Cuirasatul Bismarck
Postat 16 May 2012 - 11:21 PM
Astazi am patit niste nasoale cu bizmarcu'... din cauza umezelii foarte mari din garaj s-a umflat tarata in el... nu a crapat dar au devenit vizibile filele si imbinarile cu piesele de rasina
acu l-am bagat in casa sa se dezumfle si vad eu mai departe ce ii fac.
Foarte bun fillerul, fiind usor flexibil si nu a crapat deloc
acu l-am bagat in casa sa se dezumfle si vad eu mai departe ce ii fac.
Foarte bun fillerul, fiind usor flexibil si nu a crapat deloc
Postat 17 May 2012 - 06:32 AM
"pe vremuri" lemnul navomodelelor era impregnat cu ulei de in sicativat. Le proteja destul de bine de efectele umezelii. Chit ca e tehnica de RC si pe forumul de fata nu se dezbat probleme de RC, poate ajuta si la protejarea unul model static.
Aceasta postare a fost editata de MiG: 17 May 2012 - 06:33 AM
Postat 18 May 2012 - 08:07 AM
MiG, la 17 May 2012 - 06:32 AM, a spus:
"pe vremuri" lemnul navomodelelor era impregnat cu ulei de in sicativat. Le proteja destul de bine de efectele umezelii. Chit ca e tehnica de RC si pe forumul de fata nu se dezbat probleme de RC, poate ajuta si la protejarea unul model static.
Asta cu uleiul de in chiar este pentru modelismul static si nu are rol doar de a proteja de umezeala ci si de a da o tenta de proapsat lemnului natur.
Bafta!
Postat 19 May 2012 - 12:22 PM
Leo2003, la 15 May 2012 - 07:30 AM, a spus:
Partea mai nasoala e ca n-am pe ce sa fac o proba sa vaz cum iese.
Mi-a ajutata Doamne-Doamne si am rupt puntea primita. Se observa in detaliul incadrat cu rosu. Asa ca am avut pe ce sa fac proba de "culoare" cum va ziceam. Mie mi se pare mai misto culoarea puntii date cu ulei de in si cred ca asa voi proceda cu toate.
In rest... pauza. Astept numarul urmator.
Puntile din a doua imagine nu sunt date cu ulei.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 19 May 2012 - 12:39 PM
Postat 21 May 2012 - 11:30 AM
CU GRIJA.
Acum fara gluma, depinde de piesa de metal. Daca il incalzesti, superglue se distruge. Deasemenea, superglue este casant. Deci, in principiu, daca piesa PE este destul de "sanatoasa", strecori intr-e ea si lemn o lama de bisturiu si incet, incet fortezi sa se desprinda. Mai problematic va fi dupa aceea, sa cureti piesa PE de resturile de superglue. Mai degraba faci in asa fel incat sa mai cumperi odata numarul din revista cu piesa respectiva, pentru ca daca nu ai rabdare o vei distruge.
Succes
Acum fara gluma, depinde de piesa de metal. Daca il incalzesti, superglue se distruge. Deasemenea, superglue este casant. Deci, in principiu, daca piesa PE este destul de "sanatoasa", strecori intr-e ea si lemn o lama de bisturiu si incet, incet fortezi sa se desprinda. Mai problematic va fi dupa aceea, sa cureti piesa PE de resturile de superglue. Mai degraba faci in asa fel incat sa mai cumperi odata numarul din revista cu piesa respectiva, pentru ca daca nu ai rabdare o vei distruge.
Succes