pelly - pe subiectul asta deja s-au umplut cateva pagini mai pe la inceputuri , acum lumea munceste. Eu as zice ca nu e chiar atat de rau. Sunt deja o multime de nou virusati cu microbul corabiilor iar asta e bine. Majoritatea au ales sa lucreze de capul lor, au cautat si au gasit solutii, ceea ce a iesit se vede si si eu zic ca arata bine si asta iarasi e un lucru bun. E drept ca atunci cand platesti pentru un lucru e de asteptat ca acel lucru sa fie conform asteptarilor si a reclamei facute dar la fel de drept e ca meseria nu se invata decat prin munca si printr-o permanenta stimulare a gandirii. Actualmente pentru invatarea unei meserii se plateste deci pe undeva pretul e amortizat doar ca fiecare are scoala in propriul apartament si o frecventeaza atunci cand are chef si dupa propria programa. Cunosc un baietas in clasa a 4a care lucreaza modelul dupa imaginile din revista si fara a avea mari dotari, fara modificari ca e prea mic sa se priceapa la asa ceva si raportat la calitatea kitului si a prezentarii ii iese multumitor. Esential e insa faptul ca un pusti a pasit deja in randul modelistilor, o sa creasca cu ei si o sa invete mai putine rele de la golanasii din spatele blocului. Dar sa nu o luam de la capat cu discutia
.
bobby - palnia e in regula, daca o faci mai mare o sa ai de pilit o multime ca sa scoti cota finala, poate doar sa inversezi pozitia tevii ca sa iti iasa culata dupa model, e mai usor de finisat la gura tevii decat la culata. Si intr-adevat trebuie canale de aeresire desi eu am turnat cu plumb in matrita de ipsos fara canale tevi doar cu 5 mm mai scurte si mi-au iesit destul de bine.
Daca tot iti faci alta matrita incearca si aplica pe teava inainte de a face tiparul, pe portiunea de dupa inelul ce separa culata de teava un model al blazonului regal spaniol, facut din carton de 0,5 mm cu decupaje ( tip bazorelief ) si lipit cu picatura. O sa vezi diferenta. Si daca in gaura aia transversala o sa pui si capatul de sarma iti ies umerii tevii tot din turnare.
Aceasta postare a fost editata de traian: 02 July 2011 - 12:06 PM