Forum Machete,Modelism,Hobby: USS Constitution - Jurnal de constructie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

USS Constitution - Jurnal de constructie Revell 1/96

#21 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 17 March 2011 - 07:55 PM

Vezi postareacrios, la 17 Mar 2011, 18:05, a spus:

Hei, guys, era o gluma! :rofl:

Bafta!

No te preocupes amiguito, la he pillado. :-)

Aceasta postare a fost editata de frigate-264: 17 March 2011 - 07:56 PM

#22 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 19 March 2011 - 10:30 PM

Vezi postareafrigate-264, la 17 Mar 2011, 19:55, a spus:

No te preocupes amiguito, la he pillado. :-)

Me alegre esto, mi amigo. :rofl:

¡Buena suerte! (ca sa nu zic chiar)

Bafta!

#23 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 22 March 2011 - 09:56 PM

Imi poate spune cineva, va rog, unde pot gasi in Bucuresti lac acrilic mat? Am fost peste tot, mi-a scapat praktiker si hornbach, am fost si la magazine de auto... nimic. In Auchan am gasit unul, dar era lucios.. Pe unde sa ma mai uit?

#24 Useril este offline   CapDeFonta 

• Membru deplin
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 21-March 11
  • Interests:Gaming si navomodelism

Postat 23 March 2011 - 12:39 AM

Ar trebui sa gasesti la muzeul militar (cu troilebuzul 93 ajungi acolo) si cobori la machete.ro (au un mic sediu)

#25 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 23 March 2011 - 01:00 AM

Am uitat sa spun... spray.. ca nu am cu ce altceva sa dau...

Daca despre asta e vorba: http://www.machete.ro/p-vallejo-28531-aero...nish-mat-400ml-, ma sperie putin pretul :(

Aceasta postare a fost editata de moflea: 23 March 2011 - 01:04 AM

#26 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 07 April 2011 - 10:55 PM

Dupa o perioada putin mai agitata, am revenit cu ceva poze.

Am asamblat tunurile:

Imagine atasata: IMG_0050.JPG

Asta dupa ce am stat 2 ore sa ma gandesc care e cea mai simpla solutie pt ca toate tunurile sa aiba aceeasi inaltime si sa fie paralele cu baza... am venit cu... trenuletul. Tunurile au niste "ţâmburuşuri" la spate... in care pot intra tunurile urmatoare.. samd

Imagine atasata: IMG_0052.JPG

In schimb... nu mai vreau sa trec prin asta... e criminal. Nu e perfect, dar e tot ce poate face mana mea (cam tremuratoare in ultimul timp).

Imagine atasata: IMG_0042.JPG

Puntea nu mi-a iesit cu metoda la care ma gandeam (sugerata de Revell) in posturile de mai sus. Asa ca... nu prea am decat 2 alternative. O vopsesc cu bejul ala si atat... sau incerc sa o plachez folosind de exemplu filele de punte de la Mari Corabii. Fila are 5 mm iar filele de pe puntea lu` Constitution au 2.5 mm. Fila de 5 pare prea lata pentru scala navei mele, asa ca as fi nevoit sa tai fasia fix in 2 parti (pe lung). Ce metode as avea sa tai pe lung un furnir de 5mm latime in doua? Oricum... stau pe ganduri pt ca ar insemna sa cumpar 2 numere 9 din Mari Corabii... alti bani, alta distractie, mai ales in conditiile in care nu am reusit inca sa cumpar lacul mat.

#27 Useril este offline   eddie 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 07 April 2011 - 11:32 PM

Vezi postareamoflea, la 7 Apr 2011, 23:55, a spus:

Ce metode as avea sa tai pe lung un furnir de 5mm latime in doua?

Daca imi permiti o parere, cu o rigla (metalica) si un cutter/scalpel poti rezolva problema. Iar pentru aspectul si protectia furnirului dupa placare, eu unul voi adopta metoda lui Crios, respectiv frecarea puntii cu o bucata de lemn de brad si apoi un strat de ulei de in.

#28 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 07 April 2011 - 11:58 PM

Daca folosesti bisturiul/scalpelul, ai mare grija ca, in timpul taierii, fila are tendinta sa "fuga" de sub rigla si iti iese neuniforma!!! Trebuie sa presezi f. bine rigla pe toata lungimea filei (eventual cu 3-4 cleme cu surub). Sau incearca cu o ghilotina de fotografii.

#29 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 08 April 2011 - 12:54 AM

Multumesc pt raspunsuri. Da, Kromag, am observat asta cand am facut o proba, de-aia am intrebat, poate exista ceva metode consacrate. Buna ideea de a fixa cumva rigla cu ceva.

Aceasta postare a fost editata de moflea: 08 April 2011 - 01:25 AM

#30 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 12 April 2011 - 12:10 AM

Hai ca am reusit. Mi-am facut un fel de sablon (nu pun poze cu el ca mi-e rusine), dar am reusit sa tai la jumatate filele alea. Asa ca mi-am mai luat 2 numere 9 din Mari Corabii asa ca am file de lucru.

Pana una alta, alta drăcărie... Stateam azi si ma uitam la barca si la sabordurile pe care le-am vopsit si le-am scos din punga... si care erau MULT MAI ALBE decat dunga alba a navei care se ingalbenise putin... era sa cad jos
Explicatia: Iarna/Primavara nu fumez pe balcon ci in bucatarie (acolo unde ma joc de-a modelistul amator).. unde adaugat fumului de tigara se adauga fumul de la mancare.. asa ca nava are o frumoasa dunga crem. f deschis

Solutia: o sa dau maine un strat diluat de alb care ar trebui sa acopere galbeneala cu pricina... dupa care o s-o mut pe sifonier Dupa care, neaparat, intr-o luna, doua... CARCASA DE PLEXIGLAS! Musai... Cand ma gandesc ca acea carcasa va trebui sa aiba 1m x 0.7m x 0.4m ma ia cu fiori

Ca veni vorba de carcasa... oare la dimensiunile astea pot sa lipesc placile de plexiglas direct intre ele? Sau trebuie un cadru de lemn?

Mare grija unde va tineti machetele in lucru!! (cel putin asa am descoperit eu acum, probabil voi zambiti deja).

Aceasta postare a fost editata de moflea: 12 April 2011 - 12:11 AM

#31 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 08 May 2011 - 03:14 PM

Desi am fost foarte ocupat in ultima vreme, mi-am mai gasit timp si pentru barcuta.

Imagine atasata: IMG_0002.JPG Imagine atasata: IMG_0004.JPG Imagine atasata: IMG_0009.JPG Imagine atasata: IMG_0011.JPG Imagine atasata: IMG_0012.JPG

Intre timp am legat si tunurile cu ata, dar astept sa mi se incarce acumulatorii de la aparatul foto ca sa fac niste poze. 95% din ce am facut la puntea inferioara (legara cu ata) nu se va vedea dupa ce montez puntea superioara dar am zis ca-mi prinde bine sa iau putin contact cu ce ma asteapta mai tarziu cand vine vorba de parame.

#32 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 11 May 2011 - 12:25 AM

Asa arata acum.

Imagine atasata: IMG_0014.JPG Imagine atasata: IMG_0017.JPG Imagine atasata: IMG_0018.JPG

M-am apucat sa plachez si puntea superioara. Am folosit filele de la Mari Corabii (mi-am luat niste numere suplimentare ca sa-mi ajunga) pe care le-am taiat in lungime pe jumatate. La mine fila are 2.5mm x 100mm. Le-am innegrit pe margine cu un creion de colorat de-al lu` fii-mea. Nu s-a suparat. Mi s-au cam murdarit filele.. sa vad cum o scot la capat.

Nu stiu cu ce sa dau pe punte dupa ce dau putin smirghel (nu prea mult, ca si-asa sunt subtiri). Bait? Daca da, ce nuanta? Ulei de in? Daca da, mai pot sa lipesc ceva peste el, se prinde?

#33 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 26 May 2011 - 01:02 AM

Am terminat de placat puntea. Nu e perfect, dar imi place cum a iesit. E criminal sa plachezi cu file de 2.5mm latime.

Pana la urma am dat cu bait f. f. diluat. Probabil ca mai trebuie sa dau ca sa o mai inchid o idee la culoare... ce ziceti?

Imagine atasata: IMG_0043.JPG Imagine atasata: IMG_0045.JPG Imagine atasata: IMG_0049.JPG Imagine atasata: IMG_0053.JPG

Tunurile de pe puntea superioara inca nu sunt lipite, sunt puse doar pt poza.

#34 Useril este offline   shadow 

• Membru deplin
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 15-April 06

Postat 29 July 2011 - 04:02 PM

ai mai lucrat ? ceva update-uri ? :)

#35 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 29 July 2011 - 04:49 PM

Aseara m-am apucat iar de ea, am fost ocupat cu Bismarck si Mari corabii ca sa ajung mai la zi :)

In plus, a trebuit (si inca trebuie) sa confectionez niste piese, pe cele originale le-am pierdut (sau in bunul meu stil, o sa le gasesc dupa ce nu mai am nevoie de ele). Promit sa pun poze curand cu ce-am mai facut.

Mi-e ciuda ca inca n-am facut nimic cu cutia de plexiglass, deocamdata se tot depune praf si e din ce in ce mai greu de sters/spalat din cauza tunurilor si accesoriilor :)

#36 Useril este offline   axxel_d 

• Membru senior
  • Postari: 179
  • Inregistrat: 31-May 11
  • Interests:galioane vechi

Postat 04 September 2011 - 04:53 PM

Cumnatul meu lucreaza la o firma publicitara care se ocupa numai be plexiglas, stiplex si mai multe de astea, daca vrei zimi si te pun in legatura cu el

#37 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 04 September 2011 - 05:08 PM

Vezi postareamoflea, la 29 July 2011 - 04:49 PM, a spus:

Mi-e ciuda ca inca n-am facut nimic cu cutia de plexiglass, deocamdata se tot depune praf si e din ce in ce mai greu de sters/spalat din cauza tunurilor si accesoriilor :)

De ce nu o pastrzi intr-un sac de plastic, sac menajer, ceva. Io asa pastrez si SIB-ul si BIS-ul.

#38 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 04 September 2011 - 11:00 PM

Salut!

Tocmai ce m-am intors din concediu si inca incerc sa-mi revin :)

@axxel_d: da-mi te rog pe privat un email al lui, ceva... o intrebare nu strica niciodata. Mersi!

@Leo: daca as face asta, mi-ar zbura toate tunurile, sabordurile si acareturile de pe punte... nava mea e intr-un stadiu mult mai avansat decat sib sau bis... deh, plastic.

Inca doua zile si ma pun iar pe treaba, mi-era dor de corabioarele mele.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi