Pt ca in celelalte topicuri se sare de la o problema la alta, pt ca se aduna paginile si pt ca sunt si multe offtopicuri m-am gandit ca ar fi de ajutor un fel de rezumat/idei principale.
MULTUMIRI: Tuturor celor a caror idei, poze, desene si vorbe le voi copia si pune aici. Si tuturor celor care isi vor aduce contributia pt a imbunatati acest topic.
SCUZE:Celor care se vor simti lasati pe dinafara sau ignorati. Nu e cu intentie si e liber la postat idei si solutii
RUGAMINTE: Mi-ar placea ca acest topic sa fie un fel de tutorial (mai ales pentru mine), deci cat mai putine posturi gen:"Eu am terminat ancora. Care veniti la o bere sa o vedeti?" Deci... scurt si la obiect
catalinxmi, la 14 Feb 2011, 13:36, a spus:
Salutare, nu am mai avut rabdare si am "furat" de la Leo2003 ideea cu infasurarea inelelor ancorelor cu ata maro. Cred ca au iesit binisor, acum ma duc sa cumpar vopsea pentru ele.
traian, la 14 Feb 2011, 18:33, a spus:
Aratau chiar bine daca inlocuiai traversele din metal date de kit cu altele din lemn (bineanteles ca dupa tiparul existent)
Leo2003, la 15 Feb 2011, 19:27, a spus:
Mai astept sugestii pentru bride. Parca ma tenteaza sa le fac matisate. Dar ce culoare???
Sau cu sarma ???
crios, la 15 Feb 2011, 20:05, a spus:
Mai bine te-ar tenta sale faci din fasii de tabla. Nu dureaza mai mult decat cele din sfoara si nici nu te va putea contrazice nimeni ca nu erau asa.
Despre traversa ... se poate face si dintr-o bucata doar ca in realitate era facuta din doua bucati simetrice. Acuma nu-i bai pentru ca si producatorii de asa ceva tot dintr-o bucata le fac. Se merge pe ideea ca nici nu prea se vede inbinarea (vezi ancora de pe Constitution postata de mine pe ceva pagina mai in spate)
Exemplu de ancore produse de fabricanti de accesorii:
traian, la 15 Feb 2011, 20:59, a spus:
Va asigur ca merge cu rezultate multumitoare chiar si din tabla de cutie de conserva cu fata cositorita spre exterior. Se poate imita nituirea originala cu ace cu gamalie sau tinte ca cele folosite la fixarea bordajului. Asta pentru cei cu posibilitati minime. Ca scule, un foarfec, un cleste spit pentru indoit si o sula sunt suficiente.
MalasorteChris, la 15 Feb 2011, 21:42, a spus:
@Traian..... Poti sa imi spui si mie (sau chiar o poza ar fi de folos) unde sunt pozitionate niturile? Au pe ambele parti ale ancorei, sau doar pe o parte la imbinare?
Leo2003, la 15 Feb 2011, 22:39, a spus:
Ia vezi
AICI. Apare si matisarea inelului.
In principiu intre bride. Asa ar fi logic.
crios, la 16 Feb 2011, 09:03, a spus:
Exista mai multe metode de a imita nituri pe o suprafata atat de mica.
Una dintre ele ar fi folosirea unui varf bont cu care niturile se pot scoate in relief.
Kromag, la 16 Feb 2011, 15:23, a spus:
Trebuie multa rabdare si atentie (sa nu iesi cu acul pe partea cealalta)
traian, la 16 Feb 2011, 18:42, a spus:
Bratarile de fixare a traverselor erau confectionate pe principiul cercurilor de butoi, adica o fasie de metal indoita in cadru patrat a caror capete erau imbinate prin nituri. Niturile de imbinare nu serveau si la fixarea traverselor. Fixarea pe traversa se facea la cald, adica bratara inrosita la forja se baga pe traversa pana intra fortat apoi se turna apa pe ea. Prin contractare brusca se strangea definitiv pe pozitie. In timp datorita actiunii apei asupra lemnului mai apareau jocuri si acestea erau uneori compensate cu cuie mai mici batute in gauri pe laturi. Nu era indicata perforarea traversei cu gauri prea mari, piesa fiind destul de mult solicitata in momentul ancorarii iar gaurile ii slabeau rezistenta. In plus, o fixare prea sofisticata a bratarii ar fi facut dificila demontarea si schimbarea la bord a traverselor destul de des rupte.
Aceasta postare a fost editata de NightAngel: 04 March 2011 - 12:58 AM