Cuirasatul Bismarck
Postat 10 July 2014 - 11:42 AM
Salut. Am o problema. Am dat (sper) ultimul strat de filler pe coca si in unele locuri se mai vede textura lemnului de dedesubt, precum si unele "zgarieturi" de la smirgheluirea acestuia. Credeti ca se vor duce odata cu slefuirea la ud? Si cam ce granulatie are trebui sa folosesc? Atasez 3 poze pentru a ilustra mai bine problema.
Multumesc.
Multumesc.
Postat 11 July 2014 - 01:08 PM
Salutare , slefuieste filerul cu 400 apoi cu 600 dupa care vei observa ce defecte au mai ramas , corecteaza din nou cu chit si dupa aceia iar slefuire cu 400 .... pana la 1000 , dupa care un grund de control si operatiunea se repeta pana cand suprafata devine fara defecte . Operatiunea este de rutina murdara dar satisfactia v-a veni la urma , spor la treaba .
Toate cele bune si multa bafta .
Toate cele bune si multa bafta .
Postat 11 July 2014 - 04:37 PM
Bobo, sa inteleg ca nu e problema daca dau cu grund peste filler? Nu vor fi prea multe straturi in final?
gobi, cum adica daca e dat direct pe lemn? Bineinteles ca e pe lemn, nu asta e rolul filler-ului? Eu am dat cu lac mat inainte de filler, dar de atunci am mai gasit defecte si slefuit, asa ca nu stiu ce umportanta mai are...
In plus am observat ca daca slefuiesc pe uscat smirghelul se incarca repede de material si nu iasa prea grozav.
gobi, cum adica daca e dat direct pe lemn? Bineinteles ca e pe lemn, nu asta e rolul filler-ului? Eu am dat cu lac mat inainte de filler, dar de atunci am mai gasit defecte si slefuit, asa ca nu stiu ce umportanta mai are...
In plus am observat ca daca slefuiesc pe uscat smirghelul se incarca repede de material si nu iasa prea grozav.
Postat 11 July 2014 - 10:06 PM
bubba_000, la 11 July 2014 - 04:37 PM, a spus:
Bobo, sa inteleg ca nu e problema daca dau cu grund peste filler? Nu vor fi prea multe straturi in final?
La o slefuire tenace vei constata ca grundul este foarte subtire , pe uscat este intradevar mai dificil cand se infunda smirghelul il mai scuturi din cand in cand si stergi modelul cu o carpa moale pentru a lua praful .
Toate cele bune si spor la prafuiala
Postat 06 January 2015 - 11:16 PM
Salutare tuturor !!!
Acesta este Bismarck-ul meu . Este prima mea macheta si experienta in domeniu , am incercat sa il fac cat mai bine posibil....dar.... asta a iesit.
Mai trebuiesc complectate cateva detali cum ar fi steagurile ....dar pentru moment l-am lasat in vitrina...asteptandu-si prietenii
bafta tuturor !!!
Acesta este Bismarck-ul meu . Este prima mea macheta si experienta in domeniu , am incercat sa il fac cat mai bine posibil....dar.... asta a iesit.
Mai trebuiesc complectate cateva detali cum ar fi steagurile ....dar pentru moment l-am lasat in vitrina...asteptandu-si prietenii
bafta tuturor !!!
Postat 08 January 2015 - 04:45 PM
Felicitari, arata excelent, cred ca esti printre putinii dintre noi care chiar l-ai terminat. Esti un model pentru mine, care sunt mult in urma (deabia coca terminata, nevopsita). Apropos, cum ai facut vitrina (am nevoie sa stiu si pentru alte vapoare terminate, care aduna praf la greu)?
Postat 12 January 2015 - 07:26 PM
repede, la 08 January 2015 - 04:45 PM, a spus:
Felicitari, arata excelent, cred ca esti printre putinii dintre noi care chiar l-ai terminat. Esti un model pentru mine, care sunt mult in urma (deabia coca terminata, nevopsita). Apropos, cum ai facut vitrina (am nevoie sa stiu si pentru alte vapoare terminate, care aduna praf la greu)?
Salutare , multumesc pentru aprecieri , usor usor o sa il termini , si eu eram mult in urma....dar l-am terminat
In legatura cu vitrina eu am comandat-o la un atelier de geamuri/sticla.....unde acolo aveau un tip de utilaj cu care le asezeau si le lipeau....eu am ales varianta mai ieftina lipire prin silicon ...insa puteam sa aleg si lipirea prin resina dar era mai scumpa....dupa aceea am aflat ca era mai buna calitativ...... Pentru ca vitrina este destul de mare mi s-a spus sa pun geam de 5 , asa am si facut-o.
Important este sa duci blatul deja finisat cu sant cu tot ca sa poata sa iti faca exact dupa el , asta in cazul in care o faci la un atelier.
Daca vrei sa il faci singur, nu stiu ce sa spun....imi aduc aminte ca am incercat sa fac un acvariu si iti poti imagina ce a iesit , parerea mea ca pentru o macheta cum este Bismarck ii trbuie o vitrina pe masura, ca sa poata rezista in timp si sa te bucuri de munca depusa .
Bafta !!!
Postat 02 February 2015 - 10:43 AM
pisicaa, la 01 February 2015 - 03:32 AM, a spus:
sal am si eu o intrebare , cum si cu ce ati vopsit cabinele si tot ce este pe punte sa nu acopere grosimea vopselei detaliile hublourile ,usile , conductele si toate detaliile ?
Salut , eu unul am vopsit totul cabine+corp+piese numai cu vopsea la spray. Prima data am dat grund apoi doua trei maini de culoare , important este sa dai straturi subtiri. Cel mai indicat ar fi sa vopsesti cu aerograful , unde si rezultatele or sa fie altele.
Bafta.