Forum Machete,Modelism,Hobby: Scoala spaniola - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scoala spaniola

#1 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 01 March 2011 - 10:44 PM

Am tot auzit termenul ,,scoala spaniola,, in modelism.Cu ce se diferentiaza de scoala italieneasca,bulgareasca etc?

Daca pare o intrebare deplasata rog moderatorii sa-mi stearga topicul.

Toate cele bune.

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 02 March 2011 - 01:15 PM

Risc eu sa-ti raspund.
1. Prin faptul ca le-a venit ideea asta.
si 2. Pentru ca au avut suficienti modelisti de calitate care sa expuna la diverse expozitii modele demne de luat in seama.

3. si cel mai important poate, este faptul ca denumirea a plecat din cate stiu eu de la figurine si este relationata cu un set de reguli (aplicate cam exagerat de multi dupa parerea mea), privind aplicarea luminilor si umbrelor (Luz zenital).
Au incercat sa introduca preceptele astea si la tancuri, recomandand o iluminare a intregului model dinspre partea din fata stanga spre partea din spate dreapta, care ar fi fost cea mai intunecata.
Mai sunt multe tehnici printre care cea de folosire a pigmentilor, perfectionata de Mig Jimenez, care a fost inclus in "scoala spaniola" cam volens-nolens (parerea mea).
De multe ori, un privitor caruia i-a trecut pe la ureche termenul, se exprima admirativ astfel atunci cand vede o macheta buna: " Aaaaaa, scoala spaniola, nene !"
E cam ca aia cu - Mi-am luat caine. - De care, Lup ? Ca si cand asta ar fi in 90% din cazuri alegerea predilecta.

Eu zic ca e foarte important ca fiecare artist (pentru ca asa cum e pescuitul sport, poate sa fie si modelismul arta), sa-si creeze propria tehnica prin incercari si erori (experimentare) si sa nu se incartiruiasca voit in vreun curent de masa. Sa lasam criticii sa faca greseala asta cand ne catalogheaza.

#3 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4956
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 07 March 2014 - 04:38 PM

Pentru mine, la avioane, "scoala spaniola" e ce detest mai mult. O risipa de talent si munca.
De obicei o gasesc asociata cu machete facute OOB, lasate cu defecte uriase ale kitului care cu un minim efort se puteau repara,
dar cu fiecare panou delimitat cu lumini, umbre si degradeuri care il fac sa para construit din lego.
Plus adunarea pe o singura macheta a tuturor procedeelor posibile de weathering....
Nituri punctate individual dar peste suprafete panzate etc :))
Asemenea modele foarte elaborate pot face citeva plombe sa cada unora, dar mie unul, imi provoaca greatza.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi