Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 12 July 2012 - 06:48 PM
Urmaresc de multa vreme acest topic, dar am reusit sa ma inregistrez astazi. In primul rand doresc sa-i felicit pe toti cei care au reusit sa realizeze, pana la acest punct, minunata nava oferita de DeAgostini. Am 16 ani si sunt foarte interesat si doritor sa aflu multe despre modelism. Ca si alti membri ai acestei comunitati, prima mea lucrare in materie de modelism va fi aceasta nava. Eu am ales sa incep lucrarea dupa terminarea numerelor, astfel incat, in urma citirii acestui forum sa fac mai putine greseli... Nu stiu daca e o gandire buna, dar... Desi nu am inceput lucrarea, urmaresc fiecare numar si incerc sa invat de aici, am avut foarte multe intrebari, dar le-am gasit raspunsul aici ...Recunosc ca nu am reusit sa citesc totul de aici si de aceea doresc sa pun cateva intrebari:
1. In momentul de fata sunt plecat in strainatate, si de aceea doresc sa aflu ce instrumente ( denumirea si marimea tuturor daca se poate ) imi trebuiesc pentru a realiza nava, pentru a le achizitiona de aici?
2. Cu ce ati vopsit voi tunurile ( acea culoare neagra )?
Sunt sigur caacest cometariu nu isi are rostul aici ( sau acum ), dar "sunt mic" .
Va multumesc anticipat.
Postat 12 July 2012 - 08:10 PM
Postat 13 July 2012 - 06:46 AM
kenny96, la 12 July 2012 - 06:48 PM, a spus:
Vezi AICI.
kenny96, la 12 July 2012 - 06:48 PM, a spus:
Vezi AICI.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 13 July 2012 - 06:49 AM
Postat 13 July 2012 - 05:56 PM
traian, la 12 July 2012 - 12:53 PM, a spus:
I-am rechemat.
I-am pus la treabă.
O să am nevoie de ceva indicații privind manevrele.
Postat 13 July 2012 - 08:47 PM
pe_dos, la 13 July 2012 - 05:56 PM, a spus:
Cand, care, unde? Si vechea poveste, poze. Revin cu o indrumare mai veche. Desi e altceva decat galionul, gasiti multe amanunte care pot fi aplicate, la topicul Santa Leocadia de la Tehnici, aici pe forum.
@ - kenny - intai, bun venit in modelism si pe forum, e de apreciat ca in timp ce majoritatea celor de varsta ta isi gasesc preocupari cu mult mai evoluate de a petrece timpul (majoritar) liber, alegi sa pigulesti la ceva ce multi considera pierdere de timp. Te asigur ca daca persisti in activitate, peste ceva ani o sa realizezi ca ai castigat mult atat intelectual cat si uman, cine stie, dupa ce intai o sa pierzi destul, poate si financiar. Sfaturi despre scule nu iti dau, pentru marea corabie nu o sa ai nevoie de mare lucru dar sigur o sa iti dai seama pe parcursul lucrului de ceea ce ti-ar trebui pe viitor. Doar un sfat iti pot da, in elanul de inceput nu te lansa in cumpararea de scule doar fiindca sunt destinate modelismului. Sunt scule si scule si se intampla ca la scurt timp dupa ce ai achizitionat una sa iti dai seama ca nu e utila sau nu corespunde necesitatilor.
Mult spor si oricand o sa gasesti o indrumare pe forum.
Postat 14 July 2012 - 11:35 AM
Daca modelul nostru este cu un bord spart, de ce nu ar fi si barca asisderea. Drept urmare m-am oprit din filat si acum arata asa:
Dar ce ma fac io acum ca am doua barcute?
Ma hotarasem mai demult sa instalez barcuta ca in imaginea de mai jos care nu-mi apartine. Acum ma gandesca ca sub scandurile marcate cu sageti, direct pe gratarul bocaportului, sa pun barcuta de mai sus pe copastie (cu susul in jos), apoi suportul respectiv care sa fixeze barcuta cu pricina si pe suport barcuta facuta anterior.
Oare o merge???
Ma opresc din treaba pana nu elucidam problema.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 14 July 2012 - 11:40 AM
Postat 14 July 2012 - 02:17 PM
traian, la 13 July 2012 - 08:47 PM, a spus:
Īmi cer scuze că n-am fost foarte explicit. Am deschis un topic nou īn care īmi propun să fac ceva mai mult decāt bărcuța SIB-ului, dar linkul este mai puțin vizibil īn postarea mea de mai sus. Am expus acolo problemele mele.
@Leo2003 Da, să faci o barcă deschisă, ca nea gobi, este o idee. Zău că nu īnțelegeam ce a făcut el acolo pānă n-a spus că participă la clasa secțiuni de corăbii.
Postat 14 July 2012 - 04:08 PM
Postat 14 July 2012 - 05:09 PM
Oricum asta nu lamureste dilema mea. Pan-Pan, Pan-Pan, Pan-Pan...
Mai asteptam dupa care trecem la Mayday-Mayday...
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 14 July 2012 - 05:10 PM
Postat 14 July 2012 - 05:30 PM
de ce nu lasi o barca la locul ei pe punte, si una langa model, pe suport , la barbeta?
adicacamasa! succesuri...
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 22 July 2012 - 11:05 AM
Postat 14 July 2012 - 07:05 PM
Nu stiu cit de corecta este,dar arata bine.
Postat 15 July 2012 - 05:14 PM
Postat 16 July 2012 - 10:22 AM
Am taiat barcuta de pe cala de montaj folosind traforajul, apoi cu minifreza am dat jos resturile de material. In final am subtiat nitel varful coastelor.
Apoi m-am ocupat de paiou. Am facut un sablon masurand distanta intre coaste si latimea interiorului coastei in zona unde se va aseza paioul. Linile de decupare ale paioului au fost transpuse si pe dosul foii pe care am facut sablonul. Am taiat filele de 3m pe jumate si le-am lipit la capete pe sablon. Intre coaste, am rigidizat filele paioului cu niste traverse.
Apoi am lipit paioul. A iesit ce se vede.
Urmeaza curentii, banchetii, copastia si ce-o mai fi p'acolo.