Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 30 December 2011 - 07:22 PM
Am montat taievalul și etrava, n-au fost chiar așa de greu de ajustat, doar o bucățică de filă de mahon între ele.
Etrava este rigidizată cu două ace cu gămălie înfipte în găuri forate în prealabil. Unul din ace trece prin îmbinarea dintre taieval și etravă.
Deoarece am primit doar 3 șipci de 3 x 1,5 n-am putut finaliza ornamentele decât la tribord (poza), deoarece, ca să-mi reușească linia continuă, întâi am curbat șipcile, apoi le-am îmbinat între ele cu o lipitură oblică și abia apoi le-am poziționat. Asta nu pot face și la babord până nu vine încă o șipcă de 3 x 1,5.
Brâul încă nu este lipit deoarece abia astăzi am apucat să pun piesele care vin spre prova în presă la curbat longitudinal. Apoi, mai am de curbat după forma provei. Poate mâine, dar nu știu dacă mai am timp. Poate la anu'
La Mulți Ani, corăbierilor!
Etrava este rigidizată cu două ace cu gămălie înfipte în găuri forate în prealabil. Unul din ace trece prin îmbinarea dintre taieval și etravă.
Deoarece am primit doar 3 șipci de 3 x 1,5 n-am putut finaliza ornamentele decât la tribord (poza), deoarece, ca să-mi reușească linia continuă, întâi am curbat șipcile, apoi le-am îmbinat între ele cu o lipitură oblică și abia apoi le-am poziționat. Asta nu pot face și la babord până nu vine încă o șipcă de 3 x 1,5.
Brâul încă nu este lipit deoarece abia astăzi am apucat să pun piesele care vin spre prova în presă la curbat longitudinal. Apoi, mai am de curbat după forma provei. Poate mâine, dar nu știu dacă mai am timp. Poate la anu'
La Mulți Ani, corăbierilor!
Postat 02 January 2012 - 04:11 PM
Bine v-am găsit, prieteni, în noul an!
Am lipit brâurile, cum zice DeA. Până la urmă zic că a ieșit destul de continuă „linia”.
A fost popa cu sfeștania și m-a prins taman când lipeam. A fost deosebit de interesat de machetă și a sfințit-o îndelung, așa că acum am un SIB „dat la apă”. Mă văd obligat să-l termin.
Am lipit brâurile, cum zice DeA. Până la urmă zic că a ieșit destul de continuă „linia”.
A fost popa cu sfeștania și m-a prins taman când lipeam. A fost deosebit de interesat de machetă și a sfințit-o îndelung, așa că acum am un SIB „dat la apă”. Mă văd obligat să-l termin.
Postat 02 January 2012 - 06:06 PM
La multi ani tuturor! Mult spor si inspiratie in noul an...ca dupa cum merge treaba cred ca vom avea nevoie de multa inventivitate si inspiratie. Ca toata lumea am avut si eu probleme destul de mari cu lufturile de la ultimul numar. Vad ca uniile le au rezolvat destul de usor. Inca nu m am hotarat dar cred ca voi reface una din piese...asta daca gasesc niste placaj de cumparat undeva. Are cineva un pont pentru Cluj?
Postat 02 January 2012 - 06:18 PM
In alta ordine de idei ...am aruncat azi un ochi pe primele numere de la DeA si mi a sarit ceva in ochi..ce nu observasem pana acum. La machetele de prezentate de pe nr 1 si 2 lipsesc cu desavarsire sabordurile de eliminare a apei de pe puntea superioara ;). Mai jos e ceea ce am mesterit pana acum.
Postat 02 January 2012 - 08:09 PM
a mai imbatranit cu un an.....desi arata ca a trecut peste ea vreo 20 de ani de activitate!
imi place de mor cum a iesit 'imbatrinirea'....se afla intr-un stadiu intermediar si va mai suferi modificari la liftingul facial suferit!
desi am avut mari emotii in a ma apuca de imbatrinire, acum sunt f bucuros ca am hotarat asta!
imi place de mor cum a iesit 'imbatrinirea'....se afla intr-un stadiu intermediar si va mai suferi modificari la liftingul facial suferit!
desi am avut mari emotii in a ma apuca de imbatrinire, acum sunt f bucuros ca am hotarat asta!
Postat 02 January 2012 - 08:10 PM
@jack Misto, dar cred ca te-ai grabit cu cuiele de pe brau. Pe acel brau se vor lipi suportii intinzatoarelor de sarturi. In zonele respective cuiele vor trebui scoase. Asta daca respecti ce spune DeA.
Nu neg ca suportii pot fi lipiti si sub brau dar chiar nu stiu daca e corect ori ba.
Nu neg ca suportii pot fi lipiti si sub brau dar chiar nu stiu daca e corect ori ba.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 02 January 2012 - 08:10 PM
Postat 02 January 2012 - 08:25 PM
Leo2003, la 02 January 2012 - 08:10 PM, a spus:
@jack Misto, dar cred ca te-ai grabit cu cuiele de pe brau. Pe acel brau se vor lipi suportii intinzatoarelor de sarturi. In zonele respective cuiele vor trebui scoase. Asta daca respecti ce spune DeA.
Mersi de avertizare...urmeaza sa scot cuiele in momentul in care vor trebui facute lipiturile :). Partea proasta e alta....am cam ramas fara cuie pt urmatoarele brauri :)
Postat 02 January 2012 - 11:17 PM