Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 09 July 2011 - 11:33 AM
Revenim la tema noasta - majoritatea din noi vazand aceste corabii frumoase,pline de sculpturi,picturi ... intr-un cuvant ... muzee plutitore avem senzatia ca si viata de zi cu zi a marinarilor era la fel ... si cu mintea noastra de secolul XXI vedem bucatarii,antreuri,separeuri,apa calda, apa rece ... si uita ca e secolul XV (in cazul nostru)... unde omul e egal cu animalul ... uneori nici nu putem pune semnul egal ... si sigur nu in favoarea omului ...
Postat 09 July 2011 - 12:12 PM
In ce poriveste viata de marinar nici in zilele noastre nu e o grozavie. majoritatea o cunosc din cele citite romantat prin romane sau redate artistic in filme, realitatea e mult diferita si eu o cunosc direct din sursa. Nu neg partile frumoase dar sunt si o multime de fete urate. Esential e ca intr-adevar marinarii vechi erau undeva in subsolurile societatii, insi fara identitate si valoare, singura utilitate fiind atat timp cat puteau trage de o parama. Mai erau si exceptii insa foarte rare. In flotele militare regale de mai aproape de epoca moderna au aparut oarecari imbunatatiri dar tot la limite, situatie care se mentine si astazi. Poate mai adaugam cate un comentariu pe parcurs ca sa nu exageram cu off.urile.
Postat 10 July 2011 - 06:16 PM
Aceasta postare a fost editata de SorinR: 10 July 2011 - 06:17 PM
Postat 11 July 2011 - 08:03 AM
Postat 11 July 2011 - 09:59 AM
ma gandeam sa mai bag ceva culori, ca aspectul final al corabiei e cam de mobila, numai cu furnir, lemn natur, lacuri mate (oricum alea lucioase nici nu intra in discutie)!!
Aceasta postare a fost editata de SorinR: 11 July 2011 - 10:02 AM
Postat 11 July 2011 - 10:41 AM
Postat 11 July 2011 - 11:42 AM
SorinR, la 11 July 2011 - 09:59 AM, a spus:
ma gandeam sa mai bag ceva culori, ca aspectul final al corabiei e cam de mobila, numai cu furnir, lemn natur, lacuri mate
Acolo e vorba de alt model, alt mod de abordare a kitului, alte variante posibile. Ca sugestie e insa in tema. Modelul respectiv are deja coloratura si unele modificari in limite nu ii afecteaza aspectul. In cazul de fata kitul e deja pteformat de producator si modificarile facute e bine sa se incadreze intre limitele acceptabile abordarii. Lemn natur nu inseamna neaparat ,,mobila'' daca e lucrat cum trebuie. Se pot face si chiar da bine, modificari la culoarea operei vii, la esente de lemn folosite la brauri sau alte elemente, se poate folosi lac mat sau ceara pentru finisaj, orice schimba aspectul de mobila e binevenit insa parerea mea e ca a exagera cu vopsiri la un model ,,lemn natur'' la care se folosesc esente diferite din care se da aspedtul lui nu duce la aspecte placute.
Dar asta e functie de gustul fiecaruia.
Postat 11 July 2011 - 03:10 PM
Toate 3 sunt din plastic(rasina), colorate cu marker permanent negru. Atentie, daca mai vrea cineva sa faca aceast procedeu, sa probeze markerul inainte pe plastic.
Aceasta postare a fost editata de johnreno36: 11 July 2011 - 03:11 PM