Forum Machete,Modelism,Hobby: Albatros DV - 1/16 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Albatros DV - 1/16

#1 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 20 March 2011 - 01:44 PM

A mai aparut o revista ce are 200 de numere si ne da cate o piesuta in fiecare numar. De aceasta data este un Albatros DV la scara 1/16.

Glumesc, este o incercare de-a mea impulsionat de lucrarile lui Vlad sau Paul Necula dar si de revista Mari Corabii de la De Agostini.
Am folosit ca model Albatrosul de la Model Expo si ca referinta si desenele lui Mark Miller. Am desenat piesele in Corel si apoi le-am taiat la un atelier laser.
Pana aici nu sunt 100% multumit, nu sunt aliniate chiar perfect sectiunile. Sunt curios ce o sa fac cand o sa ajung la motor.
Sper sa imi iasa ceva, o sa mai postez pe masura ce o sa avanseze lucrarea.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_5166.JPG
  • Imagine atasata: IMG_5165.JPG

Aceasta postare a fost editata de paul: 20 March 2011 - 01:45 PM

#2 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 20 March 2011 - 04:51 PM

Salut Paul,
uite aici niste 3d-uri care ar putea sa te ajute in constructie :
http://www.wwi-models.org/Images/Miller/re...tros/index.html
Ma bucura mult faptul ca mai lucreaza cineva "handmade".Cu atat mai mult cu cat zici ca te-au implulsionat machetele mele si ale lui Vlad,pe care il cunosc de la expo Alba-Iulia.
Din ce vad structura ta promite un model de exceptie,se vede si munca de desenare in program al coastelor si decuparea fina laser.Pentru baghete de lemn diferite dimensiuni iti recomand www.sierra.ro ,au si de 2/2 mm.
O sa acoperi structura cu placaj aviatic?Spor in continuare ,voi urmari cu placere.

#3 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 21 March 2011 - 10:23 AM

Multumesc hartmann-ace. Inca nu stiu cu ce o sa acopar structura, nu am experienta in lucrul cu astfel de materiale. Eu ma gandeam la balsa. Un placaj mai subtire s-ar putea indoi ca sa se muleze pe formele avionului? Oricum as vrea sa las o parte din el neacoperit, sa se vada structura. Macheta celor de la Model Expo era de tip skeleton, nu era acoperita.
Apropos, aveti idee daca se gaseste pe undeva un motor Mercedes D III la 1/16?

#4 Useril este offline   vlad 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 07-March 08

Postat 21 March 2011 - 10:50 AM

Salut Paul !
Frumoasă iniţiativă . Mult succes. :rofl:
Să pregăteşti din timp locurile în care vin montanţii şi locurile unde vin prinse hobanele.
Despre motor nu ştiu ce să spun.....ţevi pentru flimte găseşti dar motoare nu prea. Motorul care iţi trebuie nu e foarte greu de făcut.
Spor la treabă!!!!

Pentru acoperit structura este placaj de 0.4mm la PhoenixModels - magazin de modelism on-line .
Este cam scump dar merită. Tot acolo găsesti şi hârtie Japiko pt pânzit aripile, şi ampenajele.

#5 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 21 March 2011 - 11:19 AM

Multumesc Vlad :rofl:
De la ei am luat placajul de 1,5 mm pt sectiuni si baghetele. O sa incerc cu placaj de 0,4 sa il acopar.

#6 Useril este offline   hartman 

• Membru senior

Postat 21 March 2011 - 10:08 PM

Ar fi bine pentru pastrarea celor trei axe ale fuselajului,inainte de lipirea celorlalte longitudinale sa-i faci un fel de gabarit .
Acesta va ajuta sa nu se miste structura .Referitor la placajul aviatic ,acesta se poate curba daca tii cont de fibra lemnului.Adica aceasta sa fie directionata pe lungimea fuselajului.Pentru lipire iti recomand poxipol ,apoi fixarea panourilor cu banda adeziva pana la uscare.

#7 Useril este offline   vlad 

• Membru senior

Postat 21 March 2011 - 10:28 PM

Salut Paul !!!
Placajul de 0,4mm o să meargă de minune pe fuzelaj.
Pemtru motor, un pic de tablă de aluminiu de 0,2mm ....pentru carter.....ceva stiren ,fludor de 0.5mm pentru cilindri+ceva rotund pecare sa îl înfăşori, la dimensiunea potrivită, şi ceva fludor sau cositor rotund pentru ţevărai, de 3 sau 4 mm .......ce se potriveşte. Va ieşi minunat. Nu e un păcătos de motor în stea.

#8 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 22 March 2011 - 05:11 PM

Multumesc pentru sfaturi !
Hartman-ace, presupun ca ce spui tu pt a iesi structura dreapta este un fel de suport (cam cum este cel dat de De Agostini pt nava). Nu am avut destula rabdare, asa ca i-am pus baghete sus si jos. Structura are un usor decalaj dar nu cred ca este foarte evident. Poxipol folosesti din acela bicomponent? Ce am facut pana acum am lipit cu superglue (nu m-am impacat cu aracetul si un alt adeziv de la Bison). E buna ideea cu banda adeziva.
Vlad, sper sa ai dreptate. Cilindrii si conductele, intr-adevar nu mi se par foarte greu de facut, dar restul motorului....Sa ajung pana la motor totusi.

#9 Useril este offline   hartman 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 10:24 PM

Da ,la acela bicomponent ma refeream,lipeste trasnet.Iar pus atat cat trebuie se intareste incolor.

#10 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 21 April 2011 - 07:27 PM

Un mic update. I-am pus baghetele ce formeaza fuselajul si am inceput sa lipesc si panourile din placaj de 0,8 mm. Stiti cumva cum ar trebui sa reduc acest instrument de bord, de exemplu, la scara 1/16 (cativa mm) fara sa se piarda mult din claritate? Am incercat sa ii fac un resize in diferite programe si sa printez pe hartie dar rezultatele au fost destul de slabe. Acest instrument este de pe site-ul Propagteam.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 10253.gif
  • Imagine atasata: IMG_5174.JPG
  • Imagine atasata: IMG_5181.JPG

#11 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 23 April 2011 - 04:43 PM

Am inceput si ampenajul vertical. Directia este din sarma de otel lipita cu superglue si poxipol. Sarbatori fericite tuturor!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF2258.JPG
  • Imagine atasata: DSCF2259.JPG

Aceasta postare a fost editata de paul: 23 April 2011 - 04:43 PM

#12 Useril este offline   vlad 

• Membru senior

Postat 02 May 2011 - 05:56 PM

Salut ! Arată bine dar la ampenaj puteai folosi sârmă de cupru cositorită.....o garanţie a reyistenţei în timp.

#13 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 02 May 2011 - 09:11 PM

Salut! Da, mi-ar fi fost mai usor, cred. Mai ales ca m-am chinuit destul de mult sa indoi sarma de otel. Poate pentru profundor si eleroane sa incerc sarma de cupru. Am acoperit cu hartie japoneza directia si cu placaj deriva. Cam asa arata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_5339.JPG

Aceasta postare a fost editata de paul: 02 May 2011 - 09:12 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi