Admiral graf spee am nevoie de niste sfaturi
#1
Postat 19 February 2011 - 08:25 AM
Scara 1/350.Pana aici toate bune.Dar sunt un pic cam nedumerit cu vopsitul.Kit-ul cere vopsea Humbrol enamel,am gasit dar nu si thinner.pot folosi altceva?Exista anumite tehnici de vopsire a acestor machete?
Cand se foloseste Primer-ul si cum?
Va multumesc anticipat.
#2
Postat 19 February 2011 - 11:07 AM
La nave, e destul de dificil de vopsit uniform carena, intrucat e vorba de o suprafata mare (mai ales la scara 1/350). Ai putea sa folosesti un spray pentru aceasta etapa. De asemenea, e indicat sa iti iei o banda de mascare, pentru a delimita fara complicatii opera vie. Poti folosi si scotch de hartie pentru constructii, numai ca adezivul poate fi foarte puternic, iar la dezlipire se poate sa iei si vopseaua (daca tragi mai intai scotch-ul pe pantalon, o bluza fara scame, etc, mai reduci acest pericol).
In pricipiu, pentru zona de suprastructuri, e indicat sa vopsesti pe subansamble - turele, radare, etc. Adicatelea construiesti turelele, vopsesti, si abia dupa aceea lipesti.
Dupa umila mea parere, decat sa dai banii pe primer, care la plastic nu e neaparat necesar, mai bine achizitioneaza un tub de chit pentru lufturi. Ar mai merge si cu superglue gel, dar e munca mai mare la smirgheluit.
Pentru macheta ta, care reproduce o nava superba, ar fi interesant de achizitionat un set de detaliere foto-decupat, numai ca asta cere ceva experienta.
Un sfat - cauta pe forum topicul lui Degrelle cu Bismarck-ul. Ai ce vedea.
#3
Postat 19 February 2011 - 01:33 PM
De cine este produs kitul? La al meu (Revell) e musai nevoie de kituire la lufturi si cea mai buna solutie ar fi kitul Tamiya cu timp de uscare 6 ore. Arata poze sa vedem si noi ce ai pe mana :)
Spor la treaba!
#4
Postat 19 February 2011 - 03:40 PM
si mai este si problema nuantelor sau mai bine zis a culorilor
cat despre banda de mascare am luat de la Tamya si am testat-o .am fost destul de multumit
ti-am urmat sfatul si am construit in prima faza doar corpul navei
am vrut sa pun si ceva poze dar nu-mi urca decat max 348k si nu stiu cu ce sa fac poze asa de mici
din pacate am comandat Tamya extra thin cement si inca nu l-am primit.asa ca am folosit Bison ciano acrilic.este ff bun dar nu pentru machete,desi este lichid in unle cazuri se comporta ca un adeziv gel,ramanand pe alocuri sticlos
deci daca nu ai ce-ti trebuie nu te apuca!
alexelu marinelu ai dreptate nava este superba,numai ca cei de la Academy,nu au masurat exact opera vie si la un moment dat apate un luft aproape de pupa,la prima vedere imsesizabil,dar un ochi antrenat.....bine macar ca este simetric (babord/tribord)
Napster ,cred ca am pornit pe un drum destul de provocator ,sper sa ma tina nervii si rabdarea pana la sfarsit
#8
Postat 19 February 2011 - 11:29 PM
daniel79tl, la 19 Feb 2011, 15:40, a spus:
... si mai este si problema nuantelor sau mai bine zis a culorilor
... cat despre banda de mascare am luat de la Tamya si am testat-o .am fost destul de multumit
... din pacate am comandat Tamya extra thin cement si inca nu l-am primit.asa ca am folosit Bison ciano acrilic.este ff bun dar nu pentru machete,desi este lichid in unle cazuri se comporta ca un adeziv gel,ramanand pe alocuri sticlos
alexelu marinelu ai dreptate nava este superba,numai ca cei de la Academy,nu au masurat exact opera vie si la un moment dat apate un luft aproape de pupa,la prima vedere imsesizabil,dar un ochi antrenat.....bine macar ca este simetric (babord/tribord)
Incearca sa cauti Tamiya Spray pe hobbyx.ro. Gasesti usor pe net o echivalenta Humbrol - Tamiya. Banda Tamiya este cea mai buna alegere. Tamiya ETC este un produs excelent, de asemenea. Eu folosesc Loctite Gel pentru CA Gel (cel mai bun mi s-a parut cel de la UHU, dar nu cel din Romania, ci luat de afara), sau Picatura pentru CA lichid. Lufturile se rezolva cu Chit (cel produs de Tamiya este foarte OK).
Gandeste-te serios la un set de PE-uri. La scara asta, o nava fara balustrade si radare din PE e departe de adevar. Ai un mare avantaj ca e prima / una dintre primele machete - "stocul" de proiecte iti lasa destul timp pentru detaliere extensiva. Nervii n-au ce cauta in machetism. Lucrezi machete tocmai pentru a te detasa de ei.
#9
Postat 13 March 2011 - 03:02 PM
dorind sa aduc o nota personala acestui proiect ,suportul machetei l-am vopsit in negru mat iar caracterele cu o usoara neglijenta in auriu facandu-l sa para hand made
oricum am de facut ceva retusari
Ce parere aveti?Sa-i fac o linie de plutire cu negru sau sa o las asa?
Sper sa va placa ce am realizat pana acum.
Pana data viitoare salut si spor la treaba!
#10
Postat 13 March 2011 - 05:06 PM
#11
Postat 13 March 2011 - 06:23 PM
Aceasta postare a fost editata de Degrelle: 13 March 2011 - 06:27 PM
#12
Postat 13 March 2011 - 07:43 PM
Citeaza
Citeaza
#13
Postat 18 June 2011 - 07:31 AM
ieri am primit kit-ul navei de la heller scara 1:400
am cam stat sa ma uit ca nu intelegeam mare lucru
daca se poate un sfat
fiind incepator as dori ceva de lipit nu foarte rapid pt inceput
ce-mi recomandati?
#14
Postat 18 June 2011 - 03:29 PM
Relu, uite aici: http://www.parcmodels.ro/ ( ai link pe prima pagina)
sau http://www.machete.r...i?sort=&c_pag=2
sau http://www.hobbyx.ro...=106&subcat=206
sau http://www.xaba.ro/i...n&keres=&page=7
PS: Daca te uitai mai atent sigur gaseai pe tot forumul asta cateva idei de adezivi.
Aceasta postare a fost editata de kamikaze: 18 June 2011 - 03:29 PM
#16
Postat 20 June 2011 - 08:59 AM
am vopsit nave la pensula, spray, aerograf.
La pensula apar intotdeauna urme vizibile la dimensiunile relativ mari ale unei plutitoare. Un tub spray te ajuta sigur, si este util si la alte proiecte, deoarece consumul nu este foarte mare. Trebuie sa acorzi atentie doar compatibilitatii vopselurilor, sunt producatori care realizeaza palete foarte largi de culori, insa nu ai cum sa folosesti diferite tipuri de vopsele care interactioneaza intre ele. Se poate vopsi si cu si fara primer. In general primerul asigura o aderenta mai buna a vopselei pe suportul din plastic. Teoria spune ca prima data (dupa lipire si slefuire) sa speli macheta cu un detergent pentru inlaturarea urmelor de grasime. De la caz la caz, dupa spalare eu practic si curatarea cu alcool, pensulez macheta si o usuc cu aer cu aerograful, daca exista detalii fine sau prin stergere cu prosop de hartie. La vopsirea cu spray este obligatorii sa iesi in natura sau in garaj, dupa caz, in casa exclus.
Exista multe tabele de compatibilitati. Problema cu culorile set complicata, se pot da doctorate in domeniu, colorimetria fiind o stiinta. Intr-un fel arata culorile pe o mapa de prezentare tiparita, in alt fel pe monitor, si posibil in alt fel pe macheta. Daca nu ai chiar culorile recomandate de producator in kit, poti folosi metoda subiectiva sau ochiometrica. Faci combinatii, notand insa cantitatile de amestec, pana vei obtine ceva care aduce cu realitatea. Cand vei fotografia macheta, oricum vei avea posibile diferente, dar pe ansamblu poate fi ok.
Spor la lucru.
#17
Postat 22 June 2011 - 10:45 AM
Referitor la linia de plutire ..parerea mea este da , fa-o. Era mai usor daca o faceai inainte sa vopsesti opera vie dar merge si acuma. Daca crezi ca nu izbandesti poti incerca cu o banda subtire din autocolant. Eu as sugera asta inainte de incercarea cu vopsea. Avantajul e ca e curata , e constanta pe toata lungimea , si o poti scoate mai usor decat vopseaua daca greseti ori nu iti place cum a iesit. E drept ca arata mai bine vopsita nu apare ca facuta din "tabla"
Uita de vopsit in natura , ...vopseaua ta va aduna toti lolotzii de praf posibili din zona.
Noroc Bun
Aceasta postare a fost editata de ckrcka: 22 June 2011 - 10:53 AM