salut Saci
Tot ce vreu sa-ti spun e sa citesti cu atentie ce scrie pe butelia de la Revell, si ai sa discoperi ca in ea nu este aer comprimat ci butan, propan.....
motivul e simplu de ce.....la cat aer comprimat ar incapea intr-o butelie din aia sincer nu cred ca ai apuca sa vopsesti o aripa de avion 1/72....
Acel gaz care e in butelie (propan, buton) e in stare lichida, si cand trece in stare gazoaza i-si mareste mult volumul de unde rezulta acea presiune pe care poti sa o ai ca sa vopsesti, si e suficent de mult gaz ca sa poti vopsi 4-5 avioane la 1/72.
Tie nu-ti trebuie nici un rezervor pe care sa-l umpli la o benzinarie cu aer, ci acea butelie se poate umple foarte simplu cu rezerve de gaz pentru brichete, si culmea nu-ti trebuie nici macar un adaptor ceva, parca e facuta special sa o poti reumple.
Dezavantaje....
cel mai mare este scaderea destul de rapida a presiunii datorita foptului ca o data cu eliminarea gazului din butelie, butelia se raceste destul de repede si tare, uneori aproape ca pride bruma pe ea.....
un alt dezavantaj foarte important e ca gazul e foarte inflamabil......trebuie lucrat in spatii foarte bine aerisite si ferite de foc deschis...scantei.....
Toate astea ti le spun din propie experenta ca vreo 2 ani am folosit si eu sistemul pe care i-l ai tu acum.
Iar pe forum pe undeva mai este o discutie despre acea rezerva , butelie, de la Revell
bafta
Aceasta postare a fost editata de corsar: 28 February 2011 - 12:37 AM