Forum Machete,Modelism,Hobby: ME 262 smer 1:72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ME 262 smer 1:72 cateva intrebari si nelamuriri

#1 Useril este offline   skib 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 24-December 06

Postat 12 February 2011 - 11:20 AM

Salutare tuturor!

Din cauza timpului(lipsei mai bine spus) nu prea am mai avut timp de nimic ,dar de curand am scos de la "naftalina" un ME 262 de la smer ,luat de la coleg forumist.

am decis sa il fac cat mai "out of the box" precum ar spune americanul,din motive de bani si timp ......exact in ordinea asta,din pacate.

am incercat sa fac cateva chestii "Scratch -build" pentru ca ...sa fiu sincer nu e cea mai corecta macheta pe care am pus mana.cockpitul e dezastru dar incerc sa rezolv ce pot.o sa pun si niste poze din timpul constructiei daca intereseaza pe cineva...

acum sa revin la intrebari si nelamuriri,o sa le structurez putin:

1.care ar fi echivalentele urmatoarelor nuante(Humbrol) la Revell? si daca imi puteti recomanda un lac care sep oate cumpara de la noi(lucios ,mat sau semi ? )

Brown Violet H98

Dark Green H116

light Blue Gray H145

Black Grey H24

2.Macheta are detaliile in pozitiv.din cate am citit inca din fabrica se chituia zonele cu nituri pentru o aerodinamicitate mai buna.intrebarea mea e daca ar fi
bine sa atenuez putin cu un smirghel fin detaliile per total sau sa le las asa.De asemeni dupa vopsire(pensula) ce wash ar fi mai eficient?

3.care ar fi o culoare mai "realista " a ...o sa zic "thrustere" caci am un lapsus total.ma gandeam la un aluminiu cu un wash negru + praf creion.din pozele pe care le-am gasit ,sincer nu am putut sa ma decid "ochiometric"

va multumesc anticipat daca ati avut rabdare sa cititi totul :lol:

Era sa uit schema de vopsire,acest 3 galben imi este mai facil de vopsit cu pensula decat cel Stab/KG 76,cu acel efect de "molie".pacat de schema de vopsire de pe aripi,sper sa nu strice linia )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DRW50182_ME262A_1A_YELLOW3_.jpg

#2 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 12 February 2011 - 11:55 AM

Salut.
Nu sunt avansat, dar pot spune cate ceva despre ce ai de facut...
In primul rand, gaseste ceva documentatie pe net (poze, sceme de vopsire, etc) care sunt vopselele reale. Oricum, ia de baza schemele cu vopsea RLM (folosite de aviatia nazista).
Second, gasesti pe la supermarket (gen Carrefourre) sau pe saitul revell.ro, setul de 6 vopsele militare RLM de la Revell (sunt foarte apropiate de realitate).
Vor posta si "greii" de pe forum si te vor lamuri.
Bafta si spor!

PS: uite aici 3-ul galben.

Aceasta postare a fost editata de Kromag: 12 February 2011 - 12:14 PM

#3 Useril este offline   skib 

• Membru deplin

Postat 12 February 2011 - 08:37 PM

Multumesc pentru sugestii dar 3`ul din linkul tau e o ruda din alta unitate.setul de care vorbesti nu stiu daca contine culorile luftwaffe.cel putin acela care era pe site`ul revell.

din cate am citit 3`ul meu ar fi operat prin Lechfeld,mai 1945.mai multe nu am gasit ,sau nu am stiut eu sa caut

fac o paranteza si rog un moderator sa stearga celalalt thread deschis ,nu imi pot explica de ce sunt 2 deschise.

va astept cu sfaturi :lol:

#4 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 12 February 2011 - 08:50 PM

1.Humbrol 98 este Chocolate. Doar Gunze are vopsea dedidata.pentru Humbrol si Revell scoti nuanta din amestecuri.
2.Humbrol 116 este U.S.Dark Green
3.Humbrol 145 este Medium Grey
4.Humbrol 24 este Trainer Yellow
Ai gresit toate codurile,data viitoare cauta cu atentie.
Culori poti lua de la
1.Parc Models
2.Xabaa.ro
3.Machete.ro
4.Hobbyx
5.Modelism.ro
Pentru culori germane unul dintre cei mai avizat este Z-Mare.Ia legatura cu el si te va lamuri.

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 12 February 2011 - 10:09 PM

A'propos de detalii:
Baga Me 262 pe google images si cand gasesti o poza de calitate foarte buna si mare vezi si tu cum se vad acolo detaliile figurate pe macheta ta.
In functie de asta decizi ce trebuie sa faci. Cel mai simplu si mai apoi usor de demonstrat cu poza - uite dom'ne de ce am facut asa !

#6 Useril este offline   skib 

• Membru deplin

Postat 12 February 2011 - 11:11 PM

wurger corect! doar intrebasem cum as putea sa fac sa evidentiez doar putin chitul pu sub vopsea.ceva imi zice ca nu o sa arate cum imi doresc cu gravura asta in pozitiv.o sa smirgheluiesc putin si vedem ce iese.wash`ul ala ma intereseaza mai mult,tu ce imi recomanzi?

referitor la codurile vopselelor m-ai facut curios busila si am am luat inca o data hartia cu instructiuni,dar ma jur ca cei de la smer asa indica.

traducerea din germana indica rlm`urile care par mai "la locul lor" adica :

brown violet rlm 81

dark green rlm 82

light blue grey rlm 76

black grey rlm 66

deci sunt relativ lamurite,acum ramane sa aleg ceva care sa mearga la pensula si as fi inca o data recunoscator daca mi-ati putea indica (pe stocuri am gasit agama ,model master ,si revell)

numai bine! sper zilele urmatoare sa revin si cu poze,tocmai ce am terminat de gaurit locasurile celor 4 mk108

#7 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 12 February 2011 - 11:35 PM

skib: ai dreptate, mai e un 3 galben. Asta a fost primul gasit la o tura cu google.
Pt. echivalente vopsele RLM, uite un articol, diferite scheme de vopsire aici pt me 262a 1a (si nu numai) si un catalog cu vopsele RLM (pt comparatie).
Iti mai trebuie RLM 04 -galbenul de la motoare, RLM 66 este pt interior cockpit si bai tren aterizare.
Sa ai spor.

PS: setul de 6 culori e pt schema early de camuflaj (rlm 71/72/65 cu 02), deci nu-ti e de folos (doar daca ai in plan si me 109 timpurii)

Aceasta postare a fost editata de Kromag: 12 February 2011 - 11:41 PM

#8 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 12 February 2011 - 11:53 PM

Prima data nu corespundeau codurile vopselelor Humbrol date de tine.Acum vii si spui ca sunt RLM-uri.MAI MULTA ATENTIE data viitoare .Xaba are email-uri dedicate(RLM-uri) de la Gunze pentru avioanele germane.Nu am folosit si nu stiu cat sunt de corecte.Aparent,eu zic ca-s OK.

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12671
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 February 2011 - 11:52 AM

Macheta are oarece bube, si nu lipsa de detalii ar fi ultimile, cam greu sa o faci direct din cutie ca sa iasa ceva bine.
1. Acele culori sunt RLM 81/82/76 si RLM 66. RLM 66 este pentru interiorul cocpitului. Din pacate nu au echivalente directe Revell sau Humbrol, ci doar culori aproximative/apropiate, dar se pot folosi daca nu esti mai catolic decit papa. Pentru Jambe, baie si interior voleti tren, folosesti RLM 02. Janta este un gri foarte inchis, dar merge si negru.
2. Regraveaza intreaga macheta, unele linii de panou sunt incorecte. Cum? Uite aici: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Gra...panourilor.html
3. Cum naiba de stim mai bine o limba straina decit cea materna. Propulsoare sau motoare, simplu, nu? Carenajul motoarelor este vopsit in culoarea fuselajului, RLM 76, mai putin partea ce acopera ajutajele. Acolo folseste MM 1406 peste care faci o tufuire usoara cu rugina, dupa care lustruiesti usor cu o cirpa moale.

#10 Useril este offline   skib 

• Membru deplin

Postat 13 February 2011 - 02:57 PM

E bine ca am scapat de grija cu nuantele.

Posibil sa incerc o regravare macar partiala ,nu are rost sa le fac ca apoi sa le acopar.am vazut cateva poze bune cu niste avioane restaurate si nu prea am vazut nituri ,totul fiind mascat.

m-am uitat peste site`urile pe care mi le-au recomandat colegii si o sa comand ce imi trebuie ,incerc momentan sa mai salvez cockpitul.

incerc sa revin cu poze cat de curand

#11 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 13 February 2011 - 04:19 PM

Vopselele necesare le vei gasii la xaba.
Din cite vad pe sit-ul lui, acestea sunt tip laquer si acrilice. In cazul in care te decizi la vopsele tip Laquer, sfatul meu este sa aplici citeva straturi de grund inaintea vopsirii schemei de camo. Sa fiu sincer, vopsele Laquer Gunze nu am folosit inca, dar cele acrilice sunt exceptionale.

Vopselele Laquer sunt :

GS-C 116 - RLM 66
GS-C 121 - RLM 81
GS-C 122 - RLM 82
GS-C 117 - RLM 76

sau acrilice :

GS-H 416 - RLM 66
GS-H 421 - RLM 81
GS-H 422 - RLM 82
GS-H 417 - RLM 76

Arata acest topic

Pagina 1 din 1