Cuirasatul Bismarck
Postat 21 August 2011 - 08:39 PM
Desi is cu un numar in urma - o sa va mai arat citeva poze si de la mine, ca sa nu credeti ca somez (modelistic; ca job-wise..... is 5 luni deja...)
Aici e dupa prima "imbracare" (scopul banuiesc ca e clar...):
Si asta e starea in care e acum:
(Va rog atentie la mesajele cifrate ale lu' fiu-meu, din spatele barcii, de pe perete )
Urmeaza slefuiri intensive, filarea cu minunile mici de ieri si apoi - ce-a mai fi
Aici e dupa prima "imbracare" (scopul banuiesc ca e clar...):
Si asta e starea in care e acum:
(Va rog atentie la mesajele cifrate ale lu' fiu-meu, din spatele barcii, de pe perete )
Urmeaza slefuiri intensive, filarea cu minunile mici de ieri si apoi - ce-a mai fi
Postat 21 August 2011 - 09:07 PM
Ziarul e doar cu aracet, in doua straturi, unul orizontal si unul vertical.
Si bineinteles - va urma cea de-a doua bordare. Oricum - deja se simte diferenta de "sturdiness", data de imbracarea in ziar; s-au umplut toate gaurelele, or sa dispara (usor!) toata micile diferente de nivel intre file - plus ca mai poti si citi ofertele de la Kaufland
Si da - daca oi reusi - asta e planul, sa-l fac RC.
L.E.: EVIDENT - NU aracetul e orizontal si vertical
Si bineinteles - va urma cea de-a doua bordare. Oricum - deja se simte diferenta de "sturdiness", data de imbracarea in ziar; s-au umplut toate gaurelele, or sa dispara (usor!) toata micile diferente de nivel intre file - plus ca mai poti si citi ofertele de la Kaufland
Si da - daca oi reusi - asta e planul, sa-l fac RC.
L.E.: EVIDENT - NU aracetul e orizontal si vertical
Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 21 August 2011 - 09:07 PM
Postat 22 August 2011 - 12:01 PM
@Valere - in principiu - rolul imbracarii cu ziar e acela de a intari constructia si de a asigura faptul ca lemnul nu "lucreaza" in timp. Combinatia aracet + ziar il "tine" si nu-i permite sa compromita structura. Si da, overall - poate fi socotit si ca un fel de chituire: urmatoarea etapa, inainte de a lipi ultimul rind de file - e o smirgheluire sanatoasa - care o sa aduca suprafata undeva in apropierea unui fund de bebe
Cel putin - cam asta am inteles eu; sau asta mi-o fost mie scopul
Cel putin - cam asta am inteles eu; sau asta mi-o fost mie scopul
Postat 22 August 2011 - 08:00 PM
@Pedro - ai slefuit vreodata 2 rinduri de hirtie, intre 2 (sau 3) straturi de aracet? :) crede-ma ca ai ce slefui si are si ce sa ramina ;)
@Leo - metoda e preluata de la RC-isti barcosi cu vechime (ca sa nu zic furata)
@Goposaurus - eu unul nu stiam nici una... ce mai invat de la unii altii. Dar asta cu ciorapul chiar imi place
@Leo - metoda e preluata de la RC-isti barcosi cu vechime (ca sa nu zic furata)
@Goposaurus - eu unul nu stiam nici una... ce mai invat de la unii altii. Dar asta cu ciorapul chiar imi place
Postat 23 August 2011 - 06:25 AM
Sa inteleg ca dupa aceasta operatie de consolidare, fie cu ziar, fie cu ciorap si aracet urmeaza o noua slefuire nu?
Hmm... sunt curios cum o sa iasa slefuirea peste stratul de aracet care, oricat de uscat, tot elestic ramane. Ma gandesc ca o sa incarce smirghelul ca o sa ramana tot felul de "frichinei' care o sa complice treaba.
Pentru un RC raman la parerea ca atat la interior cat si la exterior, dupa al doilea strat de bordaj, nava trebuie izolata cu rasini si fibra.
Hmm... sunt curios cum o sa iasa slefuirea peste stratul de aracet care, oricat de uscat, tot elestic ramane. Ma gandesc ca o sa incarce smirghelul ca o sa ramana tot felul de "frichinei' care o sa complice treaba.
Pentru un RC raman la parerea ca atat la interior cat si la exterior, dupa al doilea strat de bordaj, nava trebuie izolata cu rasini si fibra.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 23 August 2011 - 06:27 AM
Postat 23 August 2011 - 11:40 AM
Z-mare, la 23 August 2011 - 08:40 AM, a spus:
Fratele meu e timplar, si de la el stiu un lucru: daca vrei sa caserezi ceva, trebuie sa o faci pe ambele fete, altfel se creaza tensiusi ce duc la deformari.
Pe interior e stratul de tifon cu aracet, recomandat de producator. Asa ca eu zic ca e OK pe ambele fete... Poate mult mai OK decit daca lasam doar tifonul pe interior, daca e sa ne luam dupa ce zici tu.