Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 05 May 2012 - 09:08 PM
pe net gasesti la adresa asta : http://www.ata-de-cusut.ro/ iar ata se numeste ata poliester sau ata industriala.eu am optat pt ata de culoare neagra si culoarea la cinepa.
Aceasta postare a fost editata de jeli: 05 May 2012 - 09:12 PM
Postat 05 May 2012 - 10:37 PM
TomaGabrielAndrei, la 05 May 2012 - 05:27 PM, a spus:
Lacul pe baza de apa e foarte probabil tot lac acrilic. Prin urmare ar trebui sa nu fie nici o problema chimica.
Trebuie insa verificat daca mai prinde ceva peste lacul acrilic uscat. Eu am lacuit la inceput cu lac acrilic pe baza de apa, iar acum cand mai am ceva de lipit trebuie sa il dau la o parte ca sa obtin o priza buna (chiar si supergluele se dezlipeste...). Asa ca am renuntat la el.
Pentru exteriorul corabiei voi folisi un lac alchidic (care e altceva decat acrilic). Inca nu l-am folosit la modelit, dar experienta anterioara cu asa ceva a fost ok.
Postat 06 May 2012 - 09:34 AM
@ - in materie de lacuri, vopsele, adezivi, e bine de testat separat si cu ceva timp inainte de folosirea efectiva. Desi teoretic aceleasi ,,substante'' ar trebui sa conlucreze, practic se pot certa putand fi diferente de reteta producatorului. Am spus undeva pe la inceputuri ca e bine operatuinile de lacuire sa fie lasate pentru final, cand nu mai e nimic de lipit pe model sau in cel mai rau caz lacuite separat doar elemente componente care se monteaza fara a se mai lipi nimic pe ele.
@ - Leo
@ - pe_dos daca o arunci sa imi zici si mie cand si unde
Postat 06 May 2012 - 10:23 AM
Urmarind zilnic discutiile de pe forum, vreau sa pun o intrebare :la soba care n-au dat-o Dea,cercurile acelea ce ar putea reprezenta si nu vi se par cam badarane?
Si unde am putea amplasa aceasta soba, in alt loc, unde sa nu incurce marinari(am vazut intrun desen mai la inceputurile forumului,amplasata in inima corabiei)
Cred ca nu sunt singurul care ar cuta alt loc sobei, inafara celui sugestionat de Dea.
Astept sugesti.
Va multumesc si spor la treaba.
Postat 06 May 2012 - 03:11 PM
Chiar am sa o caut si o postez. Se poate ca a mai fost postata chiar la inceputul constructiei galionului, asa ziceam si eu, ciudata pozitionare.
Postat 06 May 2012 - 03:56 PM
@Leo2003: Gata, dacă te debarcă în mijlocul oceanului, bărcuța este echipată pentru supraviețuire Mai ai nevoie de niscai astronomie și te-ai scos. Eu mai am muuult de lucru la a mea.
Postat 06 May 2012 - 04:03 PM
pe_dos, la 06 May 2012 - 03:56 PM, a spus:
@Leo2003: Gata, dacă te debarcă în mijlocul oceanului, bărcuța este echipată pentru supraviețuire...
Da de unde... Abia dupa ce dau o fuga in Jamaica dupa niste rum.
Si sa stii ca sextant nu-i fac.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 06 May 2012 - 04:30 PM
Postat 06 May 2012 - 04:43 PM