nu ma prind de ce ar trebui mascata in acesta etapa.
Oricum e bine de retinut.
Postat 19 September 2011 - 01:07 PM
Eu cred ca aceasta nava nu va ridica probleme mari la constructie, asa ca, neavind ce face, m-am gindit la viitor adica la vopsirea corpului navei. Vreau sa-mi fac temele inainte, asa ca va intreb ce fel de vopseluri o sa folositi si daca se pot pune in practica doar cu pensula sau o sa trebuiasca un aerograf.
Cu respect si bafta
Postat 19 September 2011 - 05:23 PM
In privinta vopselei folosite, producatorul ne va informa la momentul potrivit.
Si da, nu cred ca ne vom descurca fara aerograf.
@AlexPi Banuiesc ca vorbim despre acelasi lucru si anume:
Dupa cum se vede, zona in discutie va fi intradevar vopsita, restul acoperita cu punte falsa. In consecinta nu vad de ce ar trebui mascata. Din ce am vazut eu in imaginea de mai sus nici nuanta de gri nu este cea precizata de tine, decat pe zonele indicate in imagine - RAL 7024. Eu cred, ca mai curand, structura va fi vopsita cu RAL 7001, dar, nu luati de buna aceasta informatie ca nu am aprofundat problema.
Pentru cei inteesati, o poza cu nuantele in discutie.
Postat 19 September 2011 - 07:58 PM
Postat 19 September 2011 - 08:23 PM
Nuantele sunt trecute de mine pe imagine si sunt atat din ghidul nemtesc ca si din ANATOMY OF THE SHIP.
GAMA CULORILOR RAL
N.B Aceasta postare este strict orientativa.
@AexPI OK Alex. Sa ajungem noi la vopsire si ne mai consultam, mai intrebam, mai cercetam... O scoatem noi pana la urma la capat.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 19 September 2011 - 08:28 PM
Postat 20 September 2011 - 09:38 AM
@ Alex = Vopsea acrilica la spray = Mersi de pont = Cred ca merge pentru corpul navei unde sunt suprafete intinse, poate si la cabine si turele.
Spor la treaba si multumesc
Postat 20 September 2011 - 08:13 PM
http://www.cartula.r...647#entry132647
Toata treaba sta in planificare. Mai intai am vopsit toate piesele, inclusiv PE-urile in RAL 7001 la spray, dupa care am construit suprastructurile, am mai finista si am dat un nou strat la spray. Acolo unde a fost nevoie, am spart suprastructura in parti mai mici, tratate separat si am lipit puntea din lemn unde a fost nevoie.
La Bismark poate fi chiar mai usor, macheta fiind mai mare.
Pe undeva prin acest topic este un link catre un site nemtesc in care gasesti toate numerele viitoare, cu piesele ce vor veni si cu instructiunile de montaj si de vopsire.
Se observa foarte usor ca noanta RAL 7001 este nuanta predominanta, si pentru corpul navei, si pentru suprastructuri. In plus, instructiunile date de Hachette te lasa mai intai sa construiesti tot subansmblul unei parti din suprastructura, dupa care, atunci cand este gata, iti spune sa o vopsesti. Daca se vor studia instructiunile cu atentie, parearea mea este ca se va putea vopsi macheta cu RAL 7001 din sprai, si restul nuantelor se ot da la pensula, pentru ca sunt suprafete mult mai mici
Postat 22 September 2011 - 01:11 PM
AlexPl, la 18 September 2011 - 07:16 PM, a spus:
Salutare tuturor!
Atentie mare la mascarea cu hartie adeziva pentru varuit ! In primele 2-3 zile se dezlipeste usor fara a lasa urme... dupa mai mult de o saptamana s-ar putea sa o razuiti cu spaclul !!
Toate bune!
Leo
Postat 24 September 2011 - 09:30 AM
http://www.cartula.r....-comprese.html
Postat 24 September 2011 - 08:06 PM
In final, zona de bordaj care nu se mai fileaza, va trebui chituita si slefuita in vederea vopsirii.
Eu nu voi face acum operatiunea ci dupa montarea pieselor de lemn de care ziceam, si dupa cea de-a doua placare.
Postat 26 September 2011 - 08:07 AM
Aseara pe National Geografic a fost un reporataj foarte tare " Cine la scufundat pe Bismark ? ". Cred ca a fost foarte interesant pt. cei care construiesc aceasta nava. Multe imagini si declaratii ale persoanelor supravietuitoare bataliei. Merita vazut