Forum Machete,Modelism,Hobby: USS Constitution - Jurnal de constructie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

USS Constitution - Jurnal de constructie Revell 1/96

#1 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 28 February 2011 - 12:56 PM

Salutare,

Deschid aici primul meu jurnal de constructie. Kit-ul sta pe raft de 6 ani dupa o incercare traumatizanta de vopsire. Dupa 6 ani mi-am revenit din soc si am inceput sa-i fac iar ochi dulci. Mai ales ca pana il termin poate apare toata colectia Mari Corabii :)

Prima tentativa de vopsire s-a petrecut acum 6-7 ani si a lasat urme adanci atat in nervii mei cat si in plasticul corabiei. Mai exact, pentru ca folosisem o pensula proasta si nici nu diluasem corespunzator vopseaua, am obtinut o serie de dare pe un strat gros de vopsea. Asa ca acum 3 saptamani, cand m-am hotarat sa reiau lucru la corabie, am dat frumos cu smirghel cu apa, am nivelat vopseaua si m-am dus frumos cu nava in brate la un prieten sa-mi dea cu grund cu pistolul de vopsit. Grundul era necesar si pentru ca trebuia sa trasez o dunga alba pe plasticul negru (prima oara am dat 4 straturi, cred).

Sunt destul de multumit de stadiul in care e acum (o sa pun poze diseara sau maine), nu e perfect, dar avand in vedere ca vopsesc cu pensula suprafete mari, e OK. In plus, locurile care nu-mi plac cum au iesit vor fi fie mascate de alte detalii, fie inconjurate de ele astfel incat sa nu se observe f. usor.

Estimez ca jurnalul asta se va intinde pe durata unui an, la ritmul meu de lucru.

Pana sa pun pozele, am o intrebare: cum as putea realiza detaliile din poza de mai jos? Pe model, latimea lor e in jur de 1mm si mai putin. In planul Revell sunt indicate a fi vopsite cu auriu, dar am vazut ca marea majoritate a machetelor o au alba.

Imagine atasata: cons_large__3_.JPG

Cu pensula e f. dificil.. posibilitati de mascare aproape zero... Am auzit de ceva "stilouri" cu vopsea, dar nu prea stiu de unde sa apuc problema.

Multumesc,
Alex

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 28 February 2011 - 08:21 PM

Este foarte simplu, pentru ca sunt "in relief". Vopsesti cu alb / auriu / ce vrei tu. Apoi faci un "wash controlat" - adica iei o pensula finuta, o imbibi in wash negru de ulei, nu extrem de diluat, si atingi cu varful pensulei in centrul unuia dintre panourile din planul 2, apoi ghidezi cu pensula zeama. Capilaritatea va rezolva restul.
Asta e principiul. E simplu cu ceva exercitiu. Oricand poti corecta / curata negrul care s-a "urcat" prea mult peste alb, mai ales daca l-ai sigilat cu un lac, preferabil acrilic.

#3 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 28 February 2011 - 10:10 PM

Hmmm... interesant. Nu m-as fi gandit sa incep invers, adica intai sa acopar zonele in relief si dupa aia sa pun negru pe langa.

Oricum, numai cand ma gandesc si ma trec fiorii. Dar... o sa incerc. Problema e ca sunt unele zone in care portiunea neagra este foarte foarte subtire si de aceea ma gandeam ca o unealta gen marker subtire alb/auriu ar rezolva problema. O sa incerc sa fac o poza pentru a va da seama cat de subtire e zona cu pricina. Deocamdata bestia sta la uscat.

PS: pt ca nu mai am Revell negru.. am folosit Humbrol negru. Chiar daca este o idee mai deschis (spre gri, dar diferenta este f. mica), se intinde muuult mai usor si acopera mult mai frumos.

In orice caz, nu ma mai apuc de namile din acestea fara aerograf... :) Deocamdata sa zicem ca este peste posibilitatile mele de achizitionare, toate resursele se duc in alta parte. Voi folosi Connie drept cobai pt pensula. Revin cu poze.

Multam de sfat, alexel

Aceasta postare a fost editata de moflea: 28 February 2011 - 10:11 PM

#4 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 01 March 2011 - 12:29 AM

Crede-ma, nu e greu de loc. Saptamana trecuta am vopsit asa butoanele la un radio de avion 1/72. Adica am vopsit radioul negru acrilic si apoi, cu o pensula fina, am pus in zona butoanelor (cele adancite - recessed) rosu diluat, galben diluat si alb diluat, care se aduna doar in depresiuni. Pe unde scapa mana, se corecteaza. Ce ai tu acolo este parfum. Incearca.
Acrilic alb, eventual sigilare, ulei negru in mai multe straturi. Vei avea astfel un contur negru, care iti va permite lejeritate de actiune la vopsirea panourilor negre. Eu folosesc aceasta metoda intotdeauna (daca macheta permite): de exemplu, la o figurina, e mai simplu sa vopsesti curelele inaintea hainei. Te ajuta pensula, care merge pe langa muchia inaltata a curelei.
Spor!

#5 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 01 March 2011 - 12:32 AM

Uhh.. aici m-ai pierdut putin. Acrilic alb? Ulei negru?

Eu folosesc emailuri.. hai sa zicem ca acrilic alb gasesc. Dar prin ulei ce intelegi?

#6 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 01 March 2011 - 12:51 AM

Acrilic e vopsea pe baza de apa. Daca folosesti emailuri, cumpara un lac acrilic transparent, pentru sigilare intre etape. De la producatori de vopsea de machete, sau de la magazine de pictura.
Ulei, adica vopsea pe baza de ulei. Cand este diluata (cu diluant), este foarte fluida si se usuca mai greu, ceea ce permite interventii ulterioare si aplicarea de tehnici de modulare a culorii.... Este ideala pentru wash-uri, deoarece are un pigment fin, care se aseaza in depresiuni ... Discutia e de amploare.
Da-i pe google un "using oil colours".

#7 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 01 March 2011 - 12:56 AM

Am inteles. Ca ultima intrebare (evident vor fi altele, atunci cand voi ajunge acolo, probabil in 3 zile): uleiul nu e lucios? Nu s-ar vedea diferenta fata de restul vopselei mate?

#8 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 01 March 2011 - 07:55 PM

In principiu, da. Insa atunci cand e folosit ca wash, datorita cantitatii mari de diluant, aspectul final e intre mat si semi-mat. Ideal e sa folosesti la sfarsit un lac (spray) mat / sidefat / lucios, dupa gust. Treaba asta iti sigileaza si uniformizeaza munca. Doar ca trebuie sa astepti uscarea temeinica a diluantului, pentru a nu reactiona cu lacul.

#9 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 02 March 2011 - 01:05 AM

Imagine atasata: IMG_0002.JPG Imagine atasata: IMG_0006.JPG Imagine atasata: IMG_0025.JPG Imagine atasata: IMG_0026.JPG

Urmeaza mici retusari cu alb si negru... dupa care detalierea cu auriu de la cabina pupa. Ca sa nu mai zic de partea din fata.. (daca citeste traian cum scriu aici cred ca-mi da doua dupa ceafa)

Poate invat sa fac si eu poze ca lumea ca sa se vada ceva detalii.. incerc si pe zi.

#10 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 04 March 2011 - 01:00 AM

... pregatit si vopsit puntea tunurilor si detaliile ei. Pentru ca va fi acoperita 90% de puntea principala, imi pot permite sa fiu un pic mai neglijent la vopsit.

Imagine atasata: IMG_0005.JPG Imagine atasata: IMG_0003.JPG

#11 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 14 March 2011 - 11:46 PM

... tunuri la protap asezonate cu garnitura de afeturi.
Imagine atasata: IMG_0036.JPG

#12 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 15 March 2011 - 08:42 PM

Sper sa fie de ajutor aceasta fotografie, cu proa in original a lui Constitution.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: USS_Constitution.jpg

Aceasta postare a fost editata de frigate-264: 15 March 2011 - 08:43 PM

#13 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 16 March 2011 - 02:27 PM

Prova lui Constitution dupa ultima restaurare. Fotografie facuta anul trecut de catre colegul nostru Gabi Petraru.
Imagine atasata: prova.jpg

Bafta!

#14 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 16 March 2011 - 02:46 PM

Multumesc. M-am uitat si eu pe pozele alea :) Originalul arata parca mai frumos :)

#15 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 16 March 2011 - 02:55 PM

in situatia de fata, originalul fiind care? :rofl:

Bafta!

#16 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 16 March 2011 - 03:42 PM

:) Cel din poza lui frigate-264 si care seamana cu ce a facut Revell pt modelul cu pricina. Acum ca ala e modelul/culoarea originala.. asa se pare din ce am mai citit pe net.

#17 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 16 March 2011 - 04:42 PM

Vezi postareamoflea, la 16 Mar 2011, 15:42, a spus:

:) Cel din poza lui frigate-264 si care seamana cu ce a facut Revell pt modelul cu pricina. Acum ca ala e modelul/culoarea originala.. asa se pare din ce am mai citit pe net.

Daca zici tu ca ala e original si ca ala de l-am pus eu e dioarama, e OK! :rofl:

Bafta!

#18 Useril este offline   moflea 

• Membru senior

Postat 16 March 2011 - 05:24 PM

:) Lol, diorama :)

Ce vreau sa spun e ca din ce am citit, macheta de la Revell respecta cel mai bine culorile pe care le avea nava in 1800. In poza lui Frigate se vede culoarea aurie. Dupa restaurarea navei, auriul a disparut si s-a transformat in alb (si lucratura e alta). Difera si pupa navei.. mai multe. Asa ca prin "original" inteleg aspectul navei de acum 200 de ani :)

Hai ca mi-a placut aia cu diorama :)

#19 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 16 March 2011 - 08:04 PM

Fara a intra in multe detalii, original e o forma de a spune. Si Constitution si Victory au suferit modificari mai mici sau mai mari in timp. Asa ca nu e cazul nici de diorama nici de original. Ce se pastreaza in original din acea epoca este HMS Unicorn, poate or mai fi si altele. Nu stiu de exemplu, Trincomalee ce fel de modificari a suferit.

Aceasta postare a fost editata de frigate-264: 16 March 2011 - 08:06 PM

#20 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 March 2011 - 07:05 PM

Hei, guys, era o gluma! :rofl:

Bafta!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1