Cuirasatul Bismarck
Postat 21 May 2012 - 07:24 PM
bobby, la 21 May 2012 - 06:43 PM, a spus:
o mana de filler:
@alex: as prefera plexi dar aici nu gasesc asa ca tre' sa-l comand online... vad eu, mai e pana atunci
@alex: as prefera plexi dar aici nu gasesc asa ca tre' sa-l comand online... vad eu, mai e pana atunci
Buna seara.
Plexi e foarte scump...am vazut la Brico...iar sticla de 3mm e grea...trebuie un compromis intre plexi si sticla.
Cu respect,
Olimpiu
Postat 21 May 2012 - 07:53 PM
Puteti incerca si cu policarbonat transparent (una din marcile comerciale cele mai cunoscute e LEXAN de la G.E.(general Electric)). Il gasiti la firmele ce vand materiale pentru signalistica publicitara. E ceva mai ieftin decat plexiglasul, la fel de transparent, si e chiar mai rezistent la zgariere. De rezistenta la lovire nu mai spun...nu ca ar avea legatura cu aplicatia de fata dar se foloseste la vizoarele antiglont sau geamurile supersonicelor reale.
Aceasta postare a fost editata de MiG: 21 May 2012 - 07:54 PM
Postat 21 May 2012 - 08:15 PM
Salut,
Eu am vazut policarbonat transparent la Baumax. Are diferite grosimi si diferite dimensiuni la placa. Scrie pe el ca este special pentru Hobby. Eu am luat de 2 mm pentru exact acelasi lucru. Am facut o "vitrina" la U2 la 1/72. Baza are 65x15 cm si inaltime de 25 de cm. La colturi am pus cornier de Al de 5x5 mm luat de la Praktiker. Sincer nu am facut calcul cat costa ca nu m-a interesat. Pentru Bismark eu as recomanda o placa mai groasa, de 4 sau 5 mm. pentru ca asta de 2 mm este flexibil pe lungimi mari.
Cand o sa ajung acasa o sa pun o poza cu ce am facut eu ca exemplu
Eu am vazut policarbonat transparent la Baumax. Are diferite grosimi si diferite dimensiuni la placa. Scrie pe el ca este special pentru Hobby. Eu am luat de 2 mm pentru exact acelasi lucru. Am facut o "vitrina" la U2 la 1/72. Baza are 65x15 cm si inaltime de 25 de cm. La colturi am pus cornier de Al de 5x5 mm luat de la Praktiker. Sincer nu am facut calcul cat costa ca nu m-a interesat. Pentru Bismark eu as recomanda o placa mai groasa, de 4 sau 5 mm. pentru ca asta de 2 mm este flexibil pe lungimi mari.
Cand o sa ajung acasa o sa pun o poza cu ce am facut eu ca exemplu
Postat 27 May 2012 - 09:38 AM
azi pe National Geographic:
21:00 Clipe de coşmar: Bismarck
Andrew Lambert analizează bătălia marinei militare britanice cu Bismarck şi cum aceasta a schimbat cursul celui de-al Doilea Război Mondial.
22:00 Premieră Cine a scufundat Bismarck?
Două submarine sofisticate de căutare luminează cu farurile lor puternice silueta uriaşului cuirasat german, scufundat cu 70 de ani în urmă.
21:00 Clipe de coşmar: Bismarck
Andrew Lambert analizează bătălia marinei militare britanice cu Bismarck şi cum aceasta a schimbat cursul celui de-al Doilea Război Mondial.
22:00 Premieră Cine a scufundat Bismarck?
Două submarine sofisticate de căutare luminează cu farurile lor puternice silueta uriaşului cuirasat german, scufundat cu 70 de ani în urmă.
Postat 28 May 2012 - 02:54 PM
Salutare domnilor,
De cateva zile, m-am "re"apucat si eu de Bismarck (din lipsa de timp, nu am mai lucrat la el de la nr 14 )
Trebuie sa precizez ca sunt incepator in modelism in general, iar Bismarck-ul este primul de asa amploare la care lucrez.
Momentan, am ajuns la nr 26, dar ma framanta o intrebare pt cei dintre voi, care ati facut macheta cu puntea detasabila:
Cum ati legat intre ele, ce 3 bucati ale puntii detasabile?
Eu am de gand sa fac macheta statica, dar totusi sa-i fac elicile functionale, mai mult de efect
De cateva zile, m-am "re"apucat si eu de Bismarck (din lipsa de timp, nu am mai lucrat la el de la nr 14 )
Trebuie sa precizez ca sunt incepator in modelism in general, iar Bismarck-ul este primul de asa amploare la care lucrez.
Momentan, am ajuns la nr 26, dar ma framanta o intrebare pt cei dintre voi, care ati facut macheta cu puntea detasabila:
Cum ati legat intre ele, ce 3 bucati ale puntii detasabile?
Eu am de gand sa fac macheta statica, dar totusi sa-i fac elicile functionale, mai mult de efect
Postat 29 May 2012 - 05:38 AM
doru2, la 28 May 2012 - 10:17 AM, a spus:
Acel luft a aparut si la mine, dar eu am ales sa pilesc putin din capete si dupa aceea s-a mulat perfect.
O zi insorita
O zi insorita
esential este sa se alinieze corect puntea si platforma de plastic din mijloc, la numarul 67 se vede ca si la ei apare acelasi luft, deci cred ca varianta lui leo este cea buna - eu mi-am facut iar abonament deci o sa vad cu ochii mei abia pe miercuri.