johnreno36, la 10 August 2011 - 12:57 PM, a spus:
Da, așa spune.
Cum să le tai floarea? Cu ce? Cu un clește? Ca să prindă cleștele floarea și s-o taie trebuie să scoți puțin cuiul. Bine, l-a scos și l-ai tăiat. Apoi îl bați cu ciocanul. Dacă lovești ușor, nu ajunge sub nivelul filei, iar dacă lovești cu nădejde obții kitul inițial, te apuci de lipit din nou.
Ok, l-ai săltat, ai tăiat floarea și l-ai băgat din nou (am încercat). Prin săltare/ciocănire gaura din filă s-a slăbit, cuiul stă acolo ca să fie consumat, să cumperi altele, nu că ar mai ține ceva. Nici măcar deplasare laterală n-o împiedică, că e subțire, lemnul moale, totul se îndoaie.
Altă metodă, fără să-l salți sau bați: cu un flex („polizor unghiular”, deh) polizezi floarea cuielor. Ții discul în lungul filei și intri puțin în filă. Urma nu se vede după chituire. Îți trebuie o îndemânare drăcească și la prima greșeală te alegi cu două SIB-uri în loc de unul.
Ca urmare, eu am decis că dacă tot scot puțin cuiul, îl scot de tot. Știți care a fost surpriza? Pe toate, după ce am ridicat floarea cu vârful unui cuțit, le-am scos cu unghiile, n-am avut nevoie de niciun clește. Stau ca într-o perniță cu ace. De aia zic că n-are rost să rămână acolo.