Cuirasatul Bismarck
Postat 03 June 2023 - 12:19 PM
Postat 19 June 2023 - 08:18 AM
Las aici cateva poze cu stadiul actual. In principiu, ca piese nu mai am decat cele doua avioane Arado 196 care sincer m-au terminat, sunt foarte mici, greu de vopsit si de decaluri nu mai zic. Unul l-am stricat deja, din fericire se gaseste kit cu acest avion scara 1:200 facut de cei de la Trumpeter deci am inlocuitor. Cert e ca momentan iau o mica pauza de o luna sau doua pana imi vine cheful iar sa imi bat capul cu avioanele. Dupa ce fac si atasez si avioanele mai ramane sa ii dau un wash pe carena si anumite elemente ale suprastructurii (planuiesc sa folosesc wash-uri de la AK deoarece au o gama de produse pentru machete navale destul de laudata din cate am vazut eu) si sa ii fac un suport de lemn si o cutie transparenta pentru display in sufragerie.
P.S.: Marinarii scara 1:200 sunt facuti de firma Eduard din Cehia, sunt din alama fotogravata si deja pictati, nu trebuie decat ¨impaturiti¨ in ce pozitie doresti. Personal sunt foarte multumit de ei.
Aceasta postare a fost editata de ametzeala: 19 June 2023 - 08:27 AM
Postat 30 January 2024 - 11:12 AM
Postat 17 April 2024 - 04:08 PM
- Finalizat cele doua hidroavioane si atasat pe macheta, unul pe catapulta si celalalt pe punte intr-o sceneta in care este impins pe carucior catre hangar si ajutat de una din cele doua macarale atasate de cosul navei
- realizat 5 barci de salvare (in plus fata de cele ce au venit cu revista) si le-am atasat pe puntea navei. In echiparea reprezentata de mine, anume nava in luna Martie a anului 1941, ea avea si aceste barci de salvare pe punte, ele fiind date jos de pe nava in luna Mai 1941 inainte ca Bismarck sa plece in ultimul sau voiaj
- realizat ferestre transparente cu solutie Micro Kristal Klear
- alte mici detalii si retusuri
- cumparat si atasat 2 stative de bronz si o baza de lemn pentru macheta
Ce mai e de facut:
- realizat si lipit ultima barca de salvare de 4m, care este si cea mai mica
- realizat si lipit cele 4 macarale ce erau utilizate pentru coborarea la apa a barcilor de salvare de pe punte
- realizat si lipit steaguri
- un ultim lac transparent pe toata nava
- placa de alama gravata cu numele navei
- realizat o cutie transparenta pentru protejarea navei de praf
Aceasta postare a fost editata de ametzeala: 17 April 2024 - 04:21 PM
Postat 29 May 2024 - 07:13 AM
Postat 31 May 2024 - 11:43 AM
Eu nu am mai postat pentru ca sunt inca la partea cu slefuitul corpului. Nici timpul liber si nici vremea nu prea ma ajuta (cand am timp, ploua de rupe, si dupa primele incercari, nu prea mai imi vine sa il slefuiesc in casa). Saptamana trecuta credeam ca sunt aproape de final, i-am dat o mana de primer si brusc au devenit vizivile o groaza de defecte, asa ca o iau de la cap cu lustruiala. O sa pun poze in topicul meu cand sunt gata.
Postat 01 June 2024 - 01:51 PM
Postat 30 October 2024 - 09:53 AM
Atelierul este dotat aproape cu tot ce trebuie . De preferabil persoana cu abilitati pentru modele create de la zero. Eventual daca exista doritori pot pregati viitori navomodelisti. Contact Marius Racianu 0771572679.