pe_dos, la 30 April 2012 - 11:47 AM, a spus:
Traiane, toate bune și frumoase, dar unii dintre noi n-au (încă) fierăstraie cu bandă.............
Lucrările lui Baranov sunt extra, dar ce a făcut el este practic un galion în miniatură. ....... Bărcuța indicată de Traian are forme care par mai accesibile .......
Nici eu nu am banzic si sigur multi nu au. Momentan traforajul manual e de baza, cat de curand urmeaza cel electric, dar suplineste destul de bine banzicul. La cat de mic e calapodul iese si din brisca si pila. Pentru usurinta se poate folosi balsa si nu mai e nevoie nici de traforaj. Recunosc ca si varianta lui Leo e faina dar mai dificil de lucrat daca nu ai posibilitati laser.
Tocmai pentru simplitate am ales metoda postata, am si varianta baranov si mai sunt si altele dar ce am postat mi s-a parut cel mai simplu. Mai ramane treaba cu ,,gustul''.
Nici in mterie de panze nu esti unicul si nu toata lumea are sansa sa stea intr-un oras cu tot ce are omul nevoie. Cu ,,on-linele'' e jale asa ca ori ai cu ce ori suni un prieten. Nu e grozava nici una din variante, nodul de la carlig e pentru carlig cu ochi, varianta pentru carlig cu pana e buna iar cealalta lasa capetele afara. Caut mai pe seara si pun ceva in sens.