Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 11 February 2012 - 10:03 AM
M-am chinuit in draci sa fac cuiul sa intre pe o parte si sa iasa pe alta. In celalalt capat am taiat, pastrand doar o parte foarte scurta pe care am strambat-o astfel ca prin presare pe ambele parti am reusit sa obtin ceva ce seamana cu nituirea.
Ady, la 09 February 2012 - 11:07 PM, a spus:
Lasand mistourile, eu am facut in felul urmator; am taiat la jumatate cuiele oferite de DEA si le-am ascutit cu ajutorul unei pietre corundum atasata la o freza electrica tip Proxxon, apoi le-am batut cu grija in lemnul carmei (nu a iesit nici un capat de cui afara). Ce ma ajutat mult a fost placarea lemnului carmei cu furnir de esenta tare de fag, dupa ce am batut in cuie toate balamalele si am aplicat doua straturi de lac spray. VOILA!
Postat 11 February 2012 - 04:57 PM
Ideea lui Leo2003 privind o gaură suplimentară în balamalele care vin pe pană este bună, dar nu și ușor de pus în practică.
Ca să dau gaura suplimentară și să realiniez găurile (așa cum se încheie nasturii de la haină strâmb) a trebuit să îndrept benzile, urmând ca apoi ele să fie îndoite în noua poziție. Asta duce la o slăbire catastrofală, este obligatorie lipirea cu cositor.
În aceste condiții, grosimea axului nu mai contează, că banda vine îndoită după ea, așa că am folosit sârma groasă. Bineînțeles, sârma se taie după lipire Pana cârmei este demontabilă, dar ca să încapă balamalele a trebuit să lungesc decupajele din pană cu cca 3 mm. Alternativa este balamale cu axe foarte scurte, ilogic dpdv funcțional.
Cuiele le-am scurtat tăindu-le oblic cu un clește. Dacă sunt tăiate bont, deși materialul penei este moale, se îndoaie foarte ușor. La cele care au venit în bordaj n-am îndrăznit să le bag boante, că forța este mare și se pot întâmpla accidente. Dacă faci gaură în prealabil, cuiele nu țin, trebuie lipite în gaură (așa am făcut la cele de centrare, dar cele de fixare sunt bătute). Nici vorbă de nituit pe cealaltă parte, așa că am consumat la cuieee... cât n-am consumat la filare.
Postat 14 February 2012 - 12:36 PM
VALIX, la 10 February 2012 - 09:25 PM, a spus:
Eu le-am montat pe bordaj sub brau. Nu stiu daca e bine sau nu, dar m-am gandit ca sub portsart vor veni prinderile pentru capetele de berbec si braul ar putea deranja. In plus muchia braului devine si un reazem, intarind lipitura.
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 14 February 2012 - 12:37 PM
Postat 14 February 2012 - 07:05 PM
Io cred ca bompresul trebuie sa se aseze si pe zona aia inclinata a etravei, ca aici:
Credeti ca se aseaza??? Draci. Bompresul trece pe deasupra, dar paralel, cam cu 5mm. Asta se intampla la mine. Poate la altii e bine.
Am gasit si poza din revista:
Nici la ei nu se asaza dar n-au apasari. Il lasa acolo spanzurat.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 14 February 2012 - 07:16 PM
Postat 14 February 2012 - 08:01 PM
Azi m-am gandit sa semnalez problema.
Poze pe joi, vineri cand o fi galbionul gata.
Si mi-am mai adus aminte de ceva. In prima poza din postul meu anterior se vede o gaura cam de 1.5mm in etrava. Io zic s-o dati. Trebuie. Dupa ce se pun parapetii galbionului e cam naspa de dat.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 14 February 2012 - 08:40 PM
Postat 14 February 2012 - 09:18 PM
Postat 14 February 2012 - 09:59 PM
Burghiu de 1mm ... poti comanda de exemplu de aici:
http://www.hobbytool...re-c-29_94.html
... depinde si de unde esti ...
