Multumesc inca odata pentru aprecieri si sa va spun si povestea connstructiei...
Cu ceva timp in urma, dupa montare, avionul gata, urma vopsirea...cum asteptam vopselele, intr-un week-end, baiatul meu, isi face treaba pe langa vitrina unde tin eu machetele si face el ce face ca rastoarna toata vitrina pe jos...din fericire avariile au fost minore...mai putin la Avia, pe care apuca sa-l calce in picioare...de se face praf...numai aripile si deriva raman intregi, restul rupt (trenul de aterizare, montantii dintre aripi si elicea) sau crapat (fuselajul). Atunci am vrut sa renunt sa comand alta macheta sa o iau iarasi de la inceput, dar apoi m-am ambitionat si mi-am zis ca ar merge sa incerc un "scratch-build" cu aceasta macheta...ceea ce am si facut...am lipit si chituit avionul...iar montantii i-am refacut din lemn, lingurite de lemn cu care mesteci cafeaua...la Mcdonald's le gasiti daca comandati o cafea, lemnul este foaerte moale si se prelucreaza foarte usor. Oricum, montantii, au ramas mai grosi decat cei initiali, dar mai sanatosi sa zic, la fel si hobanele intentionat le-am lasat mai groase sa nu mai am probleme. Baiatul meu inca se joaca cu macheta...deja ma gandesc la reparatiile viitoare.
Cat priveste vopsitul...eu unul am diluat putin culoarea acrilica, si am folosit pensula din setul cu nr. 1 de la Mari Corabii...penultima editie, excelenta pensula.
PS..."Acum voi incerca sa construiesc un DeHaviland DH 4A, varianta englezeasca..."
Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 28 February 2011 - 11:56 AM