Forum Machete,Modelism,Hobby: Forum nou dedicat zonelor geografice ( judetelor ) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Forum nou dedicat zonelor geografice ( judetelor )

#1 Useril este offline   Mihaly_Lazslo 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 15-February 11

Postat 24 February 2011 - 12:11 PM

In lini mari sunt incantat de forum , ma bucur ca l-am descoperit si zilnic incerc sa petrec timp citind diversele articole .
Totusi asi dori sa vin cu o propunere asi fi foarte incantat daca s-ar crea o fila noua pe forumul principal intitulata ex. " Judetul Cartula " in care sa se regaseasca sub forumuri care sa acopere toate judetele tarii (ex. " Timisoara - Discutii Libere " etc . ) ..... eu personal sunt din timisoara si asi fi foarte incantat daca asi avea ocazia sa cunosc alti pasionati de modelism de aici din oras initial am avea ocazia sa ne cunostem si poate in timp in functie de persoanele interesate putem merge mai departe cu organizari mai serioase la nivel local . (intalniri , proiecte comune , expoziti etc. )
Eu mai intru si pe un alt forum unde multumita unei sectiuni de genu am reusit sa cunosc multe persoane cu interese asemanatoare cu ale mele din localitatea in care locuiesc , se organizeaza intalniri saptamanale ... cel mai mare avantaj e ca am reusit sa imi fac prieteni noi cu care colaborez si ne ajutam forumul respectiv chiar mi-a facut viata mai usora :rolleyes: .
Caut sa imi fac cunostinte si la nivel national dar o organizare locala este mult mai usor de facut si pe aceast fundatie s-ar putea cladi mai usor si activitati nationale .

PS. Eu acum ma chinui sa cumpar revista Mari Corabi , alerg sapatamanal o ora de la un chiosc la altu pana il gasesc daca am fi in timisoara 10 persoane ( cred ca suntem 1000 )care ar vrea sa il cumpere ne am combina l-am comanda , transportul pentru un numar este identic cu transportul pentru 10 numere :) si in felul acesta ne ar costa cu 1 leu mai scump dar am sti o treaba ..... ca idee se poate verifica si calcula exact .... dar decat sa dai o ciocolata ( 4 lei )

Aceasta postare a fost editata de Mihaly_Lazslo: 24 February 2011 - 12:18 PM

#2 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 27 February 2011 - 03:12 PM

Poti linistit sa iei legatura pe forum-Pm-cu cei din Timisoara sau de unde vrei tu,putand discuta orice si oricat,fara ca acest forun sa devina SEGREGATIONIST .
P.S. daca urmareai rubrica evenimente si expozitii ai fi vazut ca in Timisoara e un grup de modelisti care abea ce s-au intalnit.Ia legatura cu ei.....

#3 Useril este offline   szek 

• Membru senior
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 27 February 2011 - 06:43 PM

Segregatie:
formă a discriminării rasiale constând în separarea persoanelor pe baza unor criterii de origine sau rase diferite din interiorul aceleiași țări (privind cartierele de locuit, școlile, sălile de spectacole, mijloacele de transport în comun, asistența medicală etc.); discriminare rasială; segregare (5). [Var.: segregațiúne s. f.] – Din fr. ségrégation.
Sursa: DEX '98

de la a propune crearea unui subforum (judetean, nota bene, nu etnic) pana la discriminari pe criterii etnice ( sau modelistice? ) e o cale lunga. parerea mea.

in TM au inceput sa se intalneasca machetistii. vezi aici: http://www.cartula.ro/forum/Expozitie-timi...20&start=20
eu nu am ajuns inca, din pacate, din lipsa de timp, dar promit ca va vin pe cap cat mai curand.

#4 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 27 February 2011 - 08:47 PM

" Drumul de o mie de li incepe cu un pas" -proverb chinezesc. SEGREGATIE- SEPARAREA UNOR PERSOANE PE BAZA UNOR CRITERII OARECARE-culoarea ochilor,zone geografice,marimea piciorului .......
De ce sa nu facem o puzderie de subforumulete pentru diferite regiuni ,resedinte de judet , orase ,sate ,cursuri de apa.............
O idee mai stupida ca asta n-am vazut pana acum.
Asta in conditiile in care pe acest forum,in forma lui actuala, se inteleg si se intalnesc Clujul cu Mangalia,Craiova cu Iasul ,Galatiul cu Alba ,in care s-a corespontat cu modelisti din Turcia,Gecia,Canada,Israel,Anglia , Ungarias.a.m.d. fara sa se mai creeze subforumuri speciale .Acest forum UNESTE , nu separa.
Si asta pentru ca unuia ii este lene sa puna o intrebare sau sa caute 2 minute pe forum.....
De ce sa nu infiintam , de exemplu o linie verde ? sau mai bine o hot-Line.......da' sa fie cat mai hot.......

#5 Useril este offline   Mihaly_Lazslo 

• Membru deplin

Postat 27 February 2011 - 10:21 PM

Eu am incercat sa vin cu o propunere , o propunerere care speram sa inbunatateasca comunicarea intre modelisti si sa incurajam dezvoltarea locala ! Nu inteleg de ce uni sunt asa de revoltati ! Am ceva experienta in forumuri nu este primul forum pe care postez !
Stiu ca pot comunica prin PM cu cei din judetul meu , dar nu am nici un secret si vreau sa poata cititi toata lumea ce am de spus , nu sa trimit zeci de mesaje si sa citesc dupa acea alte zeci de mesaje , acuzatiile tale ca a-si fi un Separatist , nu sunt justificate daca vei fi interesat sa sti unde ne intalnim noi duminica , sau vrei sa participi si tu atunci vei putea inplica si tu in discutie , Nu ma zis sa restrictionam acesul la ele !
As fi curios cum poti organiza o intalnire si stabili o locatie prentru ea prin PM , in asa fel incat sa fie toata lumea multumita de ora si de locatie .
Sa va dau un exemplu concret , Forumul ClubX.com (X = o marca de masina ) , exista pe forum sectiunea judetulclubX , cu 41 de subforumuri ( judetele tari ) ..... .
Avanatje :
In timisoara sunt organizate intalniri saptamanale , data si locatia acestor intalniri sunt stabilite pe acest sub forum.
Sa presupunem ca am nevoie sa inprumut un obiec (care are legatura cu activitatea noastra) ca fac o porba , apelez la comunitatea locala ! ( exemplu concret : trebuia sa imi fac ITP la masina , dimensiunea de la cauciucuri nu se potrivea cu cele din talon , am postat pe forum si in cateva ore sa gasit un timisorean care are masina ca a mea si a fost deacord sa facem un schimb de roti pentru cateva ore ...... ) .
Chiar nu vad ce poate fi rau in asta ...... si pe celalate forumuri am facut prieteni din toata tara , vb la telefon si pe mess dar e mai greu cu intalnirile si cu colaborarea din pacate .....
Nu vreau sa descentralizez puterea acestui forum si sa obtin independenta regiuni Timis ! , daca ar exista niste celule locale puternice in fiecare judet ! atunci o organizare nationala ar fi mult mai usoara !

Aceasta postare a fost editata de Mihaly_Lazslo: 27 February 2011 - 10:23 PM

#6 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 27 February 2011 - 11:14 PM

Decat sa cream j-de mii de forumulete dupa cine stie ce model ,iata um model de succes aplicat la Alba , unde sunt 16 membrii in asociatie.
1.Se pune intrebarea existentiala - ma , care esti ma din orasul meu , fireai tu sa fii ?
2. Raspunde persoana X - io mi's,iacata-ma acilea !
3. In loc sa chat-uim ca disperatii (sau ca juniorii de generala) la tastatura , vine iar o intrebare intrebatoare - ai tilifon,mai judet mai ?
4. Daca inculpatul are agregat cu microwele zice - am ma' ,da care-i buba ? Daca nu are atunci treci le semnale cu fum, de' asta-i treaba...
5. Tu , fericit ca omu' are tecnologie la purtator , graiesti - da ma si mie numbaru' tau , daca nu esti de la SRI cumva , sa ne-ntalnim cu niste gagii faini , sa
povestim de muieri si folbal la un clondir de rachie .
6. Si iac'sa , in 2 timpi si o miscare, se va lega o pretenie ce va sa dureze mii si mii de ani .... ( ati incurcat-o , na !)
Sper ca-i inteles ca din primul contact,telefonul e cea mai buna solutie ( si cea mai rapida ) pentru tot felul de povete , sfaturi , si ce-oi mai vrea tu ..
Cel putin eu ii adun pe baieti la o sedinta in nici 10 minute.Si nici nu tre' sa-nvat dactilografie la tastatura.
Si din cate stiu eu marea majoritate prefera in faza 2 contactul telefonic in locul tastaturii.Parca e mai personalizat o lecuta....
Nu ? .....

Un P.S. necesar
Lipsa unui subforum pentru judetul/orasul/strada cutare nu ne-au inpiedicat ca creeam o asociatie nonguvernamentala in mai putin de 3 luni de cand ne-an intalnit mai mult de 8 membrii.
Si te asigur din experientele noastre ca, in probleme de comunicare doar gandul poate inlocui telefonul.
In nici un caz tastatura.

#7 Useril este offline   Mihaly_Lazslo 

• Membru deplin

Postat 28 February 2011 - 12:44 AM

.... Hmm si crezi ca daca ar aparea un sub forum " Discutii Libere - Alba Iulia " te ar incurca in vreun fel in munca ta depusa pana acuma ?
eu zic ca forumul asta este vizitata de mai mult de 20 de persoane care locuiesc in judetul Alba ! Nu te ar avantaja sa creasca numarul membrilor la ONG tau ?
P.S . Cat despre telefoane credema am auzit de ele la 24 de ore schimb 2 baterii si cam la 3 luni imi schimb telefonu ca se face praf si asat fara sa dau cu el de pamant ..... credema mie personal nu imi place sa fiu sunat asta din cauza serviciului . Dar fiecare om e diferit ....

Un P.S. necesar

in cazul in care ar fi existat unui subforum pentru judetul/orasul/strada/numar de casa poate nu dura 3 luni sa faci un ONG (se poate face in cateva zile , cred , ) si ar fi avut mai multi membri :( ....
Tastatura nu este un mijloc inportant de comunicare ? as organiza un sondaj pe tema asta , orcat de mult ai folosi optiunea de conferinta pe telefon nu stiu de ce sunt eu convins ca de regula (99%) vb cu o singura persoana ! Discutia noastra de aici are 215 vizualizari (stiu de 20 de ori am intrat eu sa zicem )
dar vreo 100 de persoane tot au reusit sa citeasca discutia noastra ....in cazul in care vb la telefon eram doar noi ( si eventual aia de la SRI ) .

" verba volant scripta manent "

Aceasta postare a fost editata de Mihaly_Lazslo: 28 February 2011 - 12:49 AM

#8 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 28 February 2011 - 01:23 AM

Chiar cu un avocat bun si cu pile in Bucuresti,crede-ma,un ONG nu se infiinteaza in mai putin de 2-3 luni.A, daca ai ceva (mai multi ) bani de uns rotitele il faci dar in nici un caz in 2-3 zile(avocatul nostru s-a miscat rapid,ca de, lua si el banii mai repede) dar tot a durat.
De uitat pe forum ma uit sa vedem oarece noutati.Daca am vre-o nelamurire intreb, si mai bine,iau scula "satanei" furmez ,si iau informatia direct de la Hind sau Z-Mare,sau Bill ,sau Xaba ,sau Olaf ,sau ,Pavel , Sau Cristi Calu ,sau Laure ,sau Tibi22 , sau cu............
Este mult mai completa(informatia )asa,mai directa,mai personalizata.Si credema,ca prin natura serviciului(12 ore la calculator si telefon) mi-e urat sa tot bat tastatura in loc sa-l sun pe...si sa povestim.Si inca o chestie ciudata la tine-preferi sa-ti chat-uiesti colegii de pasiune DIN ACELASI ORAS in loc sa-i suni . Sau preferi ca si la intalniri sa veniti mascati si cu laptoape la voi.Stii tu, activitatea ta preferata - tastatul.Parca ti-e frica de un contact direct( ce-i drept e drept, la calculator nu vezi si nu auzi tovarasul "pe care vrei sa-l intalnesti",
Eu am aflat ,simplu, de intalnirea timisorenilor de la rubrica de Evenimente si... pe care am avut curiozitatea sa o deschid.De ce sa butonez subforumuri judetene cand la rubrica mai sus mentionata am toate evenimentele locale expuse ?
In fine,sper ca forumul sa nu se schimbe ,si-a dovedit functionalitatea in atatia ani.
Dar procedezi cum vrei....
Da, de ce nu va faceti voi un forum al vostru - si numai al vostru Timisorean get beget ,si scapati de neaveniti. Asta-i ideea care va merge ....

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 28 February 2011 - 03:22 AM

Va certati fix aiurea, si ati ajuns la chestii grele de tot. Va potoliti?

Ca sa va linistiti, raspunsul este simplu, NU. Pentru simplul motiv ca sunt si asa o gramada de sectiuni si sub-sectiuni, si sunt de parere ca segmentarea forumului in alte n-spe mii de sectiuni nu aduce nici un avantaj real, chit ca in teorie poate ar fi o idee buna. Fiecare sectiune/subsectiune are setari proprii in softul forumului, si deja sunt prea multe ca sa le pot administra usor.

Se poate face un topic la Discutii Libere care rezolva problema destul de simplu. Daca se dovedeste ca vor fi prea multe astfel de topice cu subiect de interes local (>15-20), o sa reconsider raspunsul.

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 28 February 2011 - 08:59 AM

Hey baieti! Puneti mina pe scule si lucrati! Aratati ce faceti si nu bla bla! Si eu consider ca nu este necesar sa se deschida noi subforumuri, nu vad rostul lor!
Asa ca... happy modelling!

#11 Useril este offline   Mihaly_Lazslo 

• Membru deplin

Postat 28 February 2011 - 09:00 AM

Mersi pentru raspuns inteleg motivul deciziei , si apreciez portita lasata deschisa . o sa iau calea discutilor libere , sunt sigur ca va fi suficient .
Ma bucur ca am avut ocazia sa vb si cu colegul @busila , ii multumesc ca si-a facut timp pentru mine , asi fi fost si mai incantat daca discutia noastra ar fi fost putin mai constructiva si nu sar fi pus ata de mult accentul pe dominarea interlocutorului . Aici imi asum si eu o parte din vina .

PS Astea cu ONG imi cer scuze nu am stiut ca e asa de complicat eu personal sunt fan SRL , eu personal de multe ori cand vine vb de comunicare folosesc TST (daca nu arde ) deorece la telefon risc sa imi deranjez interlocutorul , prefer sa las un mesaj scris , in cercul meu am observat ca lumea apreciaza acest mod de abordare a problemei .

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 February 2011 - 10:03 AM

Sustin cele zise de Cartula. Fiind o comunitate mare si deschisa, nu inteleg de ce trebuie sa ne grupam pe bisericute.
Ca sa nu se mai bata apa in piua, imi asum raspunderea inchiderii topicului.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi