ceea ce trebuia sa fac demult, am inceput sa fac acuma. Este masina cu care Ayrton Senna a devenit campion mondial pentru a doua oara.
Varianta pentru care m-am decis este cea de la cursa din Monte Carlo unde Senna a si invins si este asemanatoare cu cea din poza de mai jos,
![Imagine postata](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/25/McLaren_MP4-5B_2009_Japan.jpg/740px-McLaren_MP4-5B_2009_Japan.jpg)
mici diferente sunt la aripa deportanta fata, lateralele masinii in zona radiatoarelor si configuratia elementelor de la aripa deportanta spate. Kit-ul este in schimb cel mai aproape varianta Monte Carlo asa ca nu am de facut modificari DAR trebuie sa cumpar decalurile cu Marlboro si Good Year care nu se mai dau la kit!
O treaba amuzanta a fost sa aflu care varianta de oglinzi sau folosit la Monte Carlo pentru ca din referintele pe care le aveam nu imi puteam da seama care este versiunea corecta, Youtube ma ajutat : Video oglinzile cu brate scurte.
Din pacate Kit-ul nu este perfect si are bavuri cu tonele, pin holes la greu si mi-a luat o saptamana sa le slefuiesc!(nici acum nu cred ca am terminat ca de cite ori ma uit, mai gasesc cite ceva) Dar ai iert pe cei de la Tamiya pentru ca acest kit l-am cumparat cu bani foarte putini! Pentru chituire am folosit Chit Plasto Revell , chit Tamiya dar pentru toate partile albe am preferat super glue, lasat sa se usuce 12 sau 24 ore.
Va fi necesara grunduirea intregii machete, interior/exterior deoarece vreau ca masina sa fie detaliata la partea electronicii, a motorului si partea superioara a caroseriei va fi detasabila. Mai jos vedeti poze cu masina ansamblata pentru testfit. Inca ma mai gindesc sa tai sau nu botul cu aripa deportanta. Din referintele pe care le am, acestea nu erau impreuna. Un lucru care ma pune pe ginduri este faptul ca daca tai botul caroseria va avea tendinta sa stea mai sus decit trebuie, lucru care a iesit in evidenta in momentul in care am ansamablat masina! Am sa ma mai gindesc...
Am sa revin cu noi fotorafii si explicatii pe unde am detaliat si ce anume.
Pi curind!
![:rolleyes:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/wink.gif)