Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 23 March 2012 - 09:23 AM
am atasat doua poze.una este cu tipul de ata pe care eu il folosesc si a doua este cu rezultatul final dupa rasucire.ata folosita de mine este una sintetica,care se foloseste la cusut incaltamintea.sint si grosimi mai mari pt cei interesati.problema la aceasta ata este ca se lucreaza mai greu cu ea.tot timpul are tendinta sa se desfaca dupa ce este innodata.avantajul acestei ate ,este ca arata foarte bine la final,si nu se scamoseaza.
nu este rau ca se expun aici tot felul de idei,si de metode aplicate sau doar teoretice.fiecare isi poate lua ce ii trebuie sau ce ii convine. sfatul meu este sa lasati ironiile,si certurile,si sa va uniti impotriva "dusmanului"vostru comun ,numit SIB.
Postat 23 March 2012 - 09:47 AM
- fac incercari pentru figura (cum s-o chema pe romaneste - la cartea in engleza a lu` domnu` Tungsten von Germania i se zice "figurehead") care se punea la galbion. E cam dificil pentru mainile mele sa faca ceva care sa nu fie kitsch de porc - de-aia nici nu pun inca vreo poza. Dar ma ambitionez sa pun una facuta de mine.
- inca am indoieli despre adaugarea balustrilor peste castelul prova. Stie cineva care era in realitate inaltimea tipica totala pentru acel parapet? Din pozele pe pe care le-am vazut ochiometric pare sa fie cam de 1-2 picioare (30-60 cm). Chestia e ca arata bine balustrii, dar pusi peste parapetul care deja exista, inaltimea zgarie la ochi (Leo calculase cam 1,25m, mie mi-a iesit mai catre 1,5m)
- caut o solutie sa inalt ultima parte a parapetului peste castelul pupa ca sa nu cada ala aflat pe cea mai inalta punte. Asta insa trebuie sa nu strice aspectul de la pupa.
Cand o veni vremea o sa incropesc si eu o vartelnita - macar sa vad cum se fac franghiile....
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 23 March 2012 - 09:51 AM
Postat 23 March 2012 - 10:25 AM
Pana cand vine balconul eu am inca apasari din zona structurii:
- fac incercari pentru figura (cum s-o chema pe romaneste - la cartea in engleza a lu` domnu` Tungsten von Germania i se zice "figurehead") care se punea la galbion. .
Se cheama chiar Galion...daca bine am scotocit eu in denumiri...si da...si pe mine ma apasa de ceva vreme treaba asta...am incercat sa caut inclusiv ceva modele de chinezarii in miniatura care sa dea bine pe sfant...dar toate la vremea lor...
Intre timp eu mi-am ocupat "piticii" cu barcuta de salvare....
Aceasta postare a fost editata de jack: 23 March 2012 - 10:33 AM
Postat 23 March 2012 - 11:31 AM
Leo2003, la 23 March 2012 - 08:04 AM, a spus:
Ba, cred ca nu ai inteles tu bine, eu nu am zis ca nu e bune, am zis ca ar merge mai usor si banuiesc ca esti de acord cu asta. Si nu sunt reguli, e doar discutie.
Postat 23 March 2012 - 01:15 PM
traian, la 23 March 2012 - 11:31 AM, a spus:
Eu am inteles foarte bine ce ai zis tu si sunt perfect de acord. O sa fac muschi dand la manivela, dar am si un avantaj - dau mai putine ture.
Postarea mea era pentru altcineva mai hotarat.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 23 March 2012 - 01:28 PM
Postat 23 March 2012 - 05:03 PM
Gata cu inflamările! 11 obloane deloc neprihănite la "ţumbaişpil"(scuze felinei monarhiste - termenul îl am din fostul S N Galaţi actual Damen) aşteaptă plicul cu pocnitori.
Bensiur[sic] am rupt şpiralul, daaar m-am bucurat de fapt pentru că era bont.:yahoo:L-am ascuţit şi a mers extra.
Confucius #4482]
Scuze de reiterare, scara prescrisă DeA 1/50 mi se pare caaam ... îhî. Uşile lor, mai ales cea pă care intra barosanul sunt de ezagt[sic] 29 mm, adecă 29*50 = 1,45 m, numa' bună dă cucuie.
În construcţii parapetul pentru ferestre, balcoane ... se pune minim 90 cm, împotriva cuplurilor(de forţe) ucigaşe pentru cei care abuzează de unghiul priveliştilor.
Postat 23 March 2012 - 05:24 PM
Nici baietii aia nu erau pe-atunci mult mai inalti de atat.
Asa, de asemanare, vezi si inaltimile usilor la casele vechi din Europa (case - nu castele sau palate)- la noi doar pe la Muzeul Satului , la ei char prin sate vechi inca locuite.
Intrebarea mea inca ramane....
Postat 23 March 2012 - 05:55 PM
Pe-dos : intotdeauna intre 2 lucruri perfect functionale cel mai simplu e cel mai bun...f tare scula...pe asta o alegeam si eu daca nu aveam lego lui fi-miu la indemana
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 March 2012 - 06:01 PM
Postat 23 March 2012 - 06:09 PM
Barca este într-un salon SPA autorizat, se pare, scoasă din străfunduri.
Am cotat vectorial(io n-am "eplode") pe o scară aleasă cât mai aproape(eee - rog fără critici), şi m-am străduit să iau repere cam în acelaşi plan.
Eu estimez rama bocaportului cam la 8 cm real, scândura nu-i nici ea mai firoscoasă, zic io cam ceva sub 20 cm, deeeci parapetul pare să fie caaam 8zecişiceva cm.
P.S. Pe-Dos Şi mie mi-a plăcut foarte tare soluţia ta de vârtelniţă. Io am migrene să-mi aduc aminte de-a bunicii care torcea la pedală pă fus dă trestie.
Aceasta postare a fost editata de NNegoita: 23 March 2012 - 06:16 PM
Postat 23 March 2012 - 07:20 PM
Re pentru poza a II-a. Cota roşie este în alt plan de fotografiere. Păcat că făcătorii de cadouri de lemn nu ne spun cine a pictat şi cam la ce dată, măcar aproximativ.
Mie personal mi să pare superbă. (DeA Mari corăbii nr. 51, pag. 712)
Postat 23 March 2012 - 08:35 PM
107 cm pare corect ... 191 nehh.
Vassa (aia din poza) din pacate nu are castel prova ridicat fata de nivelul puntii principale. Are totusi o balustrada in fata, dar nu stiu daca inaltimea ei e relevanta.
Postat 23 March 2012 - 09:38 PM
Şi stimatul domn maibineînţolit [sic] ca toţi ceilalţi cred că ţinea destul de mult la cuşmă. Mă gândesc la durerile de şale pentru protecţia ei. Mi-ar plăcea mult să mă plimb cu un aparat foto
pe o astfel de navă. Păcat că nu am găsit poze făcute de interesaţi ca noi.
Poziţia balustradei încercuite cade chiar pă bazinul moşneagului din spatele ei.
Aceasta postare a fost editata de NNegoita: 23 March 2012 - 09:49 PM
Postat 23 March 2012 - 10:23 PM
Postat 23 March 2012 - 10:34 PM
Asta inseamna ca trebuie sa regandesc un pic castelul prova. Io nu fac cusca de un metru jumate pe puntea aia.
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 23 March 2012 - 10:39 PM
Postat 23 March 2012 - 11:16 PM
Am ceva poze cu Neptune, foaaarte frumoase de altfel, daaar am evitat să le implic pentru că eu şi în timpul unei cinevizionări văd regizorul cu trabucul fumegând, ţipând la toţi: "Vreau să-i văd pe toţi
spectatorii căzuţi pe spate, îngheţaţi de uimire în scaune!". D' aia, cred că detaliile lor nu concordă total cu ale noastre şi sunt atent la acurateţea izvoarelor.
Subscriu complet la ochiul bine format în aprecierea finală a unităţii artistice cu precizarea că sunt implicate două componente: fiziologică(cristalin, retină, nerv optic ...) şi cea "soft"(ca să fim modernişti),
adică "driverul" din creier.
jack #4483
Îmi place mult bărcuţa ta. Pentru că sunt născut şi vieţuit exclusiv(excepţie anii de aprofundări finale) pe malul Dunării, toate crivacele le-am văzut paralele.
Dacă ai ceva planuri la barcă mi-ar placea să le văd.
Apropo, de văzut, eu folosesc la fotografiere un trepied, setez aparatul cu întârziere 2 sec la declanşare şi ţin ferm butonul declanşator 1/2 cursă
pentru autofocus. Aşa am eliminat multe neclarităţi, în plus mă feresc cât pot de blitz.
Aceasta postare a fost editata de NNegoita: 23 March 2012 - 11:42 PM
Postat 24 March 2012 - 12:00 AM
Apropo de cartea cu pricina, acolo zice de parapeti ca erau de doar 1-2 picioare (30-70cm inaltime). Cand s-au adaugat balustrii, totalul nu a depasit 4 picioare la puntea spate. Regula pare sa fie "pina la brau".
Tare mi-e ca o sa bag freza in parapetii laterali de pe castelul prova. Poate ca gasesc totusi o alta cale.
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 24 March 2012 - 12:02 AM