Povestea a inceput de cand am vazut in magazin kitul unui Eurocopter EC 135 "Luftrettung" (revell 1/32), dar ideea de a-l face Smurd a venit cand am vazut la tv un reportaj...si mi-a sarit in ochi asemanarea dintre ele, caut pe "gugal" si observ ca e acelasi aparat de zbor, doar ca are alta tehnica pe el...ceea ce nu reprezinta o problema. Pana in momentul de fata, in kit am toate piesele cu care ii fac conversia (exista chiar o culee cu piese pentru o varianta de politie, de pe care m-am ajutat foarte mult).
Apoi gasesc in Kaufland, de la Dickie toys, un s.o.s. van, replica Mercedes Sprinter ambulanta. N-a fost decat un pas, iau telefonul din dotare, il pun pe langa masina si "masor" lungimea. Acasa caut dimensiunile si deduc scara....v-ati prins deja despre ce e vorba...masinuta se potriveste perfect in peisaj.
Pentru curiozitate,aici este o poza cum arata masina inainte de dezechipare complet (are si instalatie sonora si luminite), decupata usa (chin mare, plasticul are vreo 2.5-3 mm), vopsita in alb lucios, trasate dungi cu Luminous Orange (Revell), scratch-built interiorul, vopsit stopuri, faruri, bari (erau negre, acum sunt "gunship grey", era singurul gri inchis la indemana, dar e exact ce trebuie). Mai am sa fac inscrisurile cu ambulanta, numere de telefon si ce-or mai fii.
Cateva poze la lumina lampii pentru moment, vor urma unele mai clare cand finalizez modelele. Tin sa precizez ca porocaliul nu se vede nici pe aproape de cum arata pe viu, are o tenta fosforescenta.
Spor la modelit !
Aceasta postare a fost editata de GGG: 03 February 2011 - 12:20 AM