Buna ziua,
Ma numesc Alex si doresc sa construiesc corabia San Felipe. Scara este 1:75, lungimea va fi undeva pe la 90 cm si inaltime undeva pe la 1 m.
Planurile le am de pe un site rusesc postat undeva aici pe forum ( multumesc celui care l-a postat ).
Inca nu m-am apucat deoarece nu sunt lamurit ce materiale sa folosesc si de ce grosimi. Ca adeziv aracet, poate ceva mai specializat pentru lemn,
pentru lipit in general si un adeziv de lemn mai rapid pentru legaturile dintre coasta si chila, pentru a evita deformarea.
Initial am vrut sa fac din balsa, dar balsa e foarte moale, iar nava nu e tocmai mica. Am trecut repede peste balsa, ajungand la placaj de aviatie,
dar cand am vazut preturile aici in oras, am trecut, din nou, mai departe. Plimbandu-ma prin Baumax am vazut placaj MDF, respectiv QSB (?).
MDF are 3,1 mm si un aspect fin, mat, pretul fiind 10 lei m2, pe cand QSB-ul are 6mm dar are un aspect de bucati de lemn comprimate, pretul fiind,
la fel, 10 lei. Partea buna e ca pot lua cat vreau eu, nu sunt restrictionat sa cumpar o coala intreaga.
Nava de la Deagostini cu o lungime de 66cm are grosimea chilei si a coastei de 4mm, asa ca m-am gandit ca la nava mea de 90cm,
6 mm ar trebui sa fie destul. M-am decis sa merg pe placaj MDF, punand 2 straturi la coaste si chila (6,2 mm in total) si o singura placa pentru punti
si coca (3,1mm). Pentru aspect, unde e nevoie (punti, coca), voi mai pune pe deasupra fasii de 0,5 - 1mm de balsa.
Momentan, pana trec mai departe, vreau sa stiu daca e bine sa folosesc MDF si sa fac cum am spus sau daca sunt alte optiuni mai bune.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Pagina 1 din 1
Proiect de incepator San Felipe
Postat 29 January 2011 - 12:32 PM
Salut,
Daca planurile, le ai printate la scara, trebuie sa ai grosimea coastelor si a chilei si asa iti vei da seama cel mai bine de cat trebuie sa ai grosimea placajului.
Acum la punti, trebuie sa ti cont pana la ce nivel iti vor veni, daca te inalti prea mult liniile de tunuri nu iti vor mai iesi unde trebuie.
Daca te uiti pe forum .... Jeli are aceasta nava inceputa si te poti inspira de acolo.
Aracet: exista un aracet de la Moment se numeste Moment Wood Express. Eu il ti-l recomand, acum depinde de alegerea ta.
Succes si spor la lucuru.
Daca planurile, le ai printate la scara, trebuie sa ai grosimea coastelor si a chilei si asa iti vei da seama cel mai bine de cat trebuie sa ai grosimea placajului.
Acum la punti, trebuie sa ti cont pana la ce nivel iti vor veni, daca te inalti prea mult liniile de tunuri nu iti vor mai iesi unde trebuie.
Daca te uiti pe forum .... Jeli are aceasta nava inceputa si te poti inspira de acolo.
Aracet: exista un aracet de la Moment se numeste Moment Wood Express. Eu il ti-l recomand, acum depinde de alegerea ta.
Succes si spor la lucuru.
Aceasta postare a fost editata de ovidiusc23: 29 January 2011 - 12:33 PM
Postat 29 January 2011 - 01:01 PM
Salut,
Mersi pentru reply. Planurile le am scoase, dar din pacate sunt planurile unui kit. M-am uitat si peste topicul lui Jeli, imi pare rau ca s-a oprit din postat.
Cred ca o sa merg pe ce mi-am propus, in caz in care puntile vor fi mai "sus" de cat trebuie, le voi plasa mai "jos".
Edit: Daca cineva are alte planuri pentru San Felipe, il rog sa imi trimita un PM. Multumesc!
Mersi pentru reply. Planurile le am scoase, dar din pacate sunt planurile unui kit. M-am uitat si peste topicul lui Jeli, imi pare rau ca s-a oprit din postat.
Cred ca o sa merg pe ce mi-am propus, in caz in care puntile vor fi mai "sus" de cat trebuie, le voi plasa mai "jos".
Edit: Daca cineva are alte planuri pentru San Felipe, il rog sa imi trimita un PM. Multumesc!
Aceasta postare a fost editata de Ark: 29 January 2011 - 01:05 PM
Postat 30 January 2011 - 12:36 PM
Daca pot sa te ajut cu ceva http://www.cartula.r...lipe-t5429.html
E un proiect similar cu cel de la Mari Corabii,
E un proiect similar cu cel de la Mari Corabii,
Arata acest topic
Pagina 1 din 1