Postat 23 February 2012 - 10:00 PM
ACHRISTIAN - Multumesc pentru incredere. Ca piesa e fain dar functional, deja a venit o opinie, e prea incarcat. Prea multe manele, nava e mica, forta necesara functionarii cabestanului e proportionala cu greutatea ce trebuie invinsa ori ancora nu e dintre cele mai grele.maxim 8 manele erau suficiente, la marimea navei chiar 6. Un cerc se poate imparti in cate parti egale ai nevoie asa ca nu vad care ar fi problema pozitionarii echidistante a manelelor. Legat de utilizare ar mai fi un adaus : de obicei, la o manea actionau - functie de lungimea ei si de nava - mai multi marinari. Admitem ca la cabestanul tau ar putea actiona 12 marinari, cate unul pe manea, mai multi nu incap. La 8 manele X 2 marinari cati ar incape intre ele = 16 (forta superioara) sau la 6 manele X 2 marinari = 12 (forta egala dar cu utilizare mai judicioasa a spatiului de actionare). In plus mai e ceva despre care am mai spus pe undeva , e vorba despre aspectul vizual , o nava din constructie, are o linie armonioasa data de necesitatile functionale, care sa iti mangaie retina.
@ Referitor la alte probleme strict legate de galion, eu nu am mai cumparat revista si nici nu am habar ce minuni mai apar in instructiuni de aceea rog atunci cand e o nelamurire sa atasati si o imagine a respectivei ca sa mai pot interveni pe ici pe colo, doar faptul ca nr. X nu se potriveste cu nr.Y din revista nu imi spune nimic. Repet ca eu inca nu am inceput constructia. Chiar si o imagine a navei in ansamblu pe care e marcat cu o sageata sau incadrat pozitia problemei e suficient.
@ Gruia de capon se poate realiza foarte usor din 3 fasii subtiri intre care se intercaleaza alte 2 mai groase, sectionate in locul unde sunt locasurile pentru raiuri (scripeti, rotite), lipite intre ele.