Forum Machete,Modelism,Hobby: Tehnica copiere figurina cu silicon? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tehnica copiere figurina cu silicon?

#1 Useril este offline   Ciprian N. 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 04-December 06

Postat 30 January 2011 - 10:41 PM

Am vazut diverse tutoriale in care se foloseste silicon sau latex fluid pentru a crea amprenta unei figurine.

Se pune figurina intr-un pahar (sa zicem) umplem paharul cu silicon lichid,
asteptam sa se usuce,
spargem paharul,
apoi cu un cutter taiem putin in jurul figurine ca sa o scoatem din silicon si apoi avem forma tocmai buna pentru a turna .. ipsos sa zicem si pentru a crea o replica buna a figurinei.

Pare simplu dar problema este ca acel latex sau silicon se gaseste cam greu si e cam scump, ma gandeam daca s-ar putea realiza cu silicon sanitar... am turnat siliconul dar problema e ca nu prea e asa lichid cand il scoti din tub, nu intra in toate "golurile" figurinei si se creeaza multe spatii si bule. Aveti idee cum s-ar putea sa il fac sa devina mai fluid? Eventual sa il amestec cu diluant sau sa il incalezesc?

#2 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 30 January 2011 - 11:04 PM

Nu cred ca o sa te ajute foarte mult siliconul sanitar, pentru e facut sa aibe o priza buna pe diverse suprafete...s-ar putea in cazul in care reusesti totusi sa-l "torni", sa ai mari batai de cap in a-l dezlipi de pe pozitiv.

Acel latex se numeste Cauciuc siliconic (RTV) si daca vrei iti dau si link unde poti sa-l gasesti. Nu e nici prea scump nici ieftin, dar face ce trebuie. Dupa intarire e mult mai flexibil decat un silicon obisnuit.

#3 Useril este offline   Ciprian N. 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 04-December 06

Postat 30 January 2011 - 11:42 PM

multumesc, da-mi link te rog.

#4 Useril este offline   claurss 

• Nou venit
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 04 February 2011 - 06:58 PM

Poti incerca cu silicon de amprenta care se foloseste in stomatologie. E chitos sau fluid. Daca te intereseaza putem vb.

#5 Useril este offline   adi0241 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 17-July 11

Postat 17 July 2011 - 11:02 AM

vreau si eu link pt cauciucul siliconic sau orice alt "lichido-silicon" asemanator.

multumesc:)

#6 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 17 July 2011 - 03:52 PM

Cauciuc siliconic RTV (pe google) si vei gasi cateva magazine care il comercializeaza. Dup-aia iti alegi pe care-l vrei.

#7 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 19 July 2011 - 11:42 AM

In Bucureti, in magazinul din Pantelimon
RTV
Un produs foarte bun.

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 19 July 2011 - 11:42 AM

#8 Useril este offline   vishzu 

• Membru senior
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 15-November 10

Postat 19 July 2011 - 05:08 PM

Salut.
O varianta destul de ok (dupa cum a zis colegu mai sus) este sa folosesti silicon stomatologic. Cei de la TehnicalDent au o oferta (Silicon Chitos + Silicon Fluid) destul de ok la 100lei.
http://www.tehnicald...cID=212&pID=361
Prima data amprentezi cu siliconul chitos dupa care il demulezi de pe obiect. In negativul siliconului chitos pui silicon fluid si apoi reamprentezi. Practic siliconul fluid are rolul de a inregistra detaliile de finete. In stomatologie tehnica asta se numeste tehnica de amprentare "wash" sau de spalare.
Legat de porii din silicon...asta tine fff mult de modul cum prepari siliconul. Daca faci miscari bruste incoroporezi bule de aer in material. Totul e de tehnica.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi