Forum Machete,Modelism,Hobby: Mclaren Honda MP 4/5 B - Ayrton Senna - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mclaren Honda MP 4/5 B - Ayrton Senna Tamiya 1 / 20

#21 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 03 August 2011 - 06:35 PM

GGG - multumesc, cred ca esti singurul la care ai place! :cray:
Am mai lucrat ceva, admisile pentru racirea frinelor au fost de asemenea imbracate in decal-carbon twill de la SMS. In fotografie unul din admisii nu este terminat ( cel negru).
Totodata am terminat priza de admisie a aerului pentru motor. Cred ca galbenul este putin prea strident daca ma iau dupa fotografiile pe care le am dar si acele sunt vechi si observ ca alte culori sunt deteriorate si nu corespund...
Am terminat de tras firele de la partea electrica si electronica a masinii, dupa ce mai aplic citeva decaluri pe monococa si o sigilez cu lac semilucios am sa le fixez. Sper sa pot lucra usor cu cablurile care nu se lasa usor cind le indoi intro anumita forma/directie...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01044s.jpg
  • Imagine atasata: DSC01046s.jpg
  • Imagine atasata: DSC01047s.jpg
  • Imagine atasata: DSC01048s.jpg
  • Imagine atasata: DSC01049s.jpg

#22 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 04 August 2011 - 10:51 PM

eu te urmaresc cu gura cascata si visez la ziua cand o sa fac si eu un McLaren... Mercedes ^_^

#23 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 07-May 09

Postat 05 August 2011 - 07:46 AM

arata foarte bine pana acum.

#24 Useril este offline   anstro 

• Membru senior
  • Postari: 427
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Interests:Aviatie

Postat 05 August 2011 - 01:21 PM

Stai linistit, ca multi de pe forum admiram ce iese din mana ta. Nu am postat, deoarece sunt oarecum pe langa subiect. :hi:

#25 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 26 September 2011 - 07:46 PM

Salut baieti!

Am reinceput sa lucrez la Mclaren. Din pacate lucurile nu au mers bine la caroserie si m-am cam descurajat. Dupa ce am vopsit cu grund alb si vopsea Tamiya TS 26. am aplicat lac 2K Klar. Spre surprinderea si dezamagirea mea, lacul a venit jos foarte usor in momentul in care am vrut sa maschez si sa corectez pozitia mastilor. Partea buna a lucrurilor a fost ca am putut lua tot lacul de pe macheta fara sa fie vopseaua afectata. Dupa ce am schimbat sursa si am relacuit caroseria, am patit exact acelasi lucru, si trag concluzia ca tocmai TS 26 cu acest lac nu se impaca bine! Acum urmeaza sa aplic lac Tamiya TS 13, acestea doua ar trebuii sa se inteleaga intre ele! :-)
Astazi m-am indeletnicit cu cele patru discuri de frina si etrierele. Am lucrat la detalierea lor si am facut 40 de gauri. <pretul a fost (din pacate) doua burghie de 0,3 mm rupte). Ca sa fac niste progrese, am folosit vopsele cu uscare rapida, astfel munca am mers ca un cutit fierbinte prin unt!
Dupa vospire am aplicat 40 de nituri cu cap hexagonal, capatele au 0,4 mm. Am incercat sa le fac mai vizibile in ultima fotografie.
Incerc ca in zilele urmatoare sa revin cu citeva progrese semnificative.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01255s.jpg
  • Imagine atasata: DSC01256s.jpg
  • Imagine atasata: DSC01257s.jpg
  • Imagine atasata: DSC01259s.jpg
  • Imagine atasata: DSC01265s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 26 September 2011 - 07:50 PM

#26 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 30 September 2011 - 05:20 PM

Apar si eu mai greu, ca nu prea imi mai permite timpul. Pe de alta parte nu cred ca sunt singurul, vad ca au postat colegii mai sus, si sigur sunt mai multi care urmaresc si le plac dar nu au tangente cu "auto". Eu de exemplu mai arunc cate un ochi si pe la figurine, avioane, cu toate ca nu "modelez" asa ceva.

Galbenul ala poti sa-l incropesti cu putin oranj sau chiar rosu, sa-l mai "incalzesti" sa nu mai fie asa strident. Metoda asta am folosit-o la PiperCub, unde galbenul meu era o nuanta spre oranj, si chiar dupa reteta data de instructiuni tot nu iesea sa se pupe cu nuanta decalului.

Imi plac niturile si electronica.

Spor in continuare !

#27 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 25 January 2012 - 07:54 AM

tibi,
sper ca nu ai abandonat lucrarea...
Este super pana acum. In stilul tau caracteristic: curat si corect !

#28 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 January 2012 - 09:30 AM

Salut Michi!

Nu, nu am abandonat lucrarea dar momentan sunt prins cu alta macheta, sper sa fie gata saptamana viitoare.
Oricum am testat o vopsea Tamiya (Rosul Fluorescent) pentru care pe internet circulau zvonuri ca ar crapa dupa o luna sau doua. Eu am facut un test si pina acum sunt multumit de rezultat. Au trecut 3 luni jumate si vopseaua este perfecta. Nu a aparat nici o crapatura asa ca in momentul in care eliberez zona de lucru, intra Mclaren-ul in actiune.

#29 Useril este offline   Neastefan 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 13-February 12
  • Interests:Barci barcute si barchoaie

Postat 18 May 2012 - 10:48 PM

tibi22 a spus:

1327476650[/url]' post='142767']
Salut Michi!

Nu, nu am abandonat lucrarea dar momentan sunt prins cu alta macheta, sper sa fie gata saptamana viitoare.
Oricum am testat o vopsea Tamiya (Rosul Fluorescent) pentru care pe internet circulau zvonuri ca ar crapa dupa o luna sau doua. Eu am facut un test si pina acum sunt multumit de rezultat. Au trecut 3 luni jumate si vopseaua este perfecta. Nu a aparat nici o crapatura asa ca in momentul in care eliberez zona de lucru, intra Mclaren-ul in actiune.

Bravo neatibi22 daca trebuie sa mi vopsesc motocicleta sau masina stiu pe cine sa chem ! Complimente pentru modele.

#30 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 01 July 2012 - 05:02 PM

Incerc sa sterg praful de pe acest topic. Din pacate lucrurile nu au mers asa cum am dorit si am intrat intr-o stagnare la acest model. Cauza a fost un test de vopsea (rosu fluorescent) care unii pe net spun ca vopseaua ar crapa dupa ceva timp de la aplicare. Spre bucuria mea, testele dovedesc ca vopseaua este buna, iar dupa aproape 1 an de la aplicare vopseaua se comporta bine!
Doresc sa pun masina pe roti macar pina la sfirsitul lunii august, de aceea am mai revizuit ce ramane asa cum am facut, si ce vine schimbat. Modificind si adaugind niste detalii modelului am realizat faptul ca scaunul in varianta originala cu centurile in relief nu poate fi lasat asa. Am "ras" centurile si am revopsit scaunul. Din pacate nu am ales o zi prea buna pentru vopsit, a fost foarte cald. Drept urmare, suprafata vopsita are putina textura (coaja de portocala) .
Astazi am scos din cutia de upgrad-uri un set de centuri T2M. Setul este format dintr-o pinza auto-adeziva care imita binisor centura originala, un set de decaluri si inca un set de autocolant cu toate marcile producatoare de centuri (si nu numai). Cel mai important - un set de fotoincizii. Instructiunile sunt doar niste fotografii si o prezentare grafica. Din pacate destul de vag prezentat, astfel dai de niste piese pe care nu stii unde sa le pui. Am sa incerc sa revin cu noi fotografii cu scaunul finalizat si monococa si motorul lipite de placa de baza.

Salutari,
Tibi

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC02031s.jpg
  • Imagine atasata: DSC02033s.jpg
  • Imagine atasata: DSC02034s.jpg
  • Imagine atasata: DSC02036s.jpg
  • Imagine atasata: DSC02037s.jpg
  • Imagine atasata: DSC02038s.jpg
  • Imagine atasata: DSC02041s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 01 July 2012 - 05:03 PM

#31 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 22 July 2012 - 09:38 PM

Salut,

Am reusit sa lucrez la scaun si sa fixez centurile. Cu toate ca materialul pentru centuri (textil) are un adeziv si lasa ca prima impresie ca lipeste bine, dupa ceva timp am avut surpriza de a vedea toate imbinarile dezlipite. Nu stiu care este trucul, poate trebuie putin incalzite cu un fön (uscator de par), nu stiu, acum este seara si nu am vrut sa fac galagie. Am sa fac niste teste sa stiu cum se lucreaza pe viitor. Dar de siguranta le-am lipit cu Gator Glue, un adeziv pe care am inceput sa-l utilizez tot mai des, chiar si la lipit piese de plastic.
Comparativ pun fotografia scaunului inainte de modificare, si dupa modificare. Tot ce a mai ramas de lucru este sa lipesc scaunul in monococa si sa fixez monococa de placa de baza.
Sper sa reusesc asta in urmatoarele zile!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00822s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_5504.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 22 July 2012 - 09:41 PM

#32 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 21 August 2012 - 06:09 AM

Iti vine sa stai in el :) Spor in continuare !

#33 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 06 October 2012 - 06:42 PM

Va salut!

M-am reapucat in seara asta sa lucrez putin la Mclaren. Am avut timp acum 4 zile sa dau cu lac semilucios tot ce era gata imbracat in fibra de carbon. In seara asta am lipit scaunul de suport, iar intreg suportul de monococa. Urmeaza sa mai fac doua suporturi pentru centuile de la umar. Totodata am reusit sa ma apropiu de final si cu baza, tot ce mai trebuie sa adaug fata de instructiunile Tamiya este efectul de lemn pe care l-am exersat deja la Nieuport 17.

Atit deocamdata, sper sa mai pot face citeceva in perioada care urmeaza. Atasat citeva fotografii actuale.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05326s.jpg
  • Imagine atasata: DSC05331s.jpg
  • Imagine atasata: DSC05334s.jpg
  • Imagine atasata: DSC05335s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 06 October 2012 - 06:43 PM

#34 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
    modelismul

Postat 07 October 2012 - 01:32 PM

o veste foarte buna!
spor la munca!

#35 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 13 October 2012 - 05:30 PM

Salut Michi. Fac si eu ce pot. Lucrez la trei machete si fac la fiecare citeceva.
Inca un mic progres la placa de baza. Respectind instructiunile de la Tamiya am ajuns la concluzia ca trebuie sa mai adaug putin detaliu si aici, asa ca am vopsit sau mai bine zis am patat placa cu doua noante de maro acolo unde era suprafata vopsita cu portocaliu, dupa care am aplicat doua straturi de lac lucios pentru protectie. Acum, dupa ce sa uscat am aplicat cu pensula vopsea de ulei pentru a simula fibra de lemn. Am facut un mix (la ochi) de Burnt Umber si putin Yellow Ochre. Mai am pe aici pe acolo de sters din vopsea deoarece a intrat pe sub masti, dar asta o voi face dupa ce sa uscat vopseaua.
Ramane sa mai aplic niste decaluri de carbon dupa care pot unii monococa de placa de baza.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05341s.jpg
  • Imagine atasata: DSC05342s.jpg
  • Imagine atasata: DSC05343s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 13 October 2012 - 05:57 PM

#36 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
    modelismul

Postat 13 October 2012 - 09:31 PM

jos palaria pentru lemn!
am sa retin culorile folosite pentru ca arata foarte bine!

#37 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 28 October 2012 - 04:27 PM

Mici progrese si la Mclaren, am reusit sa pun centurile de la umar si am dat un wash la radiatoare. Urmeaza sa unesc monococa de podea si sa montez componentele electronice.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05376s.jpg
  • Imagine atasata: DSC05377s.jpg
  • Imagine atasata: DSC05375s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 28 October 2012 - 04:34 PM

#38 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 31 January 2013 - 11:51 AM

Ce cursa lunga, cand va ajunge la sosire?Imagine postata

#39 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 31 January 2013 - 03:31 PM

Hey norbi! Salut! Va ajunge, fii linistit! Am sa incerc sa mai lucrez in weekend la el, poate pot sa va mai arat niste progrese semnificativa. Oricum macheta este mai avansata decit in poze, trebuie doar sa mai adaug 6 decaluri mici (dar cu dichis) pentru a imbina placa de monococa.

:friends:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi