Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 19 September 2014 - 05:14 PM
Puntea cu balast sub ea s-ar putea sa o fac. "Armatorul" meu (logodnica mea, ea mi-a facut cadou kitul) vrea sa audaug puntea + balastul.
Sunt curios cum arata parapetii de care spui, eventual pune o poza cand sunt de vazut.
Intre timp am modelat 3d cateva obiecte, ori imi lipsesc ori vreau sa le inlocuiesc. Nu stiu insa cum o sa iasa printarea 3d (si cat o sa coste), cat de fine o sa fie obiectele. Banuiesc o sa am de slefuit din greu.
Postat 19 September 2014 - 06:07 PM
Prietena mea imi cumpara revista in fiecare miercuri (parca miercuri aparea) .
Sigur ca am sa pun poze cand am sa termin cu sparge valul.
Crinii aia de pe embleme nu erau simbolul Frantei ?
Buna ideea cu felinarele. Si eu m-am gandit sa presar cateva pe punte dar din ce sa le fac habar nu am.
Oricum asta poate sa mai astepte.
Postat 19 September 2014 - 06:33 PM
Postat 19 September 2014 - 06:46 PM
Mereu mi-a placut simbolul asta. Am facut mai de mult unul din alama.
La un moment dat ma batea gandul sa inchei parapetii de la sparge val cu acest simbol sau cu o cruce malteza dar cred ca era prea complicat.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 19 September 2014 - 06:48 PM
Postat 20 September 2014 - 05:51 PM
Postat 21 September 2014 - 01:27 PM
Singurul numar pe care il am peste 100 este nr. 101. Daca iti e de folos spune-mi, il scanez si ti-l trimit.
Cred ca cel mai bine ar fi sa postezi un mesaj si pe pagina dedicata sectiunii:
http://www.cartula.r...a/page__st__240
@florinx
Desi pana acum nu am folosit, nu vad niciun motiv pentru care nu as folosi piese din plastic la corabie. Deja am folosit vopsele acrilice, aracet, superglue, lac, chit (unii au folosit folie de plastic transparent sau chiar scoci ca inlocuitor pentru sticla) si niciunul nu existau (sau cel putin in forma actuala) in sec. XVI. Parerea mea e ca cei care nu folosesc niciunul dintre materialele astea isi pun singuri bete in roate. Si daca ar fi sa fim puritani atunci am putea pune in discutie si placajele si furnirul pe care le folosim, ba chiar si compozitia pieselor de metal. Din punctul meu de vedere conteaza cel mai mult nivelul de detalii (la care modelele din plastic sunt aproape inegalabile) si pana la urma pentru mine conteaza cel mai mult sa arate bine. Imprimante 3d care printeaza cu "lemn" (click aici) sau metal (click aici) exista deja, doar ca va trece ceva vreme pana vor putea scoate detalii fine, vor avea costuri accesibile si vor aparea si in Romania, asa ca pana atunci ma multumesc si cu alte materiale, fie ele si diverse feluri de plastic. Satisfactia mea e ca eu am modelat piesele, chiar daca in 3ds max.
Postat 04 October 2014 - 06:18 PM
Sa recapitulez : am lungit jardiniera cu 1 cm, am construit balustarde din furnir, am refacut sparge valul (cam tot).Adica parapetii si grinzile.
Parapetii sunt din tabla de alama peste care am lipit 3 straturi de furnir la exterior si 2 straturi de file la interior. Am folosit alama pt ca era mai usor de modelat. Lemnul era cam rigid, nu se aseza usor in forma dorita de mine.
In ce priveste sparge valul nu sunt pe deplin multumit dar nici nu e definitivat.
Acum nu stiu ce bait sa folosesc pentru parapetii din sparge val... Nuc (ca jumatatea de jos a corabiei) sau stejar (ca jumatatea de sus).
Ma gandesc sa pun si niste placute de alama care sa faca mai usor trecerea de la brau la inceputul parapetului sparge val.
Ce ziceti ?
Ce lant pentru carma ziceti ca merge ?
P.S.
In realitate puntea nu este atat de galbena cum apare in poze.
Probabil din cauza luminii.
Postat 05 October 2014 - 12:46 PM
arată excelent galionul! Īmi place īn special cum arată baluștrii, arată exact ca cei pe care i-am văzut īn pozele cu galioane reale care se pot găsi pe net. Și jardiniera arată bine așa prelungită, parcă echilibrează mai bine forma generală a galionului. Așa ca o sugestie, eu aș băițui un pic și ramele ferestrelor. Parapeții sparge-valului eu i-am lăsat mai deschiși la culoare, dar poate o nuanță subtilă de stejar nu le-ar strica. Dintre lanțuri eu l-aș alege pe primul de sus (sau ultimul, par la fel, doar culoarea pare să difere). Eu am pus unul ca cel din mijloc pe moment, dar o sa īncerc sa găsesc dacă găsesc un lanț ca cel de sus din poză, īl voi inlocui. Problema cu lumina galbenă de la lampa de birou s-ar putea rezolva schimbānd balansul de alb de la aparatul foto - la "White Balance" alege presetul "Tungsten". Sau și mai bine, fă poze la lumina zilei.
Eu am pus pe pauză galionul meu pe moment.
Postat 05 October 2014 - 01:43 PM
Pai ma bucur ca iti place !
Balustadele aia sunt facuti din 6 straturi de furnir lipite intercalat astfel incat sa fie mai solizi. Imbinarile sunt aparente, facute doar pentru design.
Fiecare stalp ce sustine balustrii are la baza si un cuisor pt. mai buna stabilitate.
Daca dau cu bait pe ramele ferestrelor cred ca nu or sa se mai vada... In plus mai am 2 la care nu stiu daca pot sa dau cu bait, e zona mai greu accesibila si daca nu pot sa le fac pe toate mai bine nu...
Dar poate niste lac incolor. Ma mai gandesc.
Si eu tot asa cu lanturile. Lantul ala de jos e de argint, cand o sa oxideze se mai inchide.
Ce parere ai despre niste placute de alama, cu un design cat mai interesant (inca nu il am definitivat) care sa faca trecerea de la brau la inceputul parapetilor de sparge val ?
Nu stiu daca ma exprim limpede...
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 05 October 2014 - 02:21 PM
Postat 06 October 2014 - 12:29 AM
Postat 10 October 2014 - 06:00 PM
Apropo de lanț, și eu am unul de argint, oxidat deja, ca cel de-al treilea din poză, dar un mă lasă logodnica mea să-l folosesc la galion.
Cât despre plăcuțele de alamă, deși mi-e greu să mi le imaginez cum vor arăta și unde vor fi poziționate, sună bine, de ce nu?
Între timp mi-a scos un prieten (al unui prieten) care are imprimantă 3d, scările pentru galion. Arată bine, doar că celelalte obiecte nu mi le-a putut scoate, are rezoluție cam mică imprimanta lui.
După ce le vopsesc voi vedea dacă le pun pe cele de lemn (ușor cam strâmbe), sau pe cele scoase la imprimantă.
Aceasta postare a fost editata de Emanuel: 10 October 2014 - 06:02 PM
Postat 10 October 2014 - 06:51 PM
Nu-i problema.
Nu a fost chiar atat de greu sa pun cuisoarele in balustrii...
Pesemne ca are valoare sentimentala. Pt mine asta nu are ; l-am gasit.
Da, e greu cu scarile ; nici mie nu mi-au placut cele de la dea si mi-am facut eu toate scarile.
Am incropit ceva la repezeala ca sa vezi unde vreau sa pun placutele alea.
Designul nu e cel din poza.
Acum lucrez la gratarele de pe sparge val.
Cred eu ca se anunta ceva frumos.