Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#6521
Postat 09 June 2013 - 12:21 PM
Prima poza e cu blitzul in mijlocul sufrageriei. A doua mai catre balcon la lumina naturala. Adevarul este undeva la mijloc.
Mare lucru nu cred ca mai sunt in stare sa-i fac. Urmeaza sa-i mai dau cel putin doua maini de ulei de in si oarece slefuire ultrafina.
P.S. Gabi, daca ti-am stricat blatul ireversibil nu te jena, accept suturile cuvenite. Ai mila totusi, e facut numai cu bait de apa in diverse combinatii si nu sunt nici pe departe tamplar de mobila. Asa ca...
#6522
Postat 09 June 2013 - 01:51 PM
#6524
Postat 08 July 2013 - 06:40 PM
Am o nelamurire : la catargul mare conteaza unde se afla suportul catargului trinchet ?
La mine orificiul se afla in dreapta cum privim de la pupa spre prova ; in revista se afla in stanga.
Poate afecta constructia si ulterioara asezare a paramelor daca il las asa ?
#6527
Postat 10 July 2013 - 11:01 AM
Succes in continuare la finalizarea galionului!!! Mai ai ceva de munca. Daca mai ai nelamuriri, intreaba fara jena. Io inca sunt pe aproape.
In ceea ce ma priveste, saptamana ce vine, montez geamurile la vitrina si ce mai trebuie. Musai pana in 5 august trebuie sa "scap" de corabie.
P.S. Intrebare retorica: Unde or fi cei ce faceau aceasta corabie si erau extrem de activi pe forum??? Sper... sa nu se fi "inecat la mal".
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 10 July 2013 - 11:03 AM
#6531
Postat 10 July 2013 - 10:04 PM
Usor, usor, se ridica si copaia mea, asa ca macar cateva poze tot or sa mai apara, nu promit cand dar e sigur. Doar sa ajung la faza de plantat primul arbore.
Aceasta postare a fost editata de traian: 10 July 2013 - 10:09 PM
#6532
Postat 14 July 2013 - 09:06 PM
Eu ma apropii cu pasi repezi de finalizarea galionului. SIngurele lucruri pe care le mai am de executat sunt usile tunurilor, ferestrele si calutii de mare. Vreau sa ii vopsesc si nu adera vopseaua pe ei. Daca le dau cu grund inainte, va adera vopseaua?
Sau ce sfaturi aveti?
De asemenea, imi poate oferi cineva o poza cum a vopsit el coroana(stema), as vrea sa nimeresc cat de cat culorile.
Seara buna!
#6534
Postat 14 July 2013 - 10:10 PM
O varianta de vopsire pentru stema a fost data cu ceva timp in urma in topic si sper sa nu se supere colegul dar eu am mai adunat din imagini si o am mai la indemana asa ca o atasez cu unele mici retusuri
Desi cam aproximativa, stema aduce mult spre cea a Toscanei doar ca trebuie ceva modificari la culoare. In primul rant tot ce e contur, chenar, cant, e trasat foarte subtire cu negru. fondul rosu din inima e auriu iar bobitele, exceptand pe cea de sus care e albastra, sunt rosii. Celelalte culori pot fi pastrate.
#6536
Postat 08 August 2013 - 08:07 PM
http://commons.wikim...arms_of_Tuscany
așa că am revopsit scutul, adică partea centrală. Însă nu sunt un vopsitor de forță, m-am mulțunit cum arată în poză:
Nici eu nu m-am înecat, dar „trasul sforilor” nu-l pot face în fragmente de câte 5 minute zilnic, deoarece nu am atelier, lucrez unde apuc, și merită să mă instalez doar dacă am ore bune la dispoziție. Ori, în ultimul timp n-am avut așa ceva. Poate prin noiembrie o să am timp să reiau lucrul la SIB.
Toate cele bune, tuturor.
#6537
Postat 08 August 2013 - 09:24 PM
#6538
Postat 09 August 2013 - 08:40 AM
Eu, autorul acestei imagini, care activez pe forumul cartula.ro sub numele de utilizator pe_dos, prin prezenta eliberez imaginea postată de traian în acest topic în mesajul #6534 în domeniul public, adică conform licenței DP-autor.
Identificarea imaginii se poate face pe baza metadatelor (marca aparatului foto etc.) din fotografia originală, pe care o dețin.
Iată, acum, fiind în domeniul public, puteți să faceți orice doriți cu acestă imagine, inclusiv s-o modificați, inclusiv s-o vindeți, dacă aveți cui, fără să trebuiască să mă menționați, să spuneți de unde o aveți, sau să dați alte informații („credite”)
Revenind la oile noastre, stema dată de DeA nu este stema reală a Toscanei, ci una fictivă, din diverse elemente combinate. Scutul (partea centrală) este a Toscanei. Coroana este atât a Toscanei, cât și spaniolă. Ornamentele din jurul scutului (volutele) sunt franțuzești, colierul de jos, este cel al ordinului Lâna de Aur din stemele regilor Spaniei, iar ramura verde din stânga este a vămilor republicane (!) spaniole (care aveau ramura numai în stânga, stema lor nu era simetrică). Deci, fiind o stemă fictivă, fiecare o poate colora cum vrea.