Forum Machete,Modelism,Hobby: Combinare vopsea lucioasa + mat - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Combinare vopsea lucioasa + mat

#1 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 25 February 2011 - 02:38 AM

Scuze daca cumva exista deja vreun topic pe aceasta tema, dar dupa primele 8 pagini m-am plictisit si am hotarat sa intreb direct :)

Ma lupt cu Revell USS Constitution si am urmatoarea intrebare:

Ce se intampla daca combin o vopsea email metalizata Revell (Copper) cu vopsea mata Revell (Black)? As vrea sa inchid putin nuanta aia de cupru. Pot aparea probleme? Trebuie sa folosesc un negru lucios?

Evident ca as putea incerca pe o suprafata de test, dar daca efectul apare in cateva saptamani, nu mai e relevant :)

Multumesc,
Alex

#2 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 25 February 2011 - 09:47 AM

Ca sa schimbi un pic nuanta cuprului este nevoie de foarte foarte putin negru asa ca nu prea conteaza daca vopseaua neagra este mata sau lucioasa. Singura problema care poate apare la o astfel de combinatie ar fi sa dispara efectul de metalizat al cuprului, dar numai daca pui prea multa vopsea nemetalizata.

Bafta!

#3 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 25 February 2011 - 10:44 AM

Da, ideea e sa inchid foarte putin nuanta aia pe niste portiuni foarte mici ale navei (mai exact bridele de prindere din zona carmei) de dimensiuni de aprox 1mm X 3cm.

Multam frumos, crios

#4 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 25 February 2011 - 04:54 PM

Salut, eu am inchis nuanta dintr-un Silver, metalizat, tot revell, cu negru si a iesit foarte bine fara efecte secundare. Am folosit cam un varf de pensula negru pentru vreo 5 picaturi de silver. Am folosit si o picatura de D509 pentru fluidizare.

Bafta

#5 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 26 February 2011 - 09:49 AM

Fa ceva teste comparative cu negru, maron, gri, verde. Vei afla care dintre nuantele rezultate iti place mai mult. Chiar daca se matuieste amestecul, poti folosi un lac lucios la final (lucru chiar indicat).

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi