Cuirasatul Bismarck
Postat 27 July 2011 - 04:41 PM
Postat 27 July 2011 - 10:36 PM
Atentie cu ce vreti sa chituiti imbinarea aceea. De regula chiturile, comune sa zicem, nu au aderenta buna la rasina iar orice soc mecanic le va face sa sara.
Ar fi preferabil sa lipiti cu superglue bucata sparta, iar cu acelasi superglue umpleti rostul de imbinare, urmand apoi o slefuire usoara.
Daca piesa respectiva (din rasina sa inteleg) nu are marginile drepte, o puteti corecta cufundand pentru putina vreme acea margine in apa fierbinte (va deveni putin mai maleabila) si abia apoi sa va apucati sa o indreptati. Dupa racire, rasina va redevenii casanta.
Spor sa aveti
Ar fi preferabil sa lipiti cu superglue bucata sparta, iar cu acelasi superglue umpleti rostul de imbinare, urmand apoi o slefuire usoara.
Daca piesa respectiva (din rasina sa inteleg) nu are marginile drepte, o puteti corecta cufundand pentru putina vreme acea margine in apa fierbinte (va deveni putin mai maleabila) si abia apoi sa va apucati sa o indreptati. Dupa racire, rasina va redevenii casanta.
Spor sa aveti
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 27 July 2011 - 10:44 PM
Postat 28 July 2011 - 05:40 PM
Postat 28 July 2011 - 06:09 PM
Intradevar cam mare deformatia. Vad ca inca nu este bordat vasul. Eu as incerca sa fixez foarte solid chila de placa (eventual chiar cu suruburi de lemn) si sa fac filarea bordurilor, asa asamblata. Placa ar trebui sa nu fie mult mai lata decat latimea maxima a chilei, poate chiar putin mai ingusta, pentru a putea sa acoperi structura cat mai aproape de chila. Ar trebui ca odata cu bordarea chila sa se indrepte.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 28 July 2011 - 06:12 PM
Postat 29 July 2011 - 09:54 AM
Eu am facut cum ti-a sugerat Leo, desi la mine diferenta era de vreo 2 mm. Am prins pur si simplu pe o placa dreapta cu holsuruburi "chila". Dupa ce am bordat partea superioara (si pe stanga si pe dreapta) cu vreo 4-5 file, nu a mai fost nevoie sa ramana prins in suruburi.
Postat 31 July 2011 - 05:22 PM
Chiar mai acu' 10 minute ma uitam ce fain s-o uscat ghipsul
Trompeta saraca o fost un proiect mai vechi, dinainte de a ma apuca de barci. Si....evident ca o ramas neterminata cind am dat de nave....
Le Coureur - 100% hirtie - o fost proiect pentru un concurs. La care am renuntat. Asa ca acuma asteapta s-o finalizez doar de drag Si cum mai am numai maruntisuri (tunurile au cca 2 cm...) si vele + catarge - stagnez putin....
Trompeta saraca o fost un proiect mai vechi, dinainte de a ma apuca de barci. Si....evident ca o ramas neterminata cind am dat de nave....
Le Coureur - 100% hirtie - o fost proiect pentru un concurs. La care am renuntat. Asa ca acuma asteapta s-o finalizez doar de drag Si cum mai am numai maruntisuri (tunurile au cca 2 cm...) si vele + catarge - stagnez putin....