traian, la 08 June 2012 - 09:08 AM, a spus:
Imi permit sa spun si eu citeva cuvinte legat de ce spune Traian.De cind a aparut revista asta"minunata",adresa mea de mess a crescut cu 60 de membrii.Toti solicitau ajutor constind in planuri ,materiale,sfaturi si idei.Am dat zeci de planuri la toti "membrii noi"din adresa mea,am dat materiale pt o nava complecta (la aproximativ 20% din ei )si i-am ajutat pas cu pas in construirea navei(acum regret acest lucru).In final totul s-a redus la 4 nave terminate din care doar doua sint expuse pe forumuri.Asa cum spune Traian,se poate face,si ar fi mai ieftin,dar majoritatea dau inapoi imediat ce dau de primul pas greu,si renuta.Teoretic,prinvind un plan totul este foarte usor.Practic nu este chiar asa pentru multi.Pentru unii este pe prin plan comoditatea,si prefera sa lucreze dupa ce li se ofera intr-un kit sau intr-o revista,chiar daca sint nemultumiti de ce primescsau pentru altii,este lipsa de gtimp si spatiu destinat acestui hobby.Ma distreaza foarte mult filozofia care se face pe aceste nemultumiri,si apar tot felul de idei si solutii pt rezolvarea anumitor probleme,sau dezbat teorii legate de scara modelului,fara sa vada ca defapt vor sa construiasca perfectiunea modelismului pe un maldar de lemne gresit gindite si proiectate(nu se recomada criticarea modelului prezentat de ei,pt ca se simt ofensati si cred ca detin intreaga istorie de cosntructie navala.).Pe linga toate acestea sint campioni la numarul de postari pe forumuri.Privind putin realitatea,sint mai putin de 1% care se apuca de o nava de zero,fie ea dupa plan de kit,plan de concurs sau plan de experti,si merg cu ea pina la capat.