vopsire camuflaj afrika korps cum se face?
Postat 31 January 2011 - 10:08 AM
Doresc sa fac macheta Fieseler Storch 1/72 de la Academy, ca sta deja de 2 ani. Intampin greutati vis a vis de vopsirea camuflajului specific pentru Afrikakorps.
POate cineva sa imi dea un sfat? Dau intai culoarea de baza (sandgelb 17) si apoi pictez cu pensula dungile verzi, urmand sa mai dau un strat subtire din aceiasi culoare de baza?
Postat 31 January 2011 - 12:28 PM
Daca mai ai nelamuriri uite un site de unde poti gasii aceeasi macheta cu instructiuni culori http://www.1999.co.jp/eng/10126071.
Toate cele bune.
Postat 31 January 2011 - 12:35 PM
ma intereseaza din punct de vedere tehnic cum pot face acele dungi sau pete.
multumesc.
Postat 31 January 2011 - 04:49 PM
Aceasta postare a fost editata de dany: 31 January 2011 - 05:14 PM
Postat 31 January 2011 - 09:30 PM
Aceasta postare a fost editata de dany: 31 January 2011 - 09:56 PM
Postat 01 February 2011 - 12:02 AM
Aceasta postare a fost editata de dany: 01 February 2011 - 12:11 AM
Postat 01 February 2011 - 07:30 AM
dany, la 1 Feb 2011, 00:02, a spus:
multumesc mult, chituiesc de zor la el, maschez cupola. si ajung la vopsit undeva spre vineri.
Postat 01 February 2011 - 11:15 AM
- daca vopsesti cu pensula, cum zicea si Dany, culoarea de baza si apoi tufuire. Daca optezi pentru "cirnati", foloseti o pensula subtire, vopsea cu o dilutie putin mai mare decit la vopsite cu pensula (se determina experimental). Poate si in realitate tot bidineaua a fost folosita . Eu a fi tentat sa nu respect nici continuitatea liniei.
- daca vopsesti cu aerograful si ai indeminare la asta, vopsesti in culoarea de baza, apoi faci petele/cirnatii.
- daca vopsesti cu aerograful dar nu ai experienta prea mare, poti proceda si invers. Adica vopsesti macheta in culoarea petelor/cirnatilor. Lasi sa se usuce bine, apoi, pui bucatele de patafix sau "cirnati" din patafix in locurile unde trebuie sa fie verde (atentie la ...simetrie!!!! ) apoi vopsesti in culoarea de baza tinind aerograful perpendicular pe pete. Daca nu ai patafix, poti folosi masti din hirtie, ridicate putin fata de suprafata machetei.
http://www.cartula.r...deziv-t928.html
Postat 04 February 2011 - 09:59 AM
Z-mare, la 1 Feb 2011, 11:15, a spus:
- daca vopsesti cu pensula, cum zicea si Dany, culoarea de baza si apoi tufuire. Daca optezi pentru "cirnati", foloseti o pensula subtire, vopsea cu o dilutie putin mai mare decit la vopsite cu pensula (se determina experimental). Poate si in realitate tot bidineaua a fost folosita . Eu a fi tentat sa nu respect nici continuitatea liniei.
- daca vopsesti cu aerograful si ai indeminare la asta, vopsesti in culoarea de baza, apoi faci petele/cirnatii.
- daca vopsesti cu aerograful dar nu ai experienta prea mare, poti proceda si invers. Adica vopsesti macheta in culoarea petelor/cirnatilor. Lasi sa se usuce bine, apoi, pui bucatele de patafix sau "cirnati" din patafix in locurile unde trebuie sa fie verde (atentie la ...simetrie!!!! ) apoi vopsesti in culoarea de baza tinind aerograful perpendicular pe pete. Daca nu ai patafix, poti folosi masti din hirtie, ridicate putin fata de suprafata machetei.
http://www.cartula.r...deziv-t928.html
e vineri, si intr-adevar m-am incadrat cu vopsitul. am facut in felul urmator: dupa preumbrire am dat un strat din culoarea de baza, am lasat la uscat si apoi prin tufuire am murdarit cat de asimetric am putut cu dunkegrun. ulterior am dat un filtru din culoarea de baza pentru a atenua contrastele, astfel incat a iesit aspectul acela murdarit care apare si in pozele de mai sus. probabil am exagerat cu filtrul, puteam sa il las mai murdar totusi. pozele doar diseara cand ajung acasa.
Aceasta postare a fost editata de steelnox: 04 February 2011 - 09:59 AM