Postat 15 February 2012 - 08:42 AM
Citeaza
Salut si bine ai postat
Problema achizitionarii burghielor nu este una complicata si se rezolva in mai multe moduri :
Asa cum a spus Staric prin comanda la magazinele virtuale. (efortul este minim dar este bine sa comanzi mai multe produse pt ca sa platesti mai putin la transport )
Magazinele gen Brico, la raionul de spirale sunt asezate primele pe raft in ordinea crescatoare a grosimii. La Bricostore un set de 2 spirale de 1 mm Bosh este in jur de 7 Ron dar la MrBricolge aceleasi le gasesti la 4 Ron
Magazinele din coltul stazii gen Unelte si Scule, nu toate au asa ceva ,dar in schimb gasesti si alte produse utile si in general mai ieftine decit la Brico ( bait, lac, pensule pile etc....)
Totodata este bine sa-ti cumperi spirale de 1.5 si poate de 3 mm (cele de 3mm nu stiu sigur daca trebuiesc la SIB dar colegii mai avansati pot sa confirme ) . Am spus spirale pt ca este bine sa ai mai multe deoarece sunt destul de firave si se pot rupe usor......
Mai exista varianta de a comanda la DeA o bormasina manuala, unde iti vine si un spiral de 1mm ( pret 35 Ron taxe de transport incluse) dar drept sa-ti spun eu am fost dezamagit de calitatea acestei scule care totusi este necesara
Pina la urma tu alegi ce vrei, ideea este sa nu renunti usor si sa postezi cind ai nelamuriri
Bafta si spor in continuare
Postat 15 February 2012 - 09:38 AM
Cat despre masina de gaurit manuala, eu nu am gasit asa ceva nicaieri. 35 ron pt. cea de la DeA mi se pare exagerat, asa ca mi-am facut eu una dintr-un cutter tip stilou. Pur si simplu am indesat burghiul in surubul care tinea lamele. Am dat cateva gauri cu el si deocamdata tine.
Postat 15 February 2012 - 09:57 AM
Postat 15 February 2012 - 11:27 AM
Pentru cei din Bucuresti este un magazin in Tei ,Conex Electronic se numeste [str. Maica Domnului], unde gasesti orice dimensiune de spiral iar preturile sunt rezonabile [aprox 2.5 RON/buc]
Aceasta postare a fost editata de Chessar: 15 February 2012 - 11:32 AM
Postat 15 February 2012 - 11:30 AM
Si mi-am mai adus aminte de ceva. In prima poza din postul meu anterior se vede o gaura cam de 1.5mm in etrava.
[quote name='Leo2003' timestamp='1329242497' post='144110']
Salut Leo,
Am dat si eu gaura aceea dar cu spiral de 1 mm. Esti sigur ca este de 1.5?
Aceasta postare a fost editata de Chessar: 15 February 2012 - 11:31 AM
Postat 15 February 2012 - 03:28 PM
ATENTIE! Repet, pentru cei mai nou veniti pe forum. Nu faceti neaparat ca mine fara sa va documentati. In privinta modelismului sunt exact "mucea", dand-o in bara de "N" ori. Dar ma stradui sa devin macar mus.
Sa va zic un secret. Daca cineva bate campii rau de tot, intervine un coleg, care, chiar se pricepe la ce facem noi pe aici si ne trage de atentie. Este vorba de TRAIAN.
Daca pleaca si el , cum au plecat alti dibaci de pe acest forum, va zic eu... am pus-o... O sa iasa un fel de galion... cam cel propus de catre DeA... care nu e tocmai ce trebuie.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 February 2012 - 03:57 PM
Postat 15 February 2012 - 06:57 PM
Mi s-a rupt una dintre filele de bordaj ( acelea principale mai groase). Am primit doar 4 file de bordaj de toate nu? Cum as putea remedia situatia fara a astepta dupa alt numar 28 sau 29 , comandat la editura?