Forum Machete,Modelism,Hobby: planse yola sau velier - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

planse yola sau velier URGENT!!!!!!!!!!!!!

#1 Useril este offline   giani 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 01 February 2011 - 07:28 PM

vreau sa fac rost de scheme la un simplu velier sau yola pentru fiul meu, rares,pentru ca a ramas impresionat de revista deagostini si pana publica toate plansele...eu sufar :bang:

#2 Useril este offline   add2mix 

• Membru deplin
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 14-March 06

Postat 01 February 2011 - 07:43 PM

http://www.mo-na-ko....lode-planky.htm , http://www.mo-na-ko....ode-planky2.htm

#3 Useril este offline   CapDeFonta 

• Membru deplin
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 21-March 11
  • Interests:Gaming si navomodelism

Postat 24 April 2011 - 01:45 PM

Salut,

Vreau sa-mi construiesc un mic velier pe care sa pun un sistem RC. Cele 2 planuri postate de care add2mix sunt destul de sumare din punctul meu de vedere si nu prea ma ajuta (incepator fiind) ... doar ca sunt "simplute", acesibile si par sa aibe o dificultate redusa.

Daca cineva poate pune planuri de constructie pentru un velier micut (50-70 cm), instructiuni de construire si sfaturi pentru materiale necesare modelului ar fi minunat.

Pana acum toate velierele la care era descrisa "constructia" prezentau pas cu pas asamblarea modelelor din fibra de sticla sau unele destul de avansate ale caror detalii de constructii cam lipseau.

O varianta de constructie care imi surade si de care imi aduc aminte (cred ca am vazut-o intr-un "almanah" din podul bunicilor) e ca coca navei sa fie construita din polistiren (celuloza). Dupa slefuire corpul e acoperit cu fasi de ziare lipite cu aracet, slefuit si iar acoperit (2-3 straturi).
Odata terminat procesul, corpul poate fi chituit si vopsit.
Din pacate nu-mi mai aduc aminte celalate detalii legate de punte si felul in care era prins catargul si vela + sistemul RC.

Multumesc

#4 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 24 April 2011 - 02:04 PM

Acest forum este dedicat machetelor statice.
Pentru RC iti recomand http://modelism.info.ro/. Fiind dedicat RC-ului, useri sunt mai familiarizati cu ceea ce ai tu de facut/construit decat userii acestui forum a caror preocupare este, asa cum zice si regulamentul:

Citeaza

Forumul cartula.ro este un forum destinat modelistilor interesati de realizarea machetelor statice

Destul de multe informatii poti gasi si la adresa: http://www.veliere.r...veliere-rc.html.
Rasfoieste site-ul bine caci are multe lucruri care te intereseaza pentru tema ta.

Bafta!

#5 Useril este offline   CapDeFonta 

• Membru deplin
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 21-March 11
  • Interests:Gaming si navomodelism

Postat 24 April 2011 - 04:31 PM

Mersi Crios de raspuns ... totusi inainte sa postez aici, am vizualizat site-urile mentionate de tine iar informatiile sunt putine si "saracacioase" iar unde sunt, detalii acestea sunt oferite modelelor mult mai avansate [pentru a caror constructie necesita un mic atelier si o multime de materiale]

Motivul pentru care am ales sa postez aici e datorat numarului mult mai mare de (navo)modelisti, care desi lucreaza la modele statice, mai mult ca sigur poti sa-si dea cu parerea si ma pot indruma cel putin in a alege un model usor de facut si elegant :)

Multumesc

#6 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 24 April 2011 - 07:46 PM

aici sunt mai putini cei cu RC. daca vrei ajutor in acest sens, vezi ca pe forumul rhc gasesti coltul cu Veliere. cred ca acolo vei gasi cam tot ce iti doresti.

#7 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 25 April 2011 - 11:47 AM

Vezi postareaCapDeFonta, la 24 Apr 2011, 17:31, a spus:

Motivul pentru care am ales sa postez aici e datorat numarului mult mai mare de (navo)modelisti, care desi lucreaza la modele statice

Din pacate diferentele constructive intre machete si modelele RC sunt destul de mari.
Exista diferente destul de mari si intre cele propulsate cu motor si cele cu vele.
Chiar daca te-am putea ghidona pe parte de constructie macheta, pe parte de rezistenta, structuri, flotabilitate si echipamente radio este mai dificil si daca la partea de nave cu motor mai am ceva amintiri din copilarie, la RC cu vele nu m-am bagat niciodata.

Bafta!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi