Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 27 July 2014 - 02:56 PM
florinx, la 27 July 2014 - 12:20 PM, a spus:
Ok,asta am facut si eu dar mi s-a parut putin bizar ca am aceleasi dimensiuni la toate trei,parca la zburatorul catargului principal e prea jos,dar ma rog,cred ca si altii au facut la fel si e bine.Ce am facut eu ,nu mi-a placut cum dau capetele mari si mici de ancorare si am facut altele din lemn de nuc reducand distantele dintre gauri...
Postat 28 July 2014 - 11:40 AM
Repulse, la 25 July 2014 - 10:57 PM, a spus:
Folosesc sarma de cupru pentru nituri. E moale si se nituieste usor. Partea proasta e ca nu am cupru la dimensiunile astea si il subtiez eu.
Deja una am executat. Inca 3.
Daca va uitati la carma din pozele mele o sa vedeti ca e tot cu nituri.
Si tevile tunurilor tot asa sunt fixate. Avantajul e ca le poti misca sus/jos.
Am reusit. Cu nituri...
Urmeaza jardiniera pe care ma gandesc sa o prelungesc un pic.
La dimensiunile actuale se vede ca nu se poate deschide usa din cauza balustradei.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 28 July 2014 - 11:42 AM
Postat 31 July 2014 - 07:00 PM
Florinx, excelente observatii, o sa le pun in aplicare. Cabestanul nu-mi prea placea oricum, asa ca o sa-l refac, cu 6 manere de data asta. Am incercat sa pilesc ferestrele tunurilor si sa ridic ramele cat mai sus, dar nu a fost suficient, fundul tunului sta tot in sus, asa ca o modific afeturile, cel putin la tunurile de sus.
Stiu ca o sa ziceti ca ii prea mult, dar mi-am facut o unealta pentru urme de cuie (dintr-un pix caruia i-am scos biluta din varf), si iata rezultatul:
Postat 06 August 2014 - 08:16 PM
Emanuel, la 05 August 2014 - 08:28 PM, a spus:
Eu am facut astfel: am lasat sarma de la capul de berbec mai lunga, am trecut-o prin gaura din portsart si apoi am batut cuiul, dar nu de tot ci am lasat putin capul cuiului iesit in afara, iar apoi am infasurat sarma de la capul de berbec pe el si apoi am taiat surplusul de sarma ramasa dupa infasurare si am apasat cuiul la maxim pentru a prinde bine sarma. Poti folosi si putin superglue pus la locul cu pricina, iar apoi apesi cuiul de tot.
Cam asta ar fi varianta mea.
Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 06 August 2014 - 08:17 PM
Postat 07 August 2014 - 10:53 AM
Florinx arata excelent suportii tai, atat forma cat si culorile. Din pacate nu am pistol de lipit, asa ca o sa ma gandesc la o metoda de a face ceva asemanator fara sa folosesc pistol de lipit.
Sfatos, multumesc, o sa incerc metoda desi nu am un patent prea bun pentru lucruri finutze.
Asa arata proba:
Postat 17 August 2014 - 01:14 PM
Din ce e cufarul ? Dar galetusa ?
Surcelele alea sunt de efect.
Si soba imi place mult. Un tuci mai lipseste pe ea.
Eu sunt inca la jardiniera. Am prelungit-o cu un cm, am acoperit cu furnir, am dat cu lac.
Acum astept sa se usuce. Ma bate gandul sa-i pun o margine de furnir.
Postat 17 August 2014 - 06:52 PM
Cufarul l-am facut dintr-o bucata din sipca de 10x10 mm (nr. 66) rotunjita pe doua muchii si pictata maro. Marginile aurii le-am facut din niste fasii de hartie vopsite cu auriu si lipite pe forma. In timp ce-l faceam mi-am dat seama ca ar fi fost mai usor daca faceam mai dintr-o bucata marginile aurii, ca in schema pe care am facut-o mai jos:
Cuiele le-am simulat cu varful pensulei + vopsea aurie.
Galetusa am facut asa: Din restul ramas de la axul cabestanului am taiat o bucatica de aprox. 6 mm pe care am pilit-o incat sa obtin cu trunchi de con pe care l-am vopsit cu negru. Conul are cam trei sfert din dimensiunea finala a galetusei. Pe el am lipit 2 bucati de scandurele obisnuite pe care, dupa ce le-am lipit le-am crestat cu cutter-ul asa incat sa iasa niste scandurele de latime egala. Cerculetele (doagele) le-am facut dintr-o fasie de hartie pictata inainte cu negru. Dupa aceea i-am facut o baie intr-un lac colorat cu nuanta de lemn de stejar. Dupa aceea am lipit 5 bile dintr-un lant de breloc, care aproape se potrivesc cu dimensiunea care ar trebui sa o aiba ghiulelele de tun.
florinx, multumesc, o sa inversez traversa ancorei, ce noroc ca nu am lipit-o inca de ancora. :)