USS Constitution - Jurnal de constructie Revell 1/96
#1
Postat 28 February 2011 - 12:56 PM
Deschid aici primul meu jurnal de constructie. Kit-ul sta pe raft de 6 ani dupa o incercare traumatizanta de vopsire. Dupa 6 ani mi-am revenit din soc si am inceput sa-i fac iar ochi dulci. Mai ales ca pana il termin poate apare toata colectia Mari Corabii :)
Prima tentativa de vopsire s-a petrecut acum 6-7 ani si a lasat urme adanci atat in nervii mei cat si in plasticul corabiei. Mai exact, pentru ca folosisem o pensula proasta si nici nu diluasem corespunzator vopseaua, am obtinut o serie de dare pe un strat gros de vopsea. Asa ca acum 3 saptamani, cand m-am hotarat sa reiau lucru la corabie, am dat frumos cu smirghel cu apa, am nivelat vopseaua si m-am dus frumos cu nava in brate la un prieten sa-mi dea cu grund cu pistolul de vopsit. Grundul era necesar si pentru ca trebuia sa trasez o dunga alba pe plasticul negru (prima oara am dat 4 straturi, cred).
Sunt destul de multumit de stadiul in care e acum (o sa pun poze diseara sau maine), nu e perfect, dar avand in vedere ca vopsesc cu pensula suprafete mari, e OK. In plus, locurile care nu-mi plac cum au iesit vor fi fie mascate de alte detalii, fie inconjurate de ele astfel incat sa nu se observe f. usor.
Estimez ca jurnalul asta se va intinde pe durata unui an, la ritmul meu de lucru.
Pana sa pun pozele, am o intrebare: cum as putea realiza detaliile din poza de mai jos? Pe model, latimea lor e in jur de 1mm si mai putin. In planul Revell sunt indicate a fi vopsite cu auriu, dar am vazut ca marea majoritate a machetelor o au alba.
Cu pensula e f. dificil.. posibilitati de mascare aproape zero... Am auzit de ceva "stilouri" cu vopsea, dar nu prea stiu de unde sa apuc problema.
Multumesc,
Alex
#2
Postat 28 February 2011 - 08:21 PM
Asta e principiul. E simplu cu ceva exercitiu. Oricand poti corecta / curata negrul care s-a "urcat" prea mult peste alb, mai ales daca l-ai sigilat cu un lac, preferabil acrilic.
#3
Postat 28 February 2011 - 10:10 PM
Oricum, numai cand ma gandesc si ma trec fiorii. Dar... o sa incerc. Problema e ca sunt unele zone in care portiunea neagra este foarte foarte subtire si de aceea ma gandeam ca o unealta gen marker subtire alb/auriu ar rezolva problema. O sa incerc sa fac o poza pentru a va da seama cat de subtire e zona cu pricina. Deocamdata bestia sta la uscat.
PS: pt ca nu mai am Revell negru.. am folosit Humbrol negru. Chiar daca este o idee mai deschis (spre gri, dar diferenta este f. mica), se intinde muuult mai usor si acopera mult mai frumos.
In orice caz, nu ma mai apuc de namile din acestea fara aerograf... :) Deocamdata sa zicem ca este peste posibilitatile mele de achizitionare, toate resursele se duc in alta parte. Voi folosi Connie drept cobai pt pensula. Revin cu poze.
Multam de sfat, alexel
Aceasta postare a fost editata de moflea: 28 February 2011 - 10:11 PM
#4
Postat 01 March 2011 - 12:29 AM
Acrilic alb, eventual sigilare, ulei negru in mai multe straturi. Vei avea astfel un contur negru, care iti va permite lejeritate de actiune la vopsirea panourilor negre. Eu folosesc aceasta metoda intotdeauna (daca macheta permite): de exemplu, la o figurina, e mai simplu sa vopsesti curelele inaintea hainei. Te ajuta pensula, care merge pe langa muchia inaltata a curelei.
Spor!
#6
Postat 01 March 2011 - 12:51 AM
Ulei, adica vopsea pe baza de ulei. Cand este diluata (cu diluant), este foarte fluida si se usuca mai greu, ceea ce permite interventii ulterioare si aplicarea de tehnici de modulare a culorii.... Este ideala pentru wash-uri, deoarece are un pigment fin, care se aseaza in depresiuni ... Discutia e de amploare.
Da-i pe google un "using oil colours".
#8
Postat 01 March 2011 - 07:55 PM
#9
Postat 02 March 2011 - 01:05 AM
#17
Postat 16 March 2011 - 04:42 PM
#18
Postat 16 March 2011 - 05:24 PM
Ce vreau sa spun e ca din ce am citit, macheta de la Revell respecta cel mai bine culorile pe care le avea nava in 1800. In poza lui Frigate se vede culoarea aurie. Dupa restaurarea navei, auriul a disparut si s-a transformat in alb (si lucratura e alta). Difera si pupa navei.. mai multe. Asa ca prin "original" inteleg aspectul navei de acum 200 de ani :)
Hai ca mi-a placut aia cu diorama :)
#19
Postat 16 March 2011 - 08:04 PM
Aceasta postare a fost editata de frigate-264: 16 March 2011 - 08:06 PM