Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 16 December 2011 - 12:11 PM
Postat 16 December 2011 - 02:36 PM
Leo2003, la 16 December 2011 - 01:22 PM, a spus:
In fine... N-are prea mare importanta. Scorul e strans, asa ca... "guguloaiele" raman la locul lor, deocamdata.
Aici este. Deschizi la pag 76 unde este pozata barcuta din SIB, dar te duci jos in pagina si ai sa vezi pag 75 76 77. Dai click pe 75 si dupa aceea cobori cite o pagina pina la pag 50 unde gasesti poza cu bulbii. Celelalte 3 poze sunt pe la pagina 80 aprox.
In rest nu stiu daca o sa-l primim sau nu pt. ca in alta poza nu le-am mai vazut
Bafta
Postat 16 December 2011 - 03:13 PM
Copastiile ti-au iesit bine. Constructiv, copastiile sunt din mai multe bucati, separat in zonele de curbura asa ca se poate curba o fila dupa un cilindru cu raza de curbura aferenta, prin fierbere si se pot taia secmente de lungimea necesara pozitiei care apoi sa fie continuate cu file drepte. Bine e sa se astepte uscarea filei pe sablon, aceasta ramanand curbata dupa uscare.
Incepe sa ,,ma manance'' sa incep si eu ,,rugaciunile la sfant'' , mai oscilez inca.
Spor!
Postat 16 December 2011 - 03:21 PM
Confucius, la 16 December 2011 - 03:05 PM, a spus:
O mica corectie, (cred ca din atentia la postare) - sarturile nu se leaga la cavile, pentru asta sunt intinzatorii de sart compusi din capetele de berbec (ochii de mort) si suportii de intinsator cu manevrele aferente.
Postat 16 December 2011 - 06:39 PM
traian, la 16 December 2011 - 03:13 PM, a spus:
Nu stiu cum sa contribui si io cu niscaiva "praf de scarpinat" ca sa iesi din oscilatie si sa te apuci mai repede de rugaciuni.
P.S. Daca guguloaiele se numesc "binte"... asa sa le ramana numele si locul.
Postat 16 December 2011 - 08:11 PM
Leo2003, la 16 December 2011 - 06:39 PM, a spus:
........ Daca guguloaiele se numesc "binte"... asa sa le ramana numele si locul.
Momentan nu se numesc binte, doar seamana cu bintele si depinde in continuare ce destinatie or sa aiba, pot ramane simple ornamente pe capatul copastiei sau pot lua functie si stunci devin binte. Esential e ca isi au locul acolo.
Cu mancarimile e mai dificil, daca nu vine de la sine orice ,,rugaciune'' e doar suflare de vant, ca asa e cu ,,sfintii astia'' ori e din suflet ori lipsa. Depinde si de ,,horoscop''.
Postat 18 December 2011 - 09:07 AM
Am filat complet interiorul parapetelor (borduri, dunetă, teugă), potrivind esențele filelor să fie asemănătoare într-o zonă. Am pus „întărituri” pentru tunuri, dintr-o esență de culoare mai închisă (sortat dintre file din diferite numere).
Am lipit copastiile. Am folosit exclusiv aracet. N-au fost ușor să se îmbine perfect în zonele curbate. În colțuri sunt îmbinate în „jumătate lemn”. Cum am presupus, mi-a rămas o baghetă de copastie întreagă.
Nu lipesc părțile mărunte (uși, scări, grătare) decât în ultimul moment, mi-e mai ușor să manevrez macheta așa.
Eu nu voi decupa parapetele, mă mențin în linia DeA. Sper să vă placă cum a ieșit.
Postat 18 December 2011 - 10:28 AM
Nu. Puntea de dedesubt ce se vede în poză este puntea principală (= puntea artileriei principale). Deasupra se vede coverta. Paiol nu este, dar mai am materiale, mai pot face, din bucățele, și să le strecor printre coaste. Poate pentru partea vizibilă. O să mă hotărăsc spre sfârșit, în funcție de ce încărcătură primim